OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

De invloed van de herfst op een onzuivere huid

Heb je last van een vette huid en regelmatig last van puistjes of ontstekingen? De herfst kan dit verergeren, maar gelukkig kun je hier iets aan doen.

De invloed van de herfst op een onzuivere huid

De herfst: vriend of vijand?

Het is niet onbekend dat de zomermaanden een positieve invloed hebben op een vette huid. De huid is namelijk droger dan normaal, waardoor puistjes verdwijnen. Helaas is dat slechts één kant van het verhaal. De puistjes drogen namelijk niet uit, maar juist in en komen in de herfst weer terug en soms zelfs erger. De herfst staat daarom ook wel bekend als een lastig seizoen voor de vette, onzuivere huid.

Waar ligt de oorzaak?

Door de zon droogt de huid uit en wordt er minder talg aangemaakt en neemt het aantal puistjes af. Tegelijkertijd wordt de huid ook dikker, waardoor er na de zomer sneller puistjes ontstaan omdat talgklieren verstopt raken. Wat kun je hier aan doen? De eerste stap in de verzorging van een onzuivere, vette huid is het tweemaal daags grondig reinigen van de huid. Zorg ervoor dat het overtollige talg en het vuil dat daarin blijft liggen, weggehaald wordt. Hierdoor voorkomt je verstopte poriën (lees: mee-eters) en puistjes.

Reinig met liefde

Sommigen vinden hun vette huid vaak ‘onprettig aanvoelen’, zelfs na het reinigen. Als gevolg hiervan reinigen ze hun gezicht vaker dan gewenst met veel wrijving. Dit is echter niet de oplossing en vergroot de kans op irritaties. Kies voor een reiniging die speciaal is ontwikkeld voor de vette huid. Wist je dat Normaderm een nieuwe reiniging op de markt heeft gebracht? Een heerlijke, zachte mousse waarbij wrijven niet eens nodig is! ’s Ochtends reinigt de mousse je huid zacht, en ’s avonds kun je de mousse ook gebruiken als make-upverwijderaar!

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top