OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

WEET MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG,
MAAK U HOOFDHUID DIAGNOSE.

Start nu

Dercos diagnosis background

Haaruitval na zwangerschap: oorzaak en de oplossing

Zwanger of net bevallen en ondertussen flink last van haaruitval? Een zwangerschap is bij elke vrouw anders en brengt de nodige lichamelijke veranderingen met zich mee. Bij sommige vrouwen zie je dat na een paar weken, bij andere vrouwen kan het zelfs maanden duren. Je lichaam ondergaat immers een ingrijpende ontwikkeling. Tijdens je zwangerschap groeien buik en borsten, maar kan er ook een verandering plaatsvinden in je haar, nagels en gebit. Een veelvoorkomend verschijnsel is haaruitval na de zwangerschap, wat in de meeste gevallen een natuurlijk proces is tijdens de zwangerschap of na de bevalling. In dit artikel lees je alles over normaal haarverlies dat weer terugkomt, haaruitval tijdens de zwangerschap en na de bevalling en behandelingen waaronder shampoos tegen haaruitval die mogelijkerwijs kunnen helpen.

Hoeveel haarverlies is normaal

Naar schatting verliezen vrouwen zo’n 50 tot 100 haren per dag op natuurlijke wijze. Zodra er sprake is van een verlies van meer dan 100 haren per dag, wordt er gesproken van haarverlies. Haarverlies door de zwangerschap komt vaak voor. De voornaamste oorzaak hiervan is de verhoging van het aantal hormonen in een vrouwenlichaam. Door de zwangerschap neemt het oestrogeengehalte toe, wat kan leiden tot haarverlies. Vichy biedt verschillende haarverzorgingsproducten tegen haaruitval. Deze producten kunnen het haarverlies, specifiek veroorzaakt door hormonen, helpen tegen te gaan.

Haaruitval tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent vinden er in een aantal weken snelle en grote hormonale wisselingen plaats. Doordat de hormonen uit balans raken kan het lichaam anders reageren dan vóór de zwangerschap. Zo komt het vaak voor dat de natuurlijke haargroei wordt beïnvloed, met verschillende effecten tot gevolg. De effecten zijn voor alle vrouwen verschillend. Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met haaruitval tijdens de zwangerschap. Hier kunnen naast de hormonale wisselingen ook vermoeidheid en eventuele stress een oorzaak zijn van jouw haaruitval tijdens de zwangerschap. Een goede gezondheid is extra belangrijk als je zwanger bent. Naast een gezond dieet kun je je dagelijkse voeding ook aanvullen met extra vitaminen. Vitaminen A, C, B-6 en B-12 zorgen voor een goede haargroei. Daarnaast hebben calcium- en eiwitrijke voedingsmiddelen een positief effect op je haar.

Haaruitval na de bevalling

Door verhoging van het oestrogeengehalte tijdens de zwangerschap wordt de levensduur van het haar verlengd en krijgen veel vrouwen hierdoor juist een vollere bos haar. Na de zwangerschap neemt het oestrogeengehalte weer af waardoor deze vastgehouden haren uitvallen. Daardoor lijkt het alsof je last hebt van extreem haaruitval na de bevalling, maar in feite is dit een natuurlijk proces. Je haar zal binnen een aantal weken tot maanden na de zwangerschap weer normaal gaan groeien. Raak dus niet in paniek als je last hebt van haaruitval na de bevalling. Voor je het weet heb je je volle bos met haar weer terug.

Shampoo tegen haaruitval

Vichy heeft speciale shampoos tegen haaruitval ontwikkeld, verzorgingsproducten onderdeel van de Dercos-lijn. In de Vichy conditioners, behandelingen en shampoos tegen haaruitval zitten SP94 en Aminexil® – een gepatenteerd molecuul tegen haaruitval dat het collageenverstijvingsproces helpt voorkomen. Dit houdt namelijk verband met vroegtijdige veroudering van de haarwortels waardoor haarverlies kan optreden. De doeltreffendheid van deze verzorgingsproducten tegen haaruitval is klinisch bewezen. De Energie Shampoo is voor mannen en vrouwen met lichte tot gevorderde haaruitval – dus bij vrouwen ook na een bevalling. Aanvullend hierop helpt de Energie Conditioner haaruitval als gevolg van breuk voorkomen. Om het compleet te maken kun je ook voor de multi-doeltreffende anti-haarverlies behandeling kiezen. Intensieve verzorging in de strijd tegen haaruitval.

Andere veranderingen na de zwangerschap

Naast verzorgingsproducten tegen haaruitval biedt Vichy ook ondersteuning bij andere lichamelijke veranderingen tijdens of na je zwangerschap. Zo is striae een veelvoorkomend gevolgd van de zwangerschap, omdat de huid natuurlijk oprekt. Hiervoor heeft Vichy Destock anti striae ontwikkeld, een verzorgingsproduct dat helpt om de zichtbare striae op je lichaam te verminderen.

go to top