OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Pas je huidverzorging aan op je leeftijd

Een mooie huid is mogelijk, ongeacht hoe oud je bent. Het is vooral belangrijk om de huidverzorging aan te passen op de speciale behoeftes van jouw huid. Wij vroegen dermatoloog Nina Roos voor advies over het aanpassen van de huidverzorging terwijl wij ouder worden en welke rol het reinigen van ons gezicht hierbij speelt. Want hoe weet je nu of jij je huid goed gereinigd hebt. Vind hier alle tips en tricks over huidverzorging en het reinigen van de huid op elke leeftijd.

Reinigen en de huid verzorgen tussen de 20 en de 30 jaar

Als je jong bent, is plezier maken de grootste prioriteit, zeker als je in de grote stad woont. Maar dit heeft voor onze huid ook een aantal nadelen. Onze huid heeft te maken met de gevolgen van onze levensstijl. Roken, ongebalanceerd diëten, te weinig slapen, uv-stralen en vervuiling geven onze huid en stralende teint er elke dag flink van langs. Voor het reinigen van een jonge huid geeft Nina Roos de volgende tips: “Het is erg belangrijk dat de jonge huid de kans krijgt om te ademen, smeer dus niet verschillende producten over elkaar heen. Hiermee bedoel ik niet alleen huidverzorgingsproducten, maar ook beauty producten.”

Wat betekent dit voor een jonge huid? Vermijd te ingewikkelde verzorgingsroutines want die kunnen tegen je gaan werken, helemaal als je een gevoelige huid hebt. In plaats hiervan kan jij je richten op het reinigen van je gezicht, om de huid goed schoon te krijgen zou je dit twee keer per dag moeten doen. Daarnaast raadt Nina ook aan om het gebruik van producten gebaseerd op oliën te beperken. Deze producten zijn erg goed om de droge huid te hydrateren, maar  het kan ook te rijk zijn voor je huid als je dit product teveel gebruikt. Waarom? De jonge huid heeft een dikkere opperhuid en daarom heb je op jonge leeftijd een grote kans om een vette huid te  krijgen.

De huid verzorgen en reinigen vanaf je 40e

Naarmate je ouder wordt is het voor huidverzorging belangrijk om je verzorgingsroutine aan te passen op de verschillende seizoenen en de speciale behoeftes van de huid. Het belangrijkste om rekening mee te houden bij het reinigen van je huid is hydratatie. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Dit resulteert in een opperhuid die dunner wordt en minder goed in staat is om water vast te houden. Dit kan leiden tot een droge huid. Om dit tegen te gaan beveelt Nina aan om producten als reinigende lotions of reinigingsmelk, speciaal voor de volwassen huid, te gebruiken. De crème-achtige textuur zorgt er voor dat de huid beter in staat is om water vast te houden (probeer producten met ingrediënten zoals Karité boter en glycerine). Wat je beter kunt vermijden in je huidverzorging op latere leeftijd zijn reinigingsproducten in de vorm van een mousse. Deze producten kunnen de huid strak en droog laten aanvoelen.

Hoe belangrijk is het reinigen van je huid?

Heb jij een schone huid of een gereinigde huid? Er is namelijk nogal wat verschil als het om de reiniging van de huid gaat. Denk jij dat je voldoende hebt aan een doekje  over je hoofd om je gezicht te reinigen? Dan heb je het mis! Als je geen make-up draagt, kan je gezicht wel fris en schoon aanvoelen, maar het is nog steeds belangrijk om je huid goed te reinigen. Want door vervuiling, die je niet ziet aan het eind van de dag, blijven vuildeeltjes en schadelijke stoffen op de huid achter. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de natuurlijke oliën van de huid. Het achterblijven van vuil op de huid kan een behoorlijk negatief effect hebben op jouw stralende huid en er voor zorgen dat je een doffe teint krijgt. Als jij make-up van je gezicht verwijdert, wil dat nog niet zeggen dat je huid goed gereinigd is. Het reinigen van het oppervlak van de huid en het verwijderen van beauty producten op je gezicht is slechts de eerste stap in een goede gezichtsreiniging.


Iedereen die in de stad woont zal verbaasd zijn over wat er gebeurt op het oppervlak van de huid na een drukke dag werken en reizen. Onze dermatoloog Nina Roos vertelt: “Ik vraag vaak aan mijn patiënten, zeker bij patiënten die weinig make-up dragen, of ze een vochtig wattenschijfje over hun hoofd willen halen. Als het wattenschijfje grijs of zwart is, dan is de huid dus niet goed gereinigd.” Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat dat blootstelling aan vervuiling en UV-stralen kan leiden tot zonnevlekken of hyperpigmentatie[1]. Het is dus erg belangrijk om je huid goed schoon te maken door het vuil dat zich gedurende de dag in de huid ophoopt te verwijderen.

Een goede reiniging van de huid ‘s ochtend en ’s avonds

Je huid voelt misschien wel schoon aan als je net uit je bed komt, maar dat lijkt maar zo. Vuil, zweet en olie kan zich ophopen in je huid gedurende de nacht. Dus raadt Nina aan om de huid voor te bereiden door het schoonmaken van je gezicht met een wattenschijfje en micellair water, zodat je een schone basis hebt voor je huidverzorging en beauty producten.

Wil jij dat je huidverzorgingsroutine optimaal effect heeft, dan heeft Nina één tip voor jou: Hydratatie! Pureté Thermale 3-in-1 reiniging is een cleanser die niet alleen vuile stoffen en onzuiverheden verwijdert, maar ook op de huid verzorgt dankzij zijn formule die rijk is aan glycerine. Nog een laatste tip om zeker te weten dat jij je huid goed schoonmaakt: besteed net zoveel tijd aan het schoonmaken van je gezicht als aan het aanbrengen van je make-up. Doe de test met een wattenschijfje om te checken of je huid goed gereinigd is, zodat jij er altijd zeker van bent dat, vuil en make-up verwijderd is. Een schoon wattenschijfje betekent dat jij klaar bent voor de dag!

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Make-up verwijdering 3-in-1 - Vichy Pureté Thermale

Make-upverwijdering 3-in-1

Melk, lotion en oogreiniging in één product.

( 30 beoordelingen )

go to top