OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

6 tips om haargroei te stimuleren voor mannen

Een volle haarbos is normaliter een teken van goede gezondheid. Natuurlijk wil je dat je haar sterk en glanzend blijft naarmate je ouder wordt, misschien wil je het ook wel een stuk langer laten groeien. Of je nu droomt van sterke haargroei of je haaruitval zoveel mogelijk wil tegengaan of voorkomen, hier zijn handige tips voor. Je haar van een kort naar een veel langer kapsel laten groeien, behoeft ook wat aanpassingen in je verzorgingsroutine. Van de juiste mindset tot verzorging en vitaminen: dit zijn de beste tips voor haargroei bij mannen.

Tip 1: Wees geduldig

Haargroei duurt nu eenmaal even. Haar groeit met een gemiddelde snelheid van een halve centimeter per maand, of ongeveer zes centimeter per jaar. Naarmate je haar langer groeit, zal je een paar verschillende kapsels hebben – de één misschien wat succesvoller dan de ander. Ondertussen leer je hoe nieuwe producten te gebruiken en je haar op verschillende manieren te stijlen. Het haar verandert als het groeit en heeft dan aangepaste verzorging nodig.

In tegenstelling tot kort haar moet je lang haar borstelen en langer wassen. Je ervaart meer pluizen, droogheid, vettigheid en gespleten punten. Het is net zoals met aankomen of afvallen van gewicht: je past niet meer in dezelfde kleding en dus is het wennen aan continue verandering. Tot je haar natuurlijk de gewenste lengte heeft bereikt. Na een jaar of langer kun je het haar in ieder geval ook moeiteloos achter je oor streken of valt het op je schouders. Vanaf dan wordt het gemakkelijker.

Tip 2: Investeer in haargroeisupplementen

Een manier om je haar sneller (en sterker) te laten groeien: aanvullen met de juiste voedingssupplementen. Sommige experts zullen biotine aanraden, maar er is meer dat haargroei kan versnellen en de haarfollikel versterken voor sterk haar op de lange termijn. Er bestaan ook vitamine-rijke serums die je in de hoofdhuid kunt masseren, zoals de gerichte kuur Aminexil Men met een stimulerend gemberextract, kalmerende flavonoïden en Aminexil dat helpt bij haargroei.

Tip 3: Verander je haarverzorging

Wil je dat je haar snel groeit dan heeft het de juiste ondersteuning nodig. Dus kies voor een shampoo en conditioner die je haar ondersteunen bij het groeiproces zoals Aminexil Revitaliserende Shampoo anti-haaruitval en de Aminexil Revitaliserende Conditioner anti-haaruitval. Heb je echt hulp nodig tegen dunner wordend en uitvallend haar dan is een gerichte behandeling, Aminexil Clinical 5 voor Mannen, wellicht het beste. Veel dermatologen raden het ingrediënt Aminexil aan voor de behandeling van alopecia of haaruitval en kaalheid. Bovendien biedt de toepassing van Aminexil bewezen goede resultaten bij zowel mannen als vrouwen die te maken hebben met erfelijk haarverlies of androgene alopecia.

Tip 4: Vraag je arts om receptmiddelen

Zelfs als je nog meer dan genoeg haar hebt, is het een goed idee om haaruitval gelijktijdig te bestrijden. Dat wil zeggen, om de voortgang ervan te vertragen, zodat je een volle haarlijn kunt behouden en de haren die je hebt versterken. Op deze manier blijft elke follikel sterk groeien.

Bezoek desgewenst je arts voor middelen op recept zoals finasteride en minoxidil. Finasteride blokkeert de hormonen die tot haaruitval leiden, waardoor het ongestoord kan groeien of minder snel uitvalt. Terwijl minoxidil de bloedstroom en de afgifte van voedingsstoffen aan de hoofdhuid en de haarzakjes verhoogt, waardoor ze sterker worden. Je arts zal je kunnen adviseren welke haargroeimiddelen op recept wellicht voor jou geschikt zijn.

Tip 5: Laat je haar strategisch knippen terwijl het uitgroeit

Het is belangrijk om dooie puntjes steeds bij te knippen zodat je haar sterk kan blijven doorgroeien. Zo’n knipbeurt hoeft niet ingrijpend te zijn, maar vooral strategisch. Zodat het er goed uitziet zonder de algehele vooruitgang in gevaar te brengen. Ten tweede zal deze strategische trimbeurt helpen om het haar in laagjes te laten groeien zodat het blijft groeien zoals jij dat wilt. Je kunt de achterkant zo inkorten dat de bovenkant eroverheen kan komen, totdat het tijd is om alles op één lengte te laten groeien. Ten slotte zal de kapper de uiteinden een heel klein beetje bijknippen, alleen om eventuele splijting of breuk te voorkomen dat haargroei belemmert.

Tip 6: Was je haar minder met shampoo, meer met conditioner

Kort of lang haar, je hoeft niet dagelijks te wassen. Te veel wassen kan het haar zelfs uitdrogen en beschadigen, en geeft de hoofdhuid een signaal om nog meer talg te produceren dan nodig omdat je voortdurend de talgvoorraad uitput. Met een lagere frequentie behoud je bovendien ook de natuurlijke oliën op de hoofdhuid. Deze natuurlijke olie houdt alles zacht, gezond en glanzend. Shampoo is handig, maar geen dagelijkse noodzaak. Houd het bij een hydraterende shampoo, die zacht is voor je haar.

Aan de andere kant is het wel belangrijk om dagelijks een conditioner te gebruiken. Dit helpt overtollig vuil te verwijderen en is zachter voor je haar en hoofdhuid. Dus, shampoo één tot twee keer per week en gebruik elke keer dat je gaat douchen (altijd na de shampoo) een voedende conditioner.

De oplossing van Vichy

<br />Energie - Anti-haaruitval - Conditioner


Energie - Anti-haaruitval - Conditioner

Vermindert haaruitval als gevolg van breuk.

go to top