OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Haaruitval na zwangerschap: oorzaak en de oplossing

Zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd! De komst van een baby is voor elke vrouw een genot. Een zwangerschap is bij elke vrouw anders en brengt de nodige lichamelijke veranderingen met zich mee. Bij sommige vrouwen zie je dat na een paar weken, bij andere vrouwen kan het zelfs maanden duren. Je lichaam ondergaat immers een ingrijpende ontwikkeling. Tijdens je zwangerschap groeien natuurlijk je buik en borsten, maar is het ook mogelijk dat er verandering plaatsvindt aan je haar, nagels en gebit. Een voorkomend verschijnsel is haaruitval na zwangerschap, wat in de meeste gevallen een natuurlijk proces is tijdens de zwangerschap of na de bevalling.

Naar schatting verliezen vrouwen zo’n 50 tot 100 haren per dag op een natuurlijke wijze. Zodra er sprake is van een verlies van meer dan 100 haren per dag, wordt er gesproken van haarverlies. Haaruitval door de zwangerschap komt vaak voor en heeft de verhoging van het aantal hormonen als voornaamste oorzaak, door de zwangerschap neemt het oestrogeengehalte toe, wat kan leiden tot haarverlies. Vichy biedt verschillende haarverzorgingsproducten tegen haaruitval. Deze producten kunnen het haarverlies ,wat veroorzaakt door hormonen, helpen tegen te gaan.

Haaruitval tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent vinden er in een aantal weken snelle en grote hormonale wisselingen plaats. Doordat de hormonen uit balans raken kan het lichaam anders reageren dan vóór de zwangerschap. Zo komt het vaak voor dat de natuurlijke haargroei wordt beïnvloed, met verschillende effecten tot gevolg. De effecten zijn voor alle vrouwen verschillend. Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met haarverlies tijdens de zwangerschap. Hier kunnen naast de hormonale wisselingen ook vermoeidheid en eventuele stress een oorzaak zijn van jouw haaruitval. Een goede gezondheid is extra belangrijk als je zwanger bent. Naast een gezond eten kan je je dagelijkse voeding ook aanvullen met extra vitaminen. Vitaminen A, C, B-6 en B-12 zorgen voor een goede haargroei. Daarnaast hebben calcium- en eiwitrijke voedingsmiddelen een positief effect op je haar.

Haaruitval na de zwangerschap

Door verhoging van het oestrogeengehalte tijdens de zwangerschap wordt de levensduur van het haar verlengd en krijgen veel vrouwen hierdoor juist een vollere bos haar. Na de zwangerschap neemt het oestrogeengehalte weer af waardoor deze vastgehouden haren zullen uitvallen. Daardoor lijkt het alsof je last hebt van extreem haarverlies, in feite is dit een volkomen natuurlijk proces en zal je haar in een aantal weken tot maanden na de zwangerschap weer normaal gaan groeien. Vichy heeft een verzorgingsproduct ontwikkelt uit de Dercos-lijn, die je haren een intense verzorging biedt in de strijd tegen haaruitval.

Andere veranderingen na de zwangerschap

Naast verzorgingsproducten tegen haaruitval biedt Vichy ook ondersteuning bij andere lichamelijke veranderingen tijdens of na je zwangerschap. Zo is striae een veel voorkomend gevolgd van de zwangerschap. Hiervoor heeft Vichy Destock anti striae ontwikkeld, een verzorgingsproduct dat bijdraagt om de zichtbare striae op je lichaam te verminderen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

Meest gelezen

go to top

Skinconsult

HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

1 minuut
om jouw huid
te analyseren

Neem een selfie

Vul je huidprofiel in

Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
advies

Fijne lijntjesJouw sterke punten
Rimpels van
de oogzone
Jouw prioriteit
Verminderde
stevigheid

Ontdek
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4