OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Kraaienpootjes, de lachrimpels bij de ogen: hoe te behandelen?

Artikelen Anti-Aging

Wat zijn kraaienpootjes ofwel lachrimpels bij de ogen?

Er is een simpele verklaring voor de term kraaienpootjes, want deze type rimpels lijken qua vorm op de afdruk van een klein kraaienpootje. Alsof die afdrukken zo in de huid staan gegrift. Hierbij zijn kraaienpootjes een voorteken: ja, huidveroudering is begonnen. Dit zijn de eerste rimpels die zich ontwikkelen, omdat de huid rondom de ogen fragieler en dunner is, en waar jonge mensen zich zorgen om kunnen maken. Het hoeft weliswaar niet zo negatief te zijn. Ze worden namelijk ook liefkozend lachrimpels genoemd; ze ontstaan immers door lachen. Tijdens het lachen trekt de huid rondom de ogen samen, waardoor de wangen omhoog worden getrokken. Kortom, hoe meer kraaienpootjes hoe meer je lacht. Niet alleen een teken van huidveroudering, maar ook van een vreugdevol leven. Niets om je voor te schamen.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

De beruchte kraaienpootjes zijn dus een resultaat van lachen. Huidveroudering speelt ook een rol, want met de verstrijkende jaren wordt de bron natuurlijke oliën (waar de huid van nature over beschikt) uitgeput. Met andere woorden, de huid verliest zijn elasticiteit. Hierdoor worden rimpels bij de ogen meer prominent. We hebben het dan over kraaienpootjes, maar er zijn natuurlijk ook fronsrimpels en rimpels onder de ogen die aparte hulp zoals oogverzorging behoeven. Terug naar specifiek kraaienpootjes: als wij lachen dan trekt de huid rond onze ogen samen. Na een bepaalde gezichtsuitdrukking schiet onze huid direct weer in de plooi.

De huid rondom de ogen wordt almaar dunner naarmate je ouder wordt, waardoor deze huid ook geneigd is droger te worden. Na het lachen wordt het daardoor steeds lastiger om de huid weer glad te krijgen nadat je je mooiste glimlach hebt laten zien. Extra knijpen met de ogen helpt trouwens ook niet. Dat knijpen kan komen door te staren in direct zonlicht, zonder het dragen van een zonnebril, of door overmatig werken op de computer met blauw licht. Kraaienpootjes zijn daarbij een van de eerste permanente rimpels die mensen krijgen. Hoewel ze juist ook voor persoonlijkheid staan, kunnen speciale oogcrèmes wel helpen bij het verminderen van kraaienpootjes. 

Wat is de beste behandeling bij kraaienpootjes?

Je markante kraaienpootjes toch liever kwijt dan rijk: stoppen met lachen mag hier geen optie zijn. Gelukkig is dat bovendien zo goed als onmogelijk. Als drastische maatregel kiezen mensen ook wel voor fillers of Botox-behandelingen zodat lachrimpels verdwijnen. Maar gelukkig zijn er ook andere manieren waarop je kraaienpootjes op natuurlijke wijze kunt behandelen. Tip één: draag altijd een zonnebril (liefst met labeltje UV400) op een zeer zonnige dag waarop je veel buiten bent.

Hierdoor voorkom je dat je ogen zich in een reactie op fel licht te veel samentrekken. Hiermee worden namelijk spieren aangespannen die kraaienpootjes veroorzaken. Hiernaast heeft Vichy een aantal verschillende producten in het assortiment voor de behandeling van fijne lijntjes rondom de ogen. Het is hierbij handig alvast rekening te houden met jouw huidtype. Niet zeker wat jouw huidtype is en welke Vichy-productlijn dus het beste bij jou past? Doe dan de huidtype diagnose zodat je weet welke van de oogcrèmes bij uitstek voor jou geschikt is.

Vichy Liftactiv Oogcrème die kraaienpootjes gladstrijkt

De Vichy Liftactiv Oogcrème is bedoeld voor de eerste tekenen van huidveroudering. Het egaliseert namelijk de huidstructuur en strijkt fijne rimpels glad bij regelmatig gebruik. Dit product biedt een 360° liftend effect middels drie actieve stoffen: Rhamnose (met kalmerende en anti-verouderingswerking), Aescine (vochtafdrijvend) en Cafeïne (tegen donkere kringen onder de ogen).

Vichy Neovadiol GF lip- en oogcrème die de huid rondom de ogen versterkt

Vichy Neovadiol GF lip- en oogcrème, met krachtige ingrediënten zoals Proteic Gf en Pro-Xylane die bijdragen aan huidreconstructie en het versterken van huidweefsel.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Een 360° liftend effect op de blik, zelfs bij gevoelige ogen - Vichy Liftactiv
 • Lip en oogcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4