OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

De ideale dagelijkse gezichtsverzorging: tips

Artikelen Facecare

Het is een feit dat we onze huid dagelijks goed moeten verzorgen. De huid heeft heel wat te door staan, denk aan externe invloeden als regen, wind, kou en zon. Een beetje extra aandacht aan de huid besteden kan dus geen kwaad. Reinigingsproducten, peelings, hydraterende producten en dag- en nachtcrèmes zijn tegenwoordig steeds doelgerichter. Het uiteindelijke doel is een stralende en gezonde huid.

Rimpels en vlekken

Rimpels en vlekken komen bij iedereen op verschillende momenten voor. De effecten van veroudering kunnen verminderd worden door vroeg met de juiste verzorging te beginnen. Het gezicht heeft behoefte aan wat anti-ouderdom en Vichy beschikt over innoverende anti-ouderdoms producten voor het verfijnen en beschermen van de huid. Voor iedere rimpel bestaat een op maat gemaakte anti-rimpel behandeling per leeftijdscategorie, of we nu 30, 40 of 50 zijn.

Thuis of in de salon

Talrijke verzorgingsrituelen kunnen thuis uitgevoerd worden. Veel producten maken dagelijkse verzorging op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk. Denk aan maskers, lotions, dag- of nachtcrèmes, peelings en vocht inbrengende producten: voor ieder wat wils. Daarnaast kan Vichy je helpen om sneller van je puistjes, vlekken, mee-eters en wallen af te komen. De producten van Vichy maken het mogelijk om thuis een gezonde gezichtshuid te bereiken. Professionele behandelingen in een salon is natuurlijk ook een optie voor een paar keer per jaar, maar helaas ook vrij prijzig. Maar wie wil er nou niet een weekendje in het jaar naar een spa?

Gezichtsverzorging tips:

Tip 1:

Jouw gezichtsverzorging is afhankelijk van je huidtype. De eerste van onze gezichtsverzorging tips is dan ook direct de basis: het is belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt. De kans is anders aanwezig dat je de verkeerde huidproducten gebruikt voor jouw huid.

Tip 2:

Voldoende water drinken is belangrijk voor je hele lichaam, dus ook zeker voor jouw gezicht. Probeer elke dag minstens 2 liter water te drinken. De huid bestaat voor een groot deel uit water en is een natuurlijke barrière tegen de buitenomgeving.

Tip 3:

Zorg voor voldoende slaap. Als je een korte nacht hebt gehad, zie je dat gelijk aan je gezicht. Zorg ervoor dat je een ritme krijgt, zodat je s’ avonds niet lang wakker ligt. Een goede nachtrust helpt ook heel goed tegen stress, wat ook zijn impact heeft op de huid. Probeer om elke dag zo’n 8 uur slaap te krijgen.

Tip 4:

Reinig je gezicht met water. Je huid droogt uit wanneer je deze met zeep wast, hoe pH-neutraal of ongeparfumeerd de zeep ook is. Bovendien worden de goede oliën ook weg gewassen van je gezicht. Het is daarom goed voor je huid om simpelweg wat water te gebruiken om je gezicht mee te reinigen.

Tip 5:

Scrub de huid regelmatig. Door het regelmatig scrubben van je gezicht zorg je dat de poriën niet verstoppen en voorkom je een onzuivere huid. Echter kan te vaak scrubben de huid beschadigen. Hoe vaak jij je gezicht maximaal mag scrubben, is daarom afhankelijk van je eigen huidtype.

Tip 6:

Nog een tip die makkelijk op te volgen is: frisse lucht is altijd goed. Niet zozeer voor de huid an sich, maar het is gezond in het algemeen en wie gezond is, straalt dat uit. Hetzelfde geldt voor lichaamsbeweging, zeker in combinatie met buitenlucht.

Tip 7:

Het zal geen geheim zijn: zonlicht kan een goede invloed hebben op jouw humeur en je huid. Pak dus wat zonnestralen mee wanneer je de kans krijgt, maar maak wel altijd gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge factor, want de schadelijke uv-stralen van de zon kunnen je huid ook beschadigen.

Tip 8:

Vermijd irriterende producten. Naast externe factoren kunnen huidverzorgingsproducten die niet bij ons huidtype passen of agressieve ingrediënten de huid uitdrogen of irriteren.

Tip 9:

Kies de juiste ingrediënten. Shea boter staat bekend om haar verzachtende eigenschappen. Dus wanneer je last hebt van een schrale of gevoelige lichaamshuid, kan een rijke body boter of crème het antwoord bieden. Wanneer het aankomt op het hydrateren van je gezicht is hyaluronzuur ideaal voor het hydrateren van de huid, zonder de huid zwaar te belasten. Voor de vette huid met onzuiverheden kan je op zoek gaan naar producten die salicylzuur bevatten.

Meer informatie over welke producten geschikt zijn voor je huid? Doe de huidtypetest.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top