NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Grove poriën: wat kan er tegen gedaan worden

Vichy geeft antwoord op de vraag of poriën verkleind kunnen worden.

Wat zijn poriën?

Wanneer je je gezicht van wat dichterbij in de spiegel bekijkt zul je je poriën weleens gezien hebben. Simpel gezegd is een porie een buisje aan het einde van de talgklier. De talgklieren scheiden talg uit ter bescherming van de huid. Wanneer het talg niet goed uit de porie kan stromen, raakt deze verstopt. Doordat de porie verstopt is kan deze gaan oprekken en zo ontstaan de vergrote poriën.

Kun je grove poriën verkleinen?

Vergrote poriën kunnen vernauwd worden, maar niet volledig verdwijnen. Het ontstaan van verwijde poriën kan namelijk ook genetisch bepaald zijn en ontstaan door huidveroudering. Toch kan er op verschillende manieren geprobeerd worden de poriën te verkleinen.

De huid reinigen

De basis voor een gezonde huid start met het dagelijks reinigen van de huid. Hiermee voorkom je verstopte poriën en blijft je huid stralend. Let bij het kiezen van de juiste reinigingsproducten dat je het juiste product voor je huidtype kiest. Met huiddiagnose komt je er aan de hand van enkele vragen achter wel gezichtsverzorgingsroutine het beste bij je huid past.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Advies van Experts

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

lees het artikel

go to top