OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Zonnetips: goed beschermd op pad met Vichy’s award-winnende zonbescherming

‘Hét product waar ik al die tijd op heb gewacht!’ aldus ELLE. Vichy is met het baanbrekende Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30 in de prijzen gevallen. Ter ere hiervan bieden wij je de beste zonnetips voor optimale zonbescherming deze lente en zomer.

Zonbescherming voor elk huidtype

Voor het hele gezin een grote fles zonnebrand mee tijdens een dagje uit? Slim plan, want optimale zonbescherming tijdens een dagje uit is cruciaal. Let wel: de ene zonnebrandcrème is de ander niet. Ieder gezinslid heeft vaak net een ander huidtype: van de prille, ietwat gevoelige babyhuid tot de mannelijke gezichtshuid –wie weet met stoppels en een baardje. Dit maakt het nog best een uitdaging om voor iedereen de juiste zonnebrand te vinden.

Met name het gebruik van de juiste zonnebrancrème voor het gezicht is belangrijk, want dit wordt het hele jaar door blootgesteld aan UVA- en UVB-stralen. Kamp je met onzuiverheden en puistjes? Dan is een matterend product prettig. Een paar donkere plekjes in het gezicht? Vichy biedt ook speciale zonbescherming die je wapent tegen huidveroudering en specifiek pigmentvlekken. Een compleet overzicht van alle Vichy zonbescherming voor het gezicht vind je hier.

Natuurlijk mag ook de rest van het lichaam niet worden vergeten. Zonbescherming voor het lichaam is te vinden met verschilende texturen, formaten en SPFs; voor ieder wat wills. Weet je niet goed welk product je nou het beste kunt kiezen? Overweeg dan eens dit lichte zonbeschermende water van Vichy. Elle Nederland en Marie Claire zijn fan! Vichy’s Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30 Hydrating won namelijk een Elle International Beauty Award én een Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté. Nederlandse Elle beautyredacteur Jessica Godfrey noemt dit product: ‘Een nieuw hoofdstuk in zonbescherming: voelt net zo licht en fris als water.’ Terwijl haar Argentijnse collega, Arlette Barrionuevo, deelt: ‘Hét product waar ik al die tijd op heb gewacht! Een zonnebrand met hoge factor en superverfrissende textuur die onmiddellijk wordt geabsorbeerd en bestand is tegen water en zweet.’ Dit product laat geen witte strepen achter op de huid en is verrijkt met hyaluronzuur, dat de huid hydrateert.

‘Wind, water, zand en het uur van de dag: het beïnvloedt de effectiviteit van zonnebrandcrème.’

Zo haal je het beste uit je zonnebrand

Heb je eenmaal jouw favoriete zonproduct gevonden, dan hebben wij nog een paar tips voor je om alles uit jouw zonnebrandcrème te halen. Wrijven of schuiven over je handdoek is bijvoorbeeld heel natuurlijk, maar het zorgt er ook voor dat de hoeveelheid zonnebrandcrème op je lichaam afneemt. Net zoals zwemmen en transpireren in het algemeen. Royaal smeren is daarom cruciaal. Doctors orders: liefst om de twee uur. Wees je ervan bewust dat een lichte huid meer bescherming nodig heeft dan een donkere huid. Staat de zon hoog aan de hemel? Dan is het zaak de huid extra goed te beschermen. Pak er zonnebril en strandhoed bij, maar ook: vermijdt de zon het liefst tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags. Ook in de schaduw is insmeren van belang, want het zand reflecteert de UV-stralen. Zo bouw je langzaam, maar langdurig een goudkleurige tan op.  

Effect van water op zonbescherming

Hoe zit het dan met water, vraag je je nu misschien af? Tijdens een stranddag kom je geheid in aanraking met de zee, en in het zwembad komt de huid ook in contact met chloor. Tegen zout en chloor kun je je gelukkig goed beschermen met Vichy’s Beach Protect-lijn, die uitdroging van de huid tegen gaat. Het is belangrijk extra op zonbescherming te letten na het zwemmen, omdat water de SPF in een product aanzienlijk kan verminderen. Verzeker jezelf van een goede bescherming door steeds bij te blijven smeren.

Toch verbrand?

Zodra je jouw favoriete zonbeschermingsproducten hebt gevonden, is het tijd om lekker met een boek (aanrader: Stad vol Ballonnen van Femke van der Laan) te luieren op een strandstoel. Onverhoopt toch verbrand? De SOS Balsem voor de verbrande huid is je redder-in-nood. Happy holidays!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top