OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Een plattere buik door goed ademen

Een superplatte buik zonder die vervelende buikspieroefeningen? Het kan!

Een plattere buik door goed ademen

Informatie of indoctrinatie…

Hoewel veel sceptici ervan overtuigd zijn dat alleen intensieve sessies van buikspieroefeningen deze zone kunnen versterken, bewijst Mohamed, Yogaleraar in Parijs het tegendeel. “Bepaalde ademhalingsoefeningen die veel worden gedaan tijdens lessen Yoga, stretchen of Pilates, vergen veel van de diepere buikspieren en zorgen bovendien voor geestelijke ontspanning”.

Hoe werkt het?

De dwarse buikspier is niet alleen de diepst liggende spier, maar ook de spier die de buik omringt en dus de romp verstevigt. Deze spier is voorzien van horizontale vezels en als hij samentrekt vermindert de omvang van de buikzone en vergt hij veel inspanning van deze zone. Als deze spier goed getraind is, werkt hij als een korset en zorgt hij voor een platte buik.

Ludieke oefeningen

Het geheim van een echt platte buik, is de buik gespierder maken en niet op de omvang gericht te zijn. De juiste oefening: ga op je rug liggen, met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond en adem diep in. Houdt de lucht vast en trek de buik zo ver mogelijk in, waarbij je probeert je lendenen op de grond te drukken om de diepere spieren goed te laten werken. Indien nodig kun je een hand op je buik leggen zodat je de samentrekking voelt. De hele buikwand moet zich samentrekken. Houd deze positie minimaal 10 seconden vast. Adem dan rustig uit. Deze oefening kun je staand, zittend of liggend uitvoeren, in de bus, achter je computer etc.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top