OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Massage – het geheime wapen tegen cellulite

Cellulite treft vrouwen van alle soorten en maten. Laat die sinaasappelhuid voorgoed verdwijnen met behulp van massage

Massage – het geheime wapen tegen cellulite

Kies de juiste strategie

Allereerst moet je uitvinden met welk soort cellulite jij te maken heeft: Vetcellulite wordt veroorzaakt door een ophoping van vet, terwijl vezelcellulite wordt veroorzaakt door verharding van collageenvezels en vochtcellulite wordt veroorzaakt door het vasthouden van vocht vanwege een slechte bloed- en lymfecirculatie. Er bestaan diverse effectieve massagetechnieken om elk type cellulite te bestrijden. Deze massages verbeteren de huidconditie door de vetcellen te verkleinen, door vocht af te voeren en het huid- en spierweefsel in zijn algemeen te verstevigen. Pak die cellulite aan: met 10 minuten zelfmassage, tweemaal per dag, 5 dagen per week, gecombineerd met een afslankproduct en het resultaat zal boekdelen spreken.

Een schat aan technieken

Laten we beginnen met een eenvoudige techniek: plaats beide handen op uw voeten en trek ze zachtjes omhoog land je benen tot aan je heupen. Herhaal deze beweging 20 keer aan de voorkant, achterkant en zijkant van elk been en breng je lichaam letterlijk opnieuw in vorm!
Nu je bloed weer goed doorstroomt, voer je die overtollige cellen af met eenvoudige drukbewegingen. In de holtes van je lichaam zoals je voetzolen, knieholtes, liezen, sleutelbenen, onderarmen, hals etc. Beweeg langs je hele lichaam naar boven als je alle lymfeknopen wilt zuiveren. Druk zachtjes met regelmatige, herhaaldelijke bewegingen, 3 tot 5 keer voor elke zone.
Daarna volgt een oefening die vergelijkbaar is met de eerste – trek je gespreide vingers als een hark over uw huid naar boven, altijd van beneden naar boven. Voer deze oefening uit over je hele lichaam om de microcirculatie te stimuleren.
Probeer ter afsluiting deze « kneed » techniek nog om de huidkwaliteit te verbeteren en de huid gezond te houden. Knijp en vouw de huid tussen duim en wijsvinger van elke hand en druk haar in de lengte en breedte mee met je duimen, waarbij de andere vingers meehelpen. Deze techniek werkt bijzonder goed op de heupen (de zogenaamde "hammen"), de binnenkant van de dijen, rondom de taille en buik en op de onderarmen. Het maakt uw huid zichtbaar sterker en bovendien zorgen de endorfinen die hierdoor vrijkomen voor een kalmerend effect dat verlichting biedt bij stress en pijn.

Nog een paar laatste anti-cellulite tips

Geef jezelf tijdens de vakantie een mini aquafitness sessie in zee of in het zwembad door met je benen te schoppen en te draaien. Of loop in ondiep water of met blote voeten over het strand om de bloedsomloop te stimuleren. Adem veel frisse lucht in en neem de tijd om goed te eten en te slapen. En probeer eens een ijsblokjesmassage – sluit de zelfmassage af met een ijsklontje in elke hand. Door de kou zal je bloedsomloop een impuls krijgen en dit werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Optimaliseer de werking van je afslankproduct met deze eenvoudige, maar effectieve massagetechnieken.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top