OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Hoe jojoba olie jouw huid kan helpen

 • favoriet

Een erg populair en natuurlijk ingrediënt in de huidverzorging, genaamd jojoba olie, is geweldig om de huid te voeden. Jojoba werkt ook geweldig als make-up verwijderaar en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Lees hier over 3 manieren hoe jojoba jouw huid kan helpen.

1 - Jojoba olie: een natuurlijke make-up verwijderaar

Veel vrouwen gebruiken jojoba olie als een make-up remover vanwege de zijdezachte textuur. Pure jojoba olie is ook niet-comedogeen, wat het een ideale cleanser maakt voor een vette huid met onzuiverheden [1].

2 - Jojoba olie: perfect voor een beschadigde of ontstoken huid

Naast dat het een goede cleanser is, heeft jojoba olie zich ook bewezen bij het herstellen van wonden en schade aan de huid [2].  Onderzoek heeft aangetoond dat jojoba olie in vloeibare vorm een positieve impact op de manier waarop onze huid met ontstekingen omgaat [3].  Hetzelfde onderzoek heeft ook aangetoond dat jojoba olie de collageenproductie in de huid stimuleert. Dit maakt jojoba olie ideaal voor schaafwondjes en sneetjes.

3 - Jojoba olie: de beste voeding voor je huid

jojoba olie zit vol met vetzuren, waardoor het een geweldige moisturizer is voor een huid die droog is of snel gedehydrateerd raakt. Hoe werkt dit? Naast de vetzuren en de voedingsstoffen, lijkt de textuur van jojoba olie heel veel op dat van talg, de natuurlijke olie die je huid gehydrateerd houdt. Onderzoek heeft aangetoond dat dit, in combinatie met glycerine het potentieel heeft om je huid tot maar liefst 24 uur gehydrateerd te houden[4].  Jojoba werkt ook verzachtend, omdat het water insluit in de huid door een beschermende film over de epidermis te vormen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

[1] http://www.vichy.ca/en/cleansing-tips/et-makeup-removal-oil-ultimate-effectiveness.html [2] Ranzato, E. et al, ‘Wound healing properties of jojoba liquid wax: an in vitro study’ in Journal of ethnopharmacology 134.2 (2011) pp. 443-449 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21211559]
[3] See above
[4] Meyer, J. et al, ‘Evaluation of additive effects of hydrolyzed jojoba (Simmondsia chinensis) esters and glycerol: a preliminary study’ in Journal of Cosmetic Dermatology 7.4 (2008) pp. 268-274 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19146603]

De oplossing van Vichy

 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  MINÉRAL 89

  Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

  Booster

  INNOVATIE: Jouw dagelijkse booster voor een sterkere huid, stralend van gezondheid

 • Meest gelezen

  go to top