OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Het begint met een goede zonbescherming

Wanneer de zon schijnt en de temperatuur aangenaam is, heeft dit een positief effect op ons humeur. De zon is onlosmakelijk verbonden met vrolijke en blije beelden. De zon zorgt ervoor dat ons energie-niveau een oppepper krijgt.

Het begint met een goede zonbescherming

De afgelopen jaren hebben diverse organisaties zich sterk gemaakt om het publiek bewust te maken van het belang van een goede zonbescherming. Want de zon is goed voor ons maar er kleven ook negatieve effecten aan zonblootstelling zoals huidveroudering en (op langere termijn) huidkanker. Met een goede bescherming tegen de zon en het in acht nemen van een aantal zonregels voorkomen we deze negatieve effecten van de zon. 

Schade door UV-straling

Met zonbescherming kun je niet vroeg genoeg beginnen. Sterker nog, 50 tot 80 procent van de schade veroorzaakt door UV-straling ontstaat voor ons 18e levensjaar. Wanneer kinderen buiten spelen, worden ze blootgesteld aan UV-stralen die het hele jaar door aanwezig zijn. Daarnaast krijgt de kinderhuid weinig mogelijkheid om de afweer tegen de zon rustig op te bouwen, omdat de blootstelling aan de zon onregelmatig is. Omdat de huid hier niet op voorbereid is, kunnen de gevolgen soms zeer heftig zijn.

Het immuunsysteem van de huid is nog niet volledig ontwikkeld bij kinderen. Met name bij kinderen onder de 3 jaar is extra aandacht aan de bescherming van deze kwetsbare huid van belang. Onze huid heeft een geheugen en veel gevallen van huidkanker ontstaan op een plek die op jonge leeftijd is verbrand.

UVB en UVA stralen

Er zijn twee soorten UV-stralen die invloed hebben op onze huid: de UVB en de UVA stralen. Verbranding veroorzaakt door UVB stralen is niet het enige gevaar van de zon. De UVA stralen dringen diep in de huid en kunnen cellen beschadigen. Deze schade aan het DNA van de cellen kan op latere leeftijd huidkanker veroorzaken. Met andere woorden: Vanaf het moment dat een kind voor het eerst blootgesteld wordt aan de zon, dien je de hoogste bescherming tegen UVA en UVB stralen te gebruiken.

In Europa gelden bepaalde richtlijnen voor zonproducten die de consument helpen met de keuze van een goed zonbeschermingsproduct. De UVB bescherming wordt aangegeven in de SPF waarde. Kies voor kinderen een zo hoog mogelijke SPF, zoals SPF 50 of SPF 50+. Het UVA logo geeft aan dat het product voldoende UVA-filters en bescherming t.o.v. UVB-bescherming bevat.

De zonbeschermingsproducten van Vichy bevatten een optimale combinatie van UVA en UVB bescherming.

uva logo klein

Bestaat volledige waterproof zonbescherming?

Een echt waterproof zonbeschermingsproduct bestaat niet. Een product dat voldoet aan de Europese eisen mag waterresistent op de verpakking vermelden. Een waterresistent zonbeschermingsproduct dient ook regelmatig en na het zwemmen opnieuw aangebracht te worden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

go to top