OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Leer kinderen het belang van zonbescherming

Alertheid is van essentieel belang als het gaat om de bescherming van baby's en kinderen tegen de zon en UV-stralen. Leer uw kinderen hoe ze met de zon moeten omgaan en zich ertegen kunnen beschermen.

Leer kinderen het belang van zonbescherming

Als het mooi weer is spelen kinderen graag buiten, maar het is belangrijk dat ze leren hoe ze veilig met de zon om kunnen gaan. Een gebruind kind is niet noodzakelijkerwijs gezonder dan een bleek kind! De kinderhuid is zeer kwetsbaar en moet goed beschermd worden om het waardevolle zonnekapitaal te beschermen.

Waarom is het zo belangrijk om de huid van uw kind te beschermen?

De kinderhuid heeft een veel grotere kans te leiden onder UV gerelateerde schade door overmatige blootstelling aan de zon[1]. Daarnaast zijn de zweetklieren van baby’s en peuters nog niet volledig ontwikkeld waardoor zij minder goed hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren. Ook vindt de meeste UV gerelateerde schade die we oplopen plaats in onze kinder- en pubertijd. 87% van de kinderen[2] brengt minimaal drie uur per dag buiten door tijdens de zomervakantie[3],  waardoor het essentieel is schade door UV-stralen tot een minimum te brengen in deze bepalende jaren.

Veilig in de zon - tips van een kinderarts

Voor dokter Bernadet is regel 1 dat baby's en peuters jonger dan 3 jaar nooit direct aan de zon mogen worden blootgesteld. Zorg dat ze een hoedje of petje, een droog T-shirt en een zonnebril dragen. Laat ze alleen in de schaduw spelen – gebruik indien nodig een parasol of een schaduwdoek. Regel 2: “controleer of uw kind geen medicijnen slikt waardoor het overgevoelig kan worden voor de zon – daardoor zal de huid namelijk nog sneller verbranden.” En kies tot slot de zonnebescherming zorgvuldig uit. “Gebruik voor kinderen een hoge beschermingsfactor (SPF50) die waterbestendig is en speciaal ontwikkeld is voor de kwetsbare kinderhuid.”

Een evenwichtige zonbescherming

Kies een zonneproduct met een goede balans tussen mineraalfilters en biologische filters. Mineraalfilters zoals titaniumdioxide werken als een barrière en weerkaatsen de UVB-stralen van de huid, maar tegen UVA-stralen zijn ze niet zo effectief als biologische filters. Biologische filters absorberen UVA en UVB-stralen als een spons. Mineraalfilters en biologische filters werken parallel, dus is het verstandig om een zonneproduct te kiezen dat ze allebei bevat. Zorg dat u de zonnebescherming minimaal 15 minuten voordat u in de zon gaat, aanbrengt, om optimaal beschermd te zijn.

Uw kinderen insmeren met zonnebrandcrème

Zelfs met de beste wil van de wereld zal het aanbrengen van zonnebescherming bij kinderen nooit echt makkelijk worden. Anne, moeder van 3 kinderen bevestigt dat: “het is lastig voor ouders en kinderen! De kinderen gaan zich vervelen en beginnen te bewegen, dus heb je vaak de neiging om het snel te doen, en minder zorgvuldig te zijn dan eigenlijk zou moeten.” Dokter Bernadet adviseert om de kinderen te betrekken bij het insmeren. Maak het leuk – doe alsof u de ingrediënten afmeet voor een recept (“Spuit 1 theelepeltje zonnecrème in je hand…”), of vraag het kind om aan te wijzen welke plekjes u vergeten bent, zoals de oren. Of maak er een spelletje van – Kinderen kunnen op hun huid tekenen met de crème. Vertel ze ook dat ze hun schaduw in de gaten moeten houden – als die kleiner wordt dan zij zelf (tussen 12 en 16 uur), moeten ze zorgen dat ze in de schaduw blijven. Help uw kinderen begrijpen dat het belangrijk is om veilig met de zon om te gaan en te genieten van een heerlijke, gezonde zomer.

Voor je kinderen zorgen op het strand

Zon, zee en strand zijn natuurlijk het perfecte recept voor een plakkerige huid. Maar, Vichy’s Anti-zand spray voor kinderen heeft een anti-zand technologie speciaal voor drukke ouders en nog drukkere kinderen. Zand kan namelijk delen van je zonnebrandcrème weg doen vagen, maar de anti-zand spray trekt snel in waardoor er meer tijd overblijft om te spelen. Wanneer je veel tijd doorbrengt bij het zwembad vergeet dan niet dat water tot wel 60% van de zonnestralen kan reflecteren en dat 10% van de UVA-stralen tot wel 20 meter onder water kunnen doordringen. Zorg daarnaast ook goed voor je huid wanneer je uit het water komt, want ook zon kan tot 40% van de zonnestralen reflecteren zelfs in de schaduw[4].

Optimale beschermingstechnieken

Wat is een optimale manier van insmeren? Breng het rijkelijk en gelijkmatig aan. U hoeft het niet helemaal in te wrijven tot het verdwenen is, want zo blijft er een dun beschermend laagje achter op het huidoppervlak. Smeer regelmatig opnieuw, elke 2 uur, en steeds na het zwemmen. Lees hier hoe u het beste een zonneproduct kunt aanbrengen bij uw kind.

Spelenderwijs leren omgaan met de schadelijke effecten van de zon!

Het is zomer! Om daarvan te kunnen genieten, zijn we goed voorbereid: zonnebrand, zonnebril, T-shirt en hoedje gaan mee. En voor kinderen die zich amuseren in de schaduw tussen 12 en 16 uur, heeft Chrystèle een aantal pedagogische spelletjes bedacht om kinderen te leren zich te beschermen tegen de zon! Voor u om uit te printen en mee te nemen op vakantie, voor hen om mee te spelen!

\\Vcenter\caidata\CAI\Vichy\Travail\Campagne\TBWA\SkinBlog\_aFaire\2014_06 JUNE\FOR APOTAMOX\Capital Soleil Kids Article\FR\5.Sources planche jeux FR2014_06_PlancheJeuxCapSol_small_FR.jpg
2014_06_PlancheJeuxCapSol_small_FR.jpg

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] Tubiana M. et Rouësse J. Soleil et Santé. Académie Nationale de Médecine. Verslag goedgekeurd 4 mei 2004 namens de Commissie III (Oncologie) en een werkgroep.
[2] Studie van Vichy Internal Centres de santé de la peau = TNS Sofres 2007 onder 48 541 personen.
[3] Het klimaat van de aarde, (z.j.), http://www.cnrs.fr/cw/dossiers/dosclim/contenu/alternative/alter_etape1_4.html

De oplossing van Vichy

go to top