OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe ontstaan kraaienpootjes en wat is de juiste behandeling?

  • favoriet

De lachrimpels rondom uw ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd. Maar hoe ontstaan deze rimpels en wat is er tegen te doen?

Hoe ontstaan kraaienpootjes en wat is de juiste behandeling?

“Kraaienpootjes of lachrimpels de één vindt ze charmant de ander is ze liever kwijt dan rijk.”

Wat zijn kraaienpootjes ?

Heeft u ooit van kraaienpootjes gehoord? Deze rimpels bevinden zich rondom het oog alsof er een afdruk van een klein kraaienpootje in de huid staat. Dit zijn de rimpels die zich als eerste ontwikkelen en daardoor ook bij mensen van een jongere leeftijd soms zorgen baren. Toch moeten we de kraaienpootjes eigenlijk niet als iets negatiefs zien. Ze worden namelijk ook wel liefkozend lachrimpels genoemd omdat deze rimpels ontstaan door lachen. Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen en worden de wangen omhoog getrokken. Kortom, hoe meer kraaienpootjes hoe meer u lacht. Voor deze rimpels hoeft u zich dus niet te schamen!

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

De beruchte kraaienpootjes zijn dus een resultaat van lachen. De oorzaak van deze lachrimpels ligt in het feit dat de huid minder elastisch wordt naarmate wij ouder worden. Als wij lachen dan trekt de huid rond onze ogen samen. Na een bepaalde gezichtsuitdrukking schiet onze huid direct weer in de plooi. Doordat de huid rondom de ogen door de jaren heen een stuk dunner wordt, wordt het steeds lastiger om de huid weer glad te krijgen nadat u uw mooiste glimlach heeft laten zien. Kraaienpootjes zijn dus één van de eerste permanente rimpels die mensen krijgen. Maar het zijn wel de meest charmante rimpels, want ze zijn een teken van uw stralende lach en persoonlijkheid. 

Kan je kraaienpootjes behandelen?

Hoewel de meeste mensen kraaienpootjes ook wel als iets positiefs zien doordat het door het lachen komt, vindt ook niemand het erg als de lachrimpels weer verdwijnen. Nu zouden we kunnen zeggen dat u moet stoppen met lachen, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Sommige mensen kiezen als drastische maatregel voor fillers of botox behandelingen om van de lachrimpels af te komen, Maar gelukkig zijn er een aantal andere manieren waarop u op natuurlijke wijze uw kraaienpootjes kunt behandelen. Zorg er in ieder geval voor dat u altijd een zonnebril draagt wanneer de zon schijnt. Dit voorkomt dat u onnodig uw ogen gaat samentrekken en daarmee dezelfde spieren aanspant die de kraaienpootjes veroorzaken.

Daarnaast heeft Vichy een aantal verschillende producten in het assortiment speciaal voor de behandeling van de fijne lijntjes rondom de ogen:
Vichy Liftactiv Oogcrème. Voor de eerste tekenen van huidveroudering, egaliseert de huidstructuur en fijne rimpels. Geeft een 360° liftend effect door de drie actieve stoffen: Rhamnose (met kalmerende en anti-verouderingswerking), Aescine (vocht afdrijvend) en Cafeïne (tegen donkere kringen onder de ogen).
Vichy Neovadiol GF lip- en oogcrème.  De ingrediënten Proteic Gf en Pro-Xylane dragen bij aan de huidreconstructie en versterken het weefsel van de huid.

Wilt u weten welke van de productlijnen van Vichy het beste bij uw huidtype past? Doe dan de huidtype diagnose zodat u weet welke van de oogcrème het beste geschikt is voor u. Lees hier meer over het voorkomen van rimpels op het voorhoofd.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Een 360° liftend effect op de blik, zelfs bij gevoelige ogen - Vichy Liftactiv
  • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
  • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
  • go to top