OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat zit er in mijn gezichtsverzorgingsproducten? ingrediënten uitgelegd

Wanneer het aankomt op het kiezen van geschikte hoofdbestanddelen voor je gezichtsverzorging, kan de keuze die je hebt wat overweldigend zijn. Lees hier welke ingrediënten het passen bij een gevoelige huid, zodat je weet of je je routine dient aan te passen.

Waarom is het belangrijke om te weten wat er in je verzorgingsproducten zit?

Het spreekt voor zich dat we allemaal graag goed voor onze huid willen zorgen. Terwijl we weten dat het belangrijk is gezond te eten en er voor te zorgen dat onze huid gehydrateerd blijft, is het net zo belangrijk om te weten wat er in je verzorgingsproducten zit om zo je huid te beschermen. Een gevoelige huid en een allergische reactie ervaren vaak dezelfde symptomen, maar zijn niet het hetzelfde. Dus wanneer je vermoed dat je huid slecht reageert op een bepaald ingrediënt uit je dieet, is de beste oplossing om alle ingrediënten die je verdenkt volledig te schrappen uit je dieet, om ze daarna één voor één weer toe te voegen. Vichy Aqualia Extresensitive is zorgvuldig getest, met een focus op Vichy Mineraliserend Thermaal water (geschikt voor een gevoelige huid) en ultra-hydraterend hyaluronzuur voor een effectieve gezichtsverzorging die de natuurlijke balans van een gevoelige huid helpt behouden..

Gezichtsverzorgings zonden en redders

Hoewel de symptomen van een gevoelige huid kunnen verschillenen, afhankelijk van je leeftijd, levensstijl en genen, zijn er een aantal ingrediënten waar vrouwen met een overgevoelige huid zich bewust van moeten zijn. Dermatologen raden vaak aan om producten te vermijden met fruitzuur, inclusief ruwe scrubs en gezichtspeeling, omdat dit de huid strak, glimmend en ruw kan laten aanvoelen. Alcohol kan je huid ditzelfde gevoel geven. Het stript de natuurlijke barrière van de huid waardoor de epidermis gevoeliger wordt voor bacteriën.
Producten met een hoge hoeveelheid minerale oliën kunnen daarentegen de poriën verstoppen en er voor zorgen dat de huid afvalstoffen niet kwijt kan. Tot slot kunnen retinol en geparfumeerde producten ook voor een geïrriteerde huid zorgen.

Wanneer je een gevoelige huid hebt is het daarom het beste om producten te kiezen die de huid hydrateren zonder dat deze vet of plakkerig aan gaat voelen. Denk hierbij aan vitaminerijke ingrediënten zoals shea butter en let op dat je niet te veel aanbrengt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

go to top