De oplossing tegen een droge huid in het gezicht bij mannen

- Diagnosticeer een droge huid

Eerst is het belangrijk om te weten waarmee je te maken hebt. Een droge huid is een oncomfortabele huidconditie die wordt gekenmerkt door een jeukend en trekkerig gevoel, soms ook schilfers, barstjes enkloven. Ook wel xerosis cutis of xerodermie genoemd. De droogte en schilferigheid wordt veroorzaakt door een relatief tekort aan water in de hoornlaag. Doorgaans glimt een droge huid niet. Vanwege het kriebelen wordt wollen kleding op een droge huid vaak niet verdragen, dus sla zo’n prikkende trui liever over.
 
Een droge huid kan om verschillende redenen voorkomen; bij pasgeboren baby’s die als in een soort ontpopping hun huid vernieuwen tot vrouwen die een jaartje ouder worden. Zo verandert de huid van vrouwen in de overgang door hormoonschommelingen drastisch. Een droge huid kan verder overal voorkomen: op de handen, armen, benen en voeten. Gelukkig zijn er oplossingen nabij. Sla dit artikel erop na om je uit de brand te helpen.

- Vitamines toevoegen voor een droge huid

Een droge huid mist vet en vocht, dus probeer dit vooral ook te zoeken in je voeding. Denk aan lijnzaad, walnoten en vette vis zoals zalm, rijk aan Omega 3-vetzuren. Avocado’s houden je huid ook mooi soepel, zijn rijk aan antioxidanten en vitamine B – belangrijk voor een mooie huid. Vergeet bovendien niet veel water te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Kies ook voor waterrijke groenten, zoals komkommer. Eenzijdige of te weinig voeding zullen je droge huid niet helpen.

Hoe Vichy je verder kan helpen aan een mooie huid

Het is belangrijk om je huidverzorging aan te passen op je huidtype. Kies bij een droge huid dus alleen voor producten die hier speciaal voor zijn geformuleerd. Voor een droge huid is het belangrijk om voor ingrediënten te kiezen zoalshyaluronzuur, die maar liefst 1000x zijn gewicht in water kan vasthouden.Vichy’s Minéral 89 geeft een ware boost aan de huid. De huidverzorging hydrateert de huid niet alleen met Hyaluronzuur, maar versterkt deze ook. Zo heeft dit product de hoogste concentratie mineraal bronwater van alle Vichy-huidverzorging, dat de huidbarrière versterkt. Hierdoor raakt je huid naast droog ook minder snel geïrriteerd. De Hydra Mag C+ Dagcrème van Vichy Homme (speciaal voor mannen) helpt de huid ook beschermen tegen dagelijkse stressoren zodat de huid beter beschermd is tegen droogte. 

De redactie

De oplossing van Vichy

MINERAAL MASKERS

Exfoliërend Masker

Peeling - Masker

Ons eerste minerale masker met vulkanisch gesteente en AHA om dode huidcellen zachtjes weg te scrubben, voor een fijner uitziende huidtextuur en een frisse, stralende teint.

Meest gelezen