OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Het belang van ontbijt: start je dag goed

Ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar hoeveel van ons maken nu echt tijd voor een gezonde start iedere ochtend? Voedingsdeskundige Raphaël Gruman onthult de voordelen van een goed ontbijt.

Waarom is het ontbijt zo belangrijk?

Vele van ons hebben moeite met opstaan ‘s ochtends. Maar, wat moeten we doen wanneer dit slaperige gevoel de rest van de dag aanhoudt? Voedingsdeskundige Raphaël Gruman legt uit: “Wanneer we wakker worden is ons lichaam gedehydrateerd. Hierdoor voelen we ons vermoeid. Het is zelfs zo dat een daling van 2% in het waterpeil van het lichaam al voor 20% minder energie gedurende de dag kan zorgen.
Kortom, wanneer je de dag fris en fruitig wilt beginnen is hydrateren je eerste prioriteit. Raphaël raadt aan om je maag wakker te maken door het drinken van warm water met citroen ongeveer vijftien minuten voordat je gaat ontbijten. Dit start als het ware je spijsvertering en stimuleert je stofwisseling om je lichaam zo voor te bereiden op de eerste maaltijd van de dag.

Tips voor een gezond ontbijt

Word je vaak met een hongergevoel wakker? Dat is goed nieuws! Raphaël zegt dat aangezien het lichaam de hele dag de tijd heeft om het ontbijt te verbranden je bijna alles kunt eten. Dat gezegd hebbende zijn dit de ingrediënten die je zeker niet wilt missen in je gezonde ontbijt:

  • Complexe suikers: Raphaël raadt aan om volkoren brood of granen te eten aangezien dit het lichaam gelijkmatig van energie voorziet. Dit helpt voorkomen dat je trek hebt in een chocoladereep om 4 uur ’s middags.
  • Proteïne: of je nu fan bent van eieren, zalm, kaas of noten, het toevoegen van proteïne aan je ontbijt zorgt er voor dat je lichaam de hele dag alert blijft.
Wanneer je ‘s ochtends echt niet aan ontbijten moet denken, is het volgens Raphaël belangrijk om er voor te zorgen dat je maaltijden de gehele dag door uitgebalanceerd zijn. Wanneer je ’s avonds laat helemaal los gaat met eten is er een grotere kans dat je slecht slaapt waardoor je weer minder goed kunt opstaan de volgende dag. Een gezond ontbijt is daarom erg belangrijk voor een energieke dag.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top