OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Is resveratrol goed voor je huid?

Lange tijd werd gedacht dat rode wijn gezond was vanwege het stofje resveratrol. Nu wordt alcohol allang niet meer aanbevolen voor een optimale gezondheid, maar resveratrol op zich blijft een ingrediënt dat veel kan doen voor de huid. Het ingrediënt zit trouwens ook in pinda's en bessen, waaronder bosbessen en moerbeien. Het is een polyfenol dat zowel in de schil als in de zaden van druiven voorkomt, maar het wordt ook aangetroffen in meer dan zeventig verschillende plantensoorten. 
 
Resveratrol kan heel goed zijn voor de huid. Niet als je het drinkt in de vorm van rode wijn (of met mate), maar wel in skincare. Huidverzorgingsmerken zoals Vichy hebben het krachtige ingrediënt ontdekt en ondertussen duikt het steeds vaker op in verschillende producten.  In dit artikel lees je over alle voordelen van resveratrol voor de huid en hoe je deze antioxidant zelf kunt opnemen in je huidverzorgingsroutine. 

Wat is resveratrol?

Resveratrol maakt deel uit van een groep verbindingen die polyfenolen worden genoemd. Die polyfenolen fungeren als belangrijke antioxidanten die worden ingezet in huidverzorgingsformules. Het ingrediënt, resveratrol, wordt vaak aangetroffen in serums en hydraterende crèmes. Resveratrol als anti-aging oplossing zou vrije radicalen en UV-straling op de huid kunnen bestrijden.

Wat zijn de voordelen voor de huid?

De huidverzorgingsvoordelen: resveratrol vertraagt voornamelijk de effecten van een verouderende huid veroorzaakt door het exposoom, zoals blootstelling aan de zon en vervuiling. Door vrije radicalen te neutraliseren en antioxidanten aan de huid toe te voegen, kan resveratrol je huid uitrusten met de hulpmiddelen om zichzelf te beschermen tegen externe agressies. Deze waardevolle antioxidant kan ook het uiterlijk van fijne lijntjes, rimpels, elasticiteit en hyperpigmentatie veroorzaakt door zonschade verbeteren. Hiernaast kan resveratrol een kalmerend effect bieden voor de huid. Resveratrol kan ook helpen bij het stimuleren van verschillende groeifactoren die wondgenezing helpen bevorderen. Hiernaast zou resveratrol inflammatoire cytokines in de huid kunnen verminderen die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen. Tot slot, zou de huid baat hebben bij resveratrol omdat het de collageenproductie stimuleert.

Hoe en wanneer resveratrol gebruiken?

Een krachtig en effectief huidverzorgingsproduct met resveratrol kun je het beste gebruiken na het reinigen en gebruik van een toner en voordat je een zwaardere vochtinbrengende crème aanbrengt. Nu zou deze antioxidant ook gevoeligheid voor UV-stralen en licht kunnen veroorzaken, dus kun je een resveratrol serum het beste ’s avonds gebruiken. De werking van resvertatrol is krachtig. 
 
Gebruik je ’s ochtends toch een huidverzorgingsproduct met resveratrol zorg er dan voor dat je zonnebrandcrème aanbrengt met een breedspectrum SPF 30 of hoger. 

Hoe implementeer je resveratrol in je huidverzorgingsroutine?

Vichy heeft verschillende producten die resveratrol bevatten. Resveratrol is een natuurlijk voorkomende stof die bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen. Het kan helpen bij het beschermen van de huid tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering. Een van de bekendste Vichy-productlijnen die resveratrol bevatten, is de Liftactiv Supreme lijn. Deze lijn richt zich op het bestrijden van rimpels en het verstevigen van de huid. Binnen de Liftactiv Supreme-lijn bevatten verschillende producten resveratrol:
 
1. Vichy Liftactiv Supreme Dagcrème 

Deze dagcrème is verrijkt met resveratrol en heeft anti-aging eigenschappen om de huid gladder en steviger te maken. De dagcrème bevat daarnaast rhamnose om de eerste tekenen van huidveroudering te verminderen.  
 
2. Vichy Collagen specialist Nachtcrème  

De Collagen Specialist Nachtcrème combineert resveratrol met pro-collagene peptiden om tekenen van collageenverlies en een oneffen teint te verbeteren. De crème kan 's nachts aangebracht worden op een schone en droge huid. 

go to top