Ingrediënten in beautyproducten uitgelegd

Tegenwoordig zien we door de bomen het bos niet meer met het aantal ingewikkelde ingrediënten die in verzorgingsproducten aanwezig zijn. Vaak weten we de werking van de moeilijke termen niet en is het lastig om te bepalen welke ingrediënten bij uw huid passen. In dit artikel bespreken we drie werkzame bestanddelen die in veel van de Vichy producten voorkomen.

Glycerine

Wat is Glycerine?

Glycerine is een van de oudste hydraterende ingrediënten die gebruikt wordt in verschillende verzorgingsproducten. Het is een polyalcohol die ook in het menselijk lichaam voorkomt. Door de aanwezigheid van drie hydroxylgroepen, heeft glycerine een grote aantrekkingskracht met water. Een glycerine molecuul kan in totaal zelfs 6 watermoleculen vasthouden, vandaar de hydraterende functie!

Wat doet Glycerine?

Glycerine is in staat om vocht vast te houden in de hoornlaag van de huid. Wanneer u last heeft van een vocht arme huid kan glycerine uw huid hydrateren.

Waar zit Glycerine in?

Door de hydraterende functie is glycerine niet alleen in crèmes aanwezig, maar ook in reinigingscrèmes of schuimgels met een kalmerende, herstellende werking.

Disodium EDTA

Wat is Disodium EDTA?

Gebruikt u vaak water om uw huid te reinigen? Kraanwater kan metaalionen bevatten die uw huid trekkerig aan kunnen laten voelen. Disodium EDTA is een afkorting voor ethyleendiaminetetra-azijnzuur en helpt de huid tegen nadelige invloeden als metaalionen te beschermen.

Wat doet Disodium EDTA?

Disodium EDTA is een chelerende stof die met andere stoffen als metaalionen reageert of een complex vormt. om te helpen voorkomen dat metaalionen de werking van andere ingrediënten in het verzorgingsproduct beïnvloeden. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen de houdbaarheid, geur en pH-waarde van het verzorgingsproduct beïnvloed worden. Het gevolg is dat meer

Waar zit Disodium EDTA in?

In verzorgingsproducten die met water gebruikt worden komt disodium EDTA vaker voor. Niet alleen helpt het de huid beschermen tegen hard water en zorgt het ervoor dat de andere ingrediënten optimaal hun werk kunnen doen, die fijne schuimlaag bij het reinigen van uw gezicht wordt ook mede door disodium EDTA veroorzaakt.

Vitamine E

Wat is vitamine E?

Vitamine E is een antioxidant en kan via voeding en verzorgende crèmes voor een mooiere huid zorgen. De meest bekende vorm van Vitamine E is beter bekend als alpha-tocopherol. Het bevindt zich met name in de bovenste huidlaag via dode huidcellen of via talg op de huid. 

Wat doet vitamine E?

Verband uw huid snel door de zon? Vitamine E draagt bij aan het verminderen van celschade na blootstelling van de huid aan de zon. Daarnaast draagt vitamine E bij aan een mooiere huid doordat het ervoor zorgt dat andere werkzame ingrediënten in crèmes tot beter hun werk kunnen doen.

Waar zit vitamine E in?

Met name in zonproducten als de Ideal soleil 3-in-1 komt vitamine E voor. Maar ook in verzorgde nachtcrèmes met een werking voor een mooiere huid.

De redactie

Meest gelezen