OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Haaruitval door dagelijkse stress

Stress lijkt onvermijdelijk in het dagelijkse leven: van drukte op de werkvloer tot irritaties in het openbaar vervoer.. ironisch genoeg maken we ons ook zorgen over die dagelijkse stress en wat voor invloed het heeft op je gezondheid. Dus wat voor invloed heeft stress op je haar?

Wat veroorzaakt haaruitval?

Er zijn veel redenen voor haaruitval, maar stress is er eentje die we allemaal kennen. Slapeloosheid, angsten en zelfs honger zijn symptomen van heftige stress. Deze factoren laten hun sporen na op je lichaam, inclusief je huid en haar. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk: voor je huid omdat deze zich op natuurlijke wijze weer oppept terwijl je lichaam rust. Haaruitval is ook een bekend symptoom bij vitaminetekort. Een gebalanceerd dieet is dus bevorderlijk voor haargroei.

Sporten voor gezonder haar

Experts zijn het erover eens dat het belangrijk is om je stress onder controle te houden ten behoeve van gezond haar. Ga dus op zoek naar een stress verminderende bezigheid die aansluit bij je persoonlijkheid en levensstijl. Een yogaklas is een uitstekende manier om fysieke inspanning te combineren met meditatieve oefeningen. Of probeer kickboksen, waarbij je overtollige stress verbrand terwijl je cardio oefeningen doet. Veel lifestyle- en sportmagazines raden je aan om je workout te variëren zodat je niet op dat vervelende plateau terechtkomt waar je geen vooruitgang lijkt te boeken.

Ademhalingstechnieken kunnen ook bijdragen aan een minder stressvol welzijn. Teamsporten helpt mee aan de sociale factor van even lekker ont-stressen met je teamgenoten tijdens en na de wedstrijd. Wanneer je leert om te gaan met stress, doe je niet alleen iets tegen haaruitval maar verander je door je gezondheid te verbeteren in een gelukkiger persoon!

go to top