OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Je haarkleur beschermen: hoe help je vervaging voorkomen?

Wil jij je pas gekleurde haar zo lang mogelijk een levendige uitstraling geven? Vichy heeft drie belangrijke tips voor jou, zodat jouw prachtige haarkleur geen slachtoffer wordt van vroegtijdige vervaging.

Wees voorzichtig als jij je haren wast

Als je gekleurd haar wast, let dan op dat je je haar niet te heet wast. Water dat te warm is kan de haarfollikel openen, waardoor deze poreuzer wordt en jij je extra kleur kunt verliezen. Je kunt je haar dus het beste wassen met lauwwarm water als je gaat douchen of in bad gaat. Als jij je haar extra wilt laten glanzen, dan kan een korte stroom koud water wonderen doen. Hierdoor help je de haarfollikelsluiten, wat weer helpt zorgen voor glanzender haar dat niet pluist. Je haren te vaak wassen is een van de grootste oorzaken van een vervaagde haarkleur. Onderzoek toont aan dat maar liefst 90% van het kleurverlies te wijten is aan overmatig wassen.[1] Normaal tot droog haar moet om de twee of drie dagen gewassen worden, terwijl haar dat snel vet wordt baat heeft bij een verfijnde, sulfaatvrije formule, zoals Dercos ultra-kalmerende shampoo, om te helpen voorkomen dat de natuurlijke oliën van het haar verwijderd worden. Want die oliën zijn belangrijk voor een gezonde haargroei.

Houdt haar gehydrateerd om schade door hitte tegen te gaan

Schade aan je haar door hitte is ook een van de grootste boosdoeners als het aankomt op een vervagende haarkleur. Het is dus essentieel om je haar te beschermen als jij styling apparaten gebruikt zoals föhns of stijltangen. Haar expert Gianni Coppa, stylist bij de Parijse salon R’Factory[2], Raadt aan om een gevoelige hoofdhuid natuurlijk te laten drogen in plaats van deze aan hitte te onderwerpen. Dercos ultra-kalmerende shampoo helpt de ongemakken tegen gaan gelinkt aan lange of overmatig blootstelling aan hitte. ook bij intensieve chemische of extreem warme behandelingen, zoals kleuren, highlights of het krullen van je haar. Dit allemaal met hulp van onze ingrediënten, bijvoorbeeld mineraliserend water van Vichy.

Gebruik een speciale shampoo

Shampoo en conditioner gebruiken die aansluit op jouw haartype is niet altijd genoeg voor gekleurd of behandeld haar. Probeer daarom eens een product dat je haar intensief hydrateert en helpt de stralende glans van gekleurd haar te behouden. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, met neiging tot irritatie , gebruik dan eens Dercos’ ultra-kalmerend kleur reinigende crème  shampoo die je hoofdhuid reinigt dankzij de reinigingscrème technologie. Dit betekent dat je het elke dag kunt gebruiken om je levendige haarkleur te helpen behouden. Wie zegt dat je moet kiezen tussen een gezond uitziende hoofdhuid of een mooie, levendige haarkleur?Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://journal.scconline.org/pdf/cc2009/cc060n02/p00217-p00238.pdf
[2] http://www.vichy.fr/le-vichy-mag/cuir-chevelu-sensible-comment-se-secher-les-cheveux/vmag34358.aspx

go to top