OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De oplossing tegen een droge huid in het gezicht bij mannen

In de winter heeft iedereen weleens last van een drogere huid, maar sommige mensen hebben er het hele jaar door last van. Baby’s, mannen, vrouwen – deze huidconditie discrimineert niet. Aan een droge (en daardoor ook vaak een gevoelige) huid ontkom je soms niet en dat is niet prettig. Heb je een dag vol afspraken, maar voel je je continu afgeleid door een trekkerige, soms jeukende huid.

Het is bij een droge huid belangrijk om de juiste verzorging te kiezen. Metmoisturizers die schilferen en irritaties verminderen en ingrediënten waarmee je huid van voldoende vocht wordt voorzien. Zo herstel je ook de huidbarrière, die bij droogte vaak verzwakt is geraakt. Lees in dit artikel tips voor een hardnekkig droge huid die maar aanhoudt.

Wat veroorzaakt een droge huid bij mannen?

Doorgaans hebben volwassen mannen minder last van een droge huid dan volwassen vrouwen. Dit komt omdat mannen meer actieve talgklieren hebben, en daardoor meer poriën, dan vrouwen. Zowel hun talgklieren als poriën zijn groter dan die van vrouwen. Daar komt bij dat de talgproductie van mannen twee keer zo hoog is als die van vrouwen, dus mannen krijgen sneller te maken met een vette, glanzende huid. Dit resulteert ook in een lagere pH-waarde. Vaak hebben mannen hierdoor sneller last van onzuiverheden, zoals pukkeltjes en mee-eters, en acne. Aangezien de mannenhuid totaal eigen eigenschappen bezit, is het belangrijk om voor huidverzorging te kiezen speciaal voor mannen. Denk aan de Vichy Homme-lijn. Hoewel de kans kleiner is, kunnen mannen namelijk ook een droge huid krijgen.

Waar hebben mannen het meest last van een droge huid

Naast de huid op het gezicht (die de hele dag wordt blootgesteld aan weersomstandigheden) zijn veelvoorkomende plekken voor een droge huid ook de handen, armen en de onderbenen.

De beste verzorgingsroutine tegen een droge huid


Je kunt gelukkig veel doen bij een droge huid, vooral door deze goed te verzorgen. Vermijd gewone zeep, parfum (ook in producten) of antiperspirant. Een hete douche of bad maakt een zeer droge huid niet bepaald blij. Soms kunnen medicijnen de huid ook wat jeukend, rood en droog maken. Let altijd op hoe je huid reageert als je een nieuw medicijn gebruikt. Reageert je lichaam (waaronder de huid) hier niet goed op vraag de dokter dan om een alternatief middel. Hoe ouder je wordt, hoe dunner en droger de huid wordt. Soms kan een allergische reactie op huidverzorgingsproducten, het weer of voedingskeuzes een verschil maken. De volgende tips helpen bij een droge huid:

- Diagnosticeer een droge huid

Eerst is het belangrijk om te weten waarmee je te maken hebt. Een droge huid is een oncomfortabele huidconditie die wordt gekenmerkt door een jeukend en trekkerig gevoel, soms ook schilfers, barstjes enkloven. Ook wel xerosis cutis of xerodermie genoemd. De droogte en schilferigheid wordt veroorzaakt door een relatief tekort aan water in de hoornlaag. Doorgaans glimt een droge huid niet. Vanwege het kriebelen wordt wollen kleding op een droge huid vaak niet verdragen, dus sla zo’n prikkende trui liever over.
 
Een droge huid kan om verschillende redenen voorkomen; bij pasgeboren baby’s die als in een soort ontpopping hun huid vernieuwen tot vrouwen die een jaartje ouder worden. Zo verandert de huid van vrouwen in de overgang door hormoonschommelingen drastisch. Een droge huid kan verder overal voorkomen: op de handen, armen, benen en voeten. Gelukkig zijn er oplossingen nabij. Sla dit artikel erop na om je uit de brand te helpen.

- Vitamines toevoegen voor een droge huid

Een droge huid mist vet en vocht, dus probeer dit vooral ook te zoeken in je voeding. Denk aan lijnzaad, walnoten en vette vis zoals zalm, rijk aan Omega 3-vetzuren. Avocado’s houden je huid ook mooi soepel, zijn rijk aan antioxidanten en vitamine B – belangrijk voor een mooie huid. Vergeet bovendien niet veel water te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Kies ook voor waterrijke groenten, zoals komkommer. Eenzijdige of te weinig voeding zullen je droge huid niet helpen.

Hoe Vichy je verder kan helpen aan een mooie huid

Het is belangrijk om je huidverzorging aan te passen op je huidtype. Kies bij een droge huid dus alleen voor producten die hier speciaal voor zijn geformuleerd. Voor een droge huid is het belangrijk om voor ingrediënten te kiezen zoalshyaluronzuur, die maar liefst 1000x zijn gewicht in water kan vasthouden.Vichy’s Minéral 89 geeft een ware boost aan de huid. De huidverzorging hydrateert de huid niet alleen met Hyaluronzuur, maar versterkt deze ook. Zo heeft dit product de hoogste concentratie mineraal bronwater van alle Vichy-huidverzorging, dat de huidbarrière versterkt. Hierdoor raakt je huid naast droog ook minder snel geïrriteerd. De Hydra Mag C+ Dagcrème van Vichy Homme (speciaal voor mannen) helpt de huid ook beschermen tegen dagelijkse stressoren zodat de huid beter beschermd is tegen droogte. 

go to top