OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is de beste moisturizer voor mannen die in de stad wonen?


Het kiezen van de beste hydraterende crème voor de huid van mannen is niet eenvoudig - vooral voor actieve mannen die in de stad wonen. We kijken waarom de verzorging voor het gezicht van mannen net zo belangrijk is als voor vrouwen.

Waarom hebben mannen huidverzorging nodig?

Ondanks dat de huid van mannen en vrouwen fundamenteel hetzelfde is, is er een verschil in hoe de huid van de man verzorgd moet worden. Er zijn studies die aantonen dat de hogere testosteron niveaus van mannen zorgen voor verhoogde afscheiding van talg, terwijl vrouwen meer last hebben van een gevoelige huid.

Naast deze verschillen tussen man en vrouw lijdt zowel de huid van mannen als vrouwen in de loop van ons leven onder externe invloeden die de kwaliteit en textuur van onze huid beïnvloeden. Dit omvat alles, van vervuiling en schade door blootstelling aan de zon tot roken en een gebrek aan slaap. Deze negatieve effecten stapelen zich op in de loop der jaren, waardoor uiteindelijk het vermogen van onze huid om als beschermende barrière op te treden wordt verminderd.

Wanneer de huid van binnenuit goed wordt gehydrateerd, worden deze barrières echter versterkt. Dit helpt schade als gevolg van deze externe factoren tegen te gaan en beperkt het vermogen van bepaalde bacteriën en allergenen om in de huid door te dringen.

Waar mannen naar moeten zoeken in een hydraterende crème

We weten dat het beschermen van de huid tegen de elementen essentieel is voor de kwaliteit van de huid, maar uit onderzoek blijkt dat slechts 35% van de mannen een hydraterende gezichtscrème gebruikt. Dus, waar moet je naar zoeken als je op zoek bent naar een dagelijkse hydraterende verzorging? Een dagelijkse hydraterende crème met een lichte, verfrissende textuur die je afkoelt zonder vettige resten achter te laten, die je huid gedurende de dag gehydrateerd houdt.

Wonen in de stad kan leiden tot aanzienlijke schade aan de huid door vervuiling, waardoor je huid strak en getekend aanvoelt en er grijs en moe uitziet. Om dit te tegen te gaan kies je een verfrissende moisturizer die effectief hydrateert. Als je dit wilt combineren met een hydraterende crème die een anti-vervuilende werking, probeer dan eens Vichy Homme Hydra Cool+.

As je de vruchten wilt plukken van een effectieve dagelijkse hydraterende crème onderscheidt één belangrijk ingrediënt zich: hyaluronzuur. Dit ingrediënt zit, onder andere, in de lijn van Aqualia Thermal en in Minéral 89. Mineral 89 is een booster voor de huid die erg geschikt is om de huid van de man te hydrateren en de huidbarrière te versterken.

Hoe hydrateert hyaluronzuur de huid?

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de belangrijkste rol van onze huid is om als barrière te fungeren en ons te beschermen tegen schadelijke elementen die onze huid kunnen beschadigen. Deze externe elementen omvatten alles van schadelijke uv-stralen en vervuiling, tot vermoeidheid en stress. Al deze factoren komen veel voor bij het alledaagse leven in de stad.

Hoe beter onze huid gehydrateerd is, des te beter ze deze beschermende rol kan vervullen. Dit omvat alles van het bestrijden van bacteriën en infecties tot het bestrijden van vrije radicale schade (verantwoordelijk voor tekenen van veroudering). Dit maakt het kiezen van de juiste hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, uiterst belangrijk.

Hoe Vichy Hydra Cool+ de huid hydrateert?

Frisheid is vaak een prioriteit voor mannen die een actieve levensstijl hanteren en in de stad wonen. Vichy Hydra Cool+ combineert de effectiviteit van het intens hydraterende hyaluronzuur met een koele geltextuur en zorgt voor een boost waarop de huid de hele dag kan vertrouwen. Bovendien is de hypoallergene formule veilig voor zelfs de meest gevoelige huid, waardoor de huid zich comfortabel voelt en gekalmeerd is.

Tot slot: de essentiële 3 momenten wanneer mannen een gezichtscrème nodig hebben


Na het sporten

Door het verlies van vocht via ademhaling en transpiratie verliezen we meer vocht dan we denken en dit kan variëren van maar liefst 500 ml tot een verbazingwekkende 10 liter per dag, afhankelijk van hoe actief je bent. Naast water, verliezen we ook essentiële mineralen en zouten, zoals natrium en koper, als we zweten. Deze sporenmineralen zijn essentieel om een gezonde werking van de huid te garanderen, dus zorg ervoor dat je hydraterende gezichtscrème de juiste ingrediënten bevat om dit verlies tegen te gaan. Om je huid met mineralen aan te vullen kan je ook Minéral 89 of het Mineraliserend Thermaal water gebruiken om je huid wat extra’s te geven.

Mannen hebben meer water nodig hebben dan vrouwen om hun hogere transpiratieniveaus te compenseren. Dit betekent dat gehydrateerd blijven niet alleen essentieel is om je fysieke prestaties te verbeteren, maar ook om de unieke behoeften van de huid van mannen te kunnen verzorgen.

Op kantoor
Zoals we hierboven hebben gezien, wordt de huid niet alleen uitgedroogd door te transpireren, maar verlies je ook veel essentiële mineralen. Overvol openbaar vervoer en oververhitte kantooromgevingen kan ons vochtverlies wild doen fluctueren. Zo kan te veel airconditioning of schommelende binnentemperaturen de huid ruw en uitgedroogd laten aanvoelen, zowel in de winter als in de zomer. Een adequate bescherming van je huid tegen veranderingen in je omgeving is belangrijk voor een gezonde gehydrateerde huid gedurende de dag.

Tijdens de winter en in de zomer
Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid het hele jaar door goed wordt gehydrateerd. Velen van ons melden dat ze 's zomers last hebben van een drogere huid, als de warmere temperaturen en drogere omstandigheden de huid sneller uitdroogt. Ook de koudere temperaturen in de winter en de droge, harde wind trekt het bloed van de lederhuid weg. Hierdoor wordt de huidbarrièrefunctie aangetast en ontsnapt water uit de huid. Het is dan belangrijk om het vochtgehalte van de huid constant te houden met behulp van een hydraterende crème. Hoe sterker de huidbarrière, des te kleiner de hoeveelheid water uit de huid kan ontsnappen, waardoor het uitdrogingseffect wordt afgeremd.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top