OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe camoufleer je een huid met couperose?

 • favoriet

Om onvolkomenheden zoals couperose, acné, littekens, pigmentvlekken etc. te verhullen, geven visagiste Pascale Guégan en dermatoloog dr. Philippe Deshayes, hierover hun professionele advies.

Hoe camoufleer je een huid met couperose?

Kies de juiste kleurnuance!

Als een kunstschilder bestudeert Pascale Guégan eerst goed de kleur van de huid, voordat ze haar kleurenpalet voorbereidt. « De huid bestaat uit meerdere kleuren, zoals groen, rood, geel en zelfs blauw. » De soort imperfectie bepaalt de keus van de foundation. Om de kleuren niet te versterken, zijn er een aantal basisregels. « Bij couperose, adviseer ik een beige of goudkleurige vloeibare foundation. »

Doe het op de juiste manier

Om bijvoorbeeld couperose te camoufleren, kies je voor een specifieke corrigerende foundation, die veel pigmenten bevat. Vergeet vooral niet de foundation eerst op te warmen op de rug van uw hand, voordat u hem aanbrengt. « Breng eerst vloeibare foundation met een kwastje of sponsje aan. Strijk dat gelijkmatig uit over het gezicht. Dep daarna wat van dezelfde foundation, indien mogelijk met het puntje van een sponsje, over de plek met couperose. » Breng tot slot nog met een grote soepele kwast wat compact poeder of losse poeder aan. Je kan in de loop van de dag je make-up bijwerken met een beetje foundation.»

Hoge huidtolerantie

Dermatologisch gezien zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van make-up over ernstige onvolkomenheden, integendeel juist, zegt Dr. Deshayes. « Wanneer je kiest voor hypoallergene producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn, die niet-comedogeen zijn, en die dermatologisch getest zijn, biedt de make-up een zeer goede directe oplossing. Het helpt mijn patiënten om de vaak langdurige behandelingen vol te houden. Als ze zich elke dag opmaken, brengen ze ook steeds hun behandelende verzorging als basis aan en hebben ze meer geduld voordat de eerste resultaten bereikt worden. »

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

Onze experts

Philippe Deshayes - Dermatoloog
Pascale Guégan - Make up artist

De oplossing van Vichy

 • Corrigerende foundation Dermablend
 • Meest gelezen

  Welke foundation past bij jou?

  Make-up

  Welke foundation past bij jou?

  Foundation is een geweldig product, elke vrouw is er gek op. Toch is het kiezen van een foundation vaak lastig. Hoe zorg je ervoor dat je make-up mooi is en blijft zitten? En hoe voorkom je dat je een dikke, opvallende laag make-up op je gezicht krijgt die niet overeenkomt met de ondertoon van jouw huid? Onze expert geeft antwoord op jouw vragen over foundation en zij geeft je een aantal tips om de perfecte foundation voor jezelf te kiezen!

  lees het artikel

  go to top