OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Waarom een anti-aging olie voor de rijpere, 50+ huid?

Deze huidexpert legt uit waarom juist een rijpere huid, vanaf het 40e levensjaar en vooral in de overgang, gebaat is bij een anti-aging olie. Lees meer.

Waarom een anti-aging olie voor de rijpere, 50+ huid?

Beauty oliën zijn al jaren mateloos populair voor het haar, het lichaam en de nagels. Denk maar eens aan arganolie voor glanzende lokken – vooral vrouwen met krullen zijn er dol op – of het met olie invetten van de nagelriemen. Luxe! De laatste tijd zijn gezichtsoliën de rigueur, want olie is simpelweg een geweldige toevoeging aan je moisturizer (gebruik op zichzelf of meng een druppeltje door je dagelijkse verzorging), dag- of nachtcrème. Met een blend aan rijke ingrediënten zoals vetzuren die de huid jeugdiger doen ogen. Vraag je je af waarom een olie ook een anti-aging effect kan hebben op het gezicht? Vichy’s huidexpert Gabrielle Sore – zelf met een prachtige, gezond glanzende huid – legt het in deze video graag haarfijn aan je uit. Bonustip: vooral ideaal voor vrouwen in de overgang. 


Waarom een anti-agingolie?

Tijdens de overgang hebben hormonale schommelingen een groot effect op de huid, waarbij een anti-aging olie uitkomst kan bieden. ‘Ja’, beaamt Sore: ‘Vrouwen kunnen na hun vijftigste grote veranderingen in de structuur van hun huid constateren, voornamelijk omdat hun huid niet meer zoveel vetstoffen en lipiden produceert. Hierdoor versnellen de tekenen van huidveroudering.’ Sterker nog, tijdens de overgang (waarvan de pre-menopauze al in je veertigerjaren kan beginnen) verliest de huid tot wel 57% van haar vetstoffen.’ Inderdaad niet mals, we spreken hier van meer dan de helft. Sore vult aan: ‘De huid droogt uit en wordt kwetsbaar. Ze verliest aan stevigheid en dichtheid, waardoor het gezicht kan gaan uitzakken. En de gelaatstrekken kunnen verstrakken.’ Herken je jezelf amper terug in de spiegel? Een paar eenvoudige verzorgingstips kunnen al een enorm verschil maken tijdens de overgang.

Wat doet een anti-aging olie?

Dus een olie kan de genoemde vetstoffen die de huid des te meer behoeft naarmate we verouderen helpen aanvullen? Absolument, maar niet alleen vetstoffen. Een kwalitatieve anti-aging olie van bijvoorbeeld Vichy kan nog veel meer betekenen voor de huid. Sore vertelt: ‘De huid vraagt om essentiële vetzuren ofwel Omega-3, Omega-6 en Omega-9 (die je ook vindt in bijvoorbeeld vette vis, waar ze in de bekende Blue Zones zoals Okinawa, Japan, en Sicilië, Italië, veel van eten en waar de populatie erom bekend staat heel lang te leven én heel gezond oud te worden). Die vetzuren zijn nodig om huidveroudering tegen te gaan. Door huidverzorgingsproducten te gebruiken die rijk zijn aan essentiële oliën wordt de huid voorzien van doelgerichte verzorging.’

Wat is de beste anti-aging olie?

Er zijn talloze anti-aging oliën op de markt, maar als we het kenner Gabrielle Sore vragen dan willen we vooral uitkijken naar ‘een combinatie van saffloerolie, rijstolie en karitéboter’. Waarom? ‘Deze natuurlijke ingrediënten werken in synergie samen om de huidvetten weer te structuren en de lipide-productie een boost te geven. Ze hebben tevens verzorgende en verzachtende eigenschappen.’ Zo biedt Vichy gezichtsolie Magistral Elixir, onderdeel van Vichy’s Neovadiol-lijn speciaal ontwikkeld voor de huid van vrouwen in de overgang. Het innovatieve concentraat biedt een exceptionele samenstelling oliën rijk aan Omega 6 én 9. Een extreem droge huid, een doffe teint en een dunne, slapper wordende huid (door verlies aan Elastine en Collageen, waar een mooie huid van afhankelijk is) worden hierbij aanzienlijk geholpen.

Hoe gebruik je een gezichtsolie?

Het mooie aan gezichtsolie met anti-aging effecten zoals Magistral Elixir (eveneens geschikt voor een gevoelige huid) is dat je deze olie op meer dan één manier kunt gebruiken. Wij tippen de volgende drie gebruiksmogelijkheden:

Anti-aging olie als serum

Breng een paar druppels aan voor het aanbrengen van je gebruikelijke verzorgingsproduct, zoals een moisturizer of getinte dagcrème.

Anti-aging olie als balsem

Voeg een paar druppels toe aan je gebruikelijke verzorgingsproduct, zoals een nachtcrème, zodat de formule verandert in een heerlijke balsem.

Anti-aging olie als masker

Voilà, een masker: laat 10 druppels gedurende 10 minuten op de huid inwerken.

Is een gezichtsolie ook geschikt voor een vette huid?

Terecht wordt er in de video ook wel opgemerkt: ‘Maar bij het woord “olie” denk ik aan vet’. Kun je ons dan garanderen, Gabrielle Sore, dat zo’n anti-aging olie ook geschikt is voor een vette huid? ‘Beslist’, antwoordt zij: ‘Met dank aan onze deskundigen die de producten samenstellen. Zij zijn erin geslaagd om een textuur te creëren die droog is, en niet glimt op de huid. Het is prettig aan te brengen en laat de huid weer stralen!’

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top