OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

WEET MEER OVER UW HOOFDHUIDZORG,
MAAK U HOOFDHUID DIAGNOSE.

Start nu

Dercos diagnosis background

Keratine voor gladder haar: waarom en hoe?

4185_VIC_Banner_Hoofdhuid_Analyse_DT.jpeg
Kera-Solutions

Keratine is een bestanddeel dat zowel je haar versterkt als het soepeler maakt, en daarom is het een populair ingrediënt in haircare. De belangrijkste voordelen zijn dat het de haarschacht herstelt, je haar glad maakt en glans geeft.

Over het algemeen is keratine het meest gunstig voor mensen met dik, beschadigd kroeshaar. Voor mensen met fijn, kwetsbaar haar zal een keratinebehandeling te intensief kunnen zijn – er komen bij een salonbehandeling namelijk ook chemicaliën aan te pas. Terwijl producten met keratine voor thuisgebruik dagelijks kunnen worden gebruikt. Chemische keratine-haarbehandelingen mogen trouwens maar eens in de paar maanden worden gepland. In dit artikel lees je alles over keratinebehandelingen en producten rijk aan keratine voor glad, gezond haar. ​​​​​​​

Wat is keratine?

Om te beginnen is keratine de ‘hoeksteen’ van onze haarstructuur. Het is een vezelig eiwit dat letterlijk elke haarlok vormt. Als het haar beschadigd raakt, heeft het hulp nodig om de natuurlijke structuur te herstellen en te versterken. Keratinebehandelingen en met keratine doordrenkte producten bieden in dit geval veel voordelen voor je haar.

Wat zijn de voordelen van keratine voor je haar?

Van kracht tot glans: dit doet keratine voor je haar.

- Keratine versterkt het haar
Of je nu kiest voor een keratinebehandeling in de salon of thuis, je kunt een verschil in je haar verwachten. Keratineproducten voor thuisgebruik helpen het haar te versterken dat is aangetast door chemische en mechanische schade. Keratine zou de lokken zelfs met 40% kunnen helpen versterken.

- Keratine maakt het haar glad en vermindert kroezen en pluizen
Met keratine doordrenkte producten, vaak in olie- of serumvorm, kunnen resulteren in gladdere, glanzendere en gezonder uitziende haren.

- Keratine voegt glans toe
Aangezien keratine helpt om de haarschubben glad te maken en beschadigde gebieden in de haarschacht op te vullen, geeft het extra glans aan je haar. De resultaten kunnen indrukwekkender zijn bij behandelingen in de salon, maar producten voor thuisgebruik kunnen ook glanzend en gezond uitziend haar creëren.

- Keratine vermindert het uiterlijk van gespleten haarpunten
Keratine helpt de haarschubben te versterken en glad te maken, waardoor het uiterlijk van gespleten haarpunten wordt verminderd. Sterkere strengen betekenen minder breuk, wat de haargroei stimuleert.
 
- Keratine verkort de droogtijd
Een keratinebehandeling vermindert de porositeit in je haar, wat betekent dat er minder water in de haarschubben wordt vastgehouden. Dit betekent dat het de föhntijd aanzienlijk kan verkorten.

Zijn keratinebehandelingen geschikt voor elk haartype?

Keratinebehandelingen, thuis of in de salon, werken het beste voor mensen met droge, beschadigde en over het algemeen weerbarstige haartypes. Keratinebehandelingen kunnen ook geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een voller uiterlijk, omdat er wordt gezegd dat het bindt aan dun haar en het een voller uiterlijk geeft. Tegelijkertijd kan kwetsbaar haar worden overweldigd door de agressieve chemicaliën tijdens een keratinebehandeling in de salon, om nog maar te zwijgen van de hitteschade die nodig is om het in te sluiten. Wees dus voorzichtig met heel kwetsbaar, dun haar en vraag eerst je kapper om advies.

Zwangere vrouwen en mensen met ademhalingsproblemen moeten keratinebehandelingen overslaan. Behandelingen met keratine in de salon bevatten grote hoeveelheden formaldehyde. Sommige haarstylisten hebben ademhalingsproblemen gemeld door het hanteren van de keratinebehandelingsproducten en het herhaaldelijk inademen van de dampen. Om die reden moeten zwangere vrouwen deze behandeling vermijden. Mensen met een gevoeligheid voor formaldehyde of ademhalingsproblemen moeten ook keratinebehandelingen vermijden. Dat betekent echter niet dat je mildere keratinebehandelingen thuis moet overslaan. Die zijn immers veel veiliger en bevatten niet de chemicaliën en dampen die bij in-salon-technieken komen kijken. Dat gezegd hebbende, bestaat er ook nog zoiets als te veel eiwit. Als het haar droog aanvoelt na het gebruik van een keratineproduct, blijf dan weg van dat soort behandelingen en gebruik in plaats daarvan liever een zeer hydraterend product dat extra vocht toevoegt.

Hoe keratine voor jouw haar te gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om keratine voor je haar te gebruiken om alle voordelen eruit te halen, inclusief sterker haar dat glanzend en pluisvrij is. Keratinebehandelingen in de salon kunnen schade toebrengen aan het haar dus kun je wellicht beter voor producten met keratine kiezen. Als je dus je haar glad wilt maken en versterken voor speciale evenementen of zelfs dagelijkse gelegenheden, is het kiezen voor veiligere, zachtere formules voor thuis waarschijnlijk de juiste keuze. Er bestaan shampoos, conditioners en andere haarproducten die een laagje keratine op het haar aanbrengen om het er tijdelijk glanzend uit te laten zien, terwijl pluizen kroezen worden verminderd – hoewel deze voordelen van korte duur zijn. Dat maakt deze thuisproducten niet ongewenst, want die tijdelijke effecten werken wel en ze richten bovendien geen langdurige schade aan.

- Keratinebehandeling in de salon
Keratinebehandelingen in de salon (ook wel Brazilian Blowouts genoemd) gebruiken vloeibare keratine, chemicaliën en hoge temperaturen om het eiwit in het haar te verzegelen. De resultaten zijn tijdelijk en duren meestal tot zes maanden. Het probleem is dat je jezelf hiervoor wel moet blootstellen aan potentieel schadelijke chemicaliën.
 
- Stylingserum met keratine
Dit serum wordt aangebracht terwijl het haar nog nat is. Zo’n serum zoals Vichy’s Kera-Solution Serum voor gespleten haarpunten maakt het haar niet alleen glanzend en glad, maar verkort ook de droogtijd.
 
- Hydraterende oliebehandeling
Bij gebruik als oliebehandeling wordt keratine vaak gemengd met andere oliën (zoals arganolie) om niet alleen je lokken pluisvrij te maken, maar ook om je lokken te hydrateren.
 
- Versterkende shampoo
Je kunt ook de versterkende en gladmakende voordelen van keratine in een shampoo vinden. Een optie is Vichy’s Kera-Solutions Shampoo om je haar pluisvrij te maken zonder agressieve chemicaliën.
 
- Herstellend haarmasker
Voor ultradroge en beschadigde lokken is een met keratine doordrenkt haarmasker ideaal, zoals Kera-Solutions 2 min. Masker.

De oplossing van Vichy

go to top