OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat doen peptiden voor je huid en hoe lossen ze rimpels op?

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Wat is peptide?

Peptide is een zeer actief ingrediënt dat zich richt op de belangrijkste huidvezels zoals collageen en elastine – dit is waarom je huid stevig, soepel en veerkrachtig oogt. Althans, dat is de bedoeling. Van nature bestaan peptiden trouwens al in het lichaam; in feel-good hormonen zoals endorfines en oxytocine. Ze werken daarbij door zich te binden aan receptorcellen en metabolische acties op gang te brengen. Zeg maar ja tegen peptiden, dus, een krachtige familie van anti-aging ingrediënten met bewezen effectiviteit.

Hoe werken peptiden?

Als we het simpel willen houden (want ‘peptiden’ an sich klinken je vast al buitenaards in de oren) dan kun je peptiden zien als de bouwblokjes die samen proteïnen vormen. Waaronder één heel belangrijke proteïne voor een mooie huid: collageen. Collageen staat er natuurlijk om bekend dat het de huid vol en stevig houdt, maar helaas maken onze lichamen er naarmate we ouder worden minder van aan. Combineer een lagere collageenproductie met schade door omgevingsfactoren zoals de zon en luchtvervuiling, en voilà: de vorming van rimpels. Peptiden zijn bovendien heel communicatief, want ze dragen huidcellen dus op om meer collageen aan te maken, maar hiernaast ook om vet te absorberen en te gebruiken.

Peptiden voor de huid

Dermatologen roemen peptiden vooral omdat het een krachtige werking heeft op rimpels, het terugdringen hiervan. Wil je weten of je peptiden nodig hebt? Hier is een eenvoudig trucje voor: check de hoeveelheid collageen in je huid door met de zijkant van je wijsvinger de huid op je wang omhoog te duwen. Veert de huid meteen terug? Mooi! Duurt het allemaal wat langer voordat de huid zich weer in zijn originele positie bevindt? Het zou zomaar kunnen zijn dat je aan het begin staat van een afname van collageen in je huid.

Wat doen peptiden in huidverzorging?

Vooral in dag- en nachtcrèmes komen peptiden tot hun recht. Nu vraag je je misschien af: waarom niet gewoon collageen smeren, want dat is toch het doel? Meer collageen? Helaas is het niet zo effectief om collageen te smeren (of zelfs als supplement in te nemen), want ons lichaam is er niet toe in staat dit molecuul te absorberen. Collageen kan alleen van binnenuit worden geproduceerd. In tegenstelling tot proteïnen (waaronder collageen) kunnen peptiden goed geabsorbeerd worden door de huid. Na opname gaan peptiden in gesprek met het lichaam om meer collageen aan te maken. Als dit ingrediënt bovendien op de huid wordt gesmeerd, geven ze ook een seintje aan onze fibroblast cellen (ofwel, ‘collageenfabriekjes op celniveau’) dat onze huid beschadigd of gewond is. Nee, dat is dus geen slecht nieuws. In reactie hierop gaat de huid hard aan het werk om meer collageen te produceren.

Wat is de beste huidverzorging met peptiden?

De keuze voor huidverzorgingsproducten met peptiden, zoals Liftactiv Collageen, is een investering in de collageenproductie van je huid. Het zijn echte werkbijtjes, die peptiden, die de natuurlijke processen van je huid zo goed mogelijk ondersteunen. Qua anti-aging is dit van groot belang. Liftactiv is specifiek geformuleerd om de productie van collageen te ondersteunen. Het zal daarom geen verrassing zijn dat de lijn barst van de (kwalitatieve) peptiden. De producten zijn samengesteld uit 38% actieve ingrediënten, het hoogste niveau ooit geproduceerd door de Vichy-laboratoria. Hierbij zijn de ingrediënten voor 60% van natuurlijk oorsprong. De hypoallergene formule is eveneens zacht voor een gevoelige huid. In combinatie met andere anti-aging ingrediënten is deze lijn zelfs nog krachtiger. Denk: een bron peptiden in de mix met vitamine Cg om oxidatie te bestrijden, Eperuline om ontstekingen tegen te gaan, Adenosine om de collageenproductie verder te ondersteunen en HEPES om het huidoppervlak glad te strijken.

Hoe gebruik ik peptiden in mijn schoonheidsroutine?

Het is heel gemakkelijk om verzorging met peptiden toe te voegen aan je bestaande beautyroutine – zonder dat je hier verder veel aan hoeft te veranderen. Peptiden kunnen namelijk in combinatie met andere anti-aging ingrediënten, zoals antioxidanten of retinol, worden gesmeerd. Onderzoek heeft aangetoond dat peptiden een toename van de stevigheid van de huid bevorderen, met een vermindering van fijne lijntjes en rimpels rond specifiek de ogen, op het voorhoofd en bij nasolabiale plooien; diepe plooien die vanuit de beide kanten van de neus naar de hoeken van de mond lopen. Tijd voor een geraffineerde verbetering van de epidermale vernieuwing, waardoor je er frisser en heerlijk uitgerust uitziet.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top