OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Rimpels onder de ogen, onze tips om ze te verhelpen

De huid rond jouw ogen is een gebied dat waarschijnlijk als eerste tekenen van veroudering vertoont, omdat het gebied onder je oogbal (de periorbitale holte) een dunne huid met bloedvaten is. Rimpels onder jouw ogen zijn een normaal onderdeel van het ouder worden. Toch is er veel vraag naar anti rimpel crèmes, hoe rimpels te voorkomen en te verwijderen. Hier bestaan verschillende opties voor. Veel rimpels onder de ogen, diepe kraaienpootjes of een rimpel tussen de wenkbrauwen waardoor je er vermoeider, bozer of ouder uitziet: die rimpels verdwijnen niet zomaar. Rimpels onder de ogen kun je naast deels wegwerken met een beetje concealer ook zichtbaar verminderen met bepaalde ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur. Bij de dermatoloog of een huidspecialist kun je ook een behandeling laten doen om rimpels onder de ogen door bijvoorbeeld vermoeidheid te verwijderen. In dit artikel bespreken we de oorzaak van een rimpelige huid onder de ogen, natuurlijke middelen voor rimpels rond de ogen en hoe je ze met behulp van een goede anti-rimpel oogcrème zichtbaar kunt verminderen.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

De huid van de oogzone is een van de dunste delen in het lichaam. Deze huid is dus erg kwetsbaar. Na verloop van tijd breekt het collageen in de dermis onder de ogen af ​​en verliest het zijn volume en elasticiteit. Dit gebeurt vanwege leeftijd, blootstelling aan de zon, genetische factoren en milieuschade. Mensen met een lichtere huidskleur zijn gevoeliger voor rimpels onder de ogen omdat mensen met een donkere huidskleur een grotere hoeveelheid pigment hebben. Dat pigment werkt als een natuurlijke zonbeschermer en voorkomt een versnelde collageenafbraak. Lange tijd naar een scherm staren kan ook rimpels bij de ogen in de hand werken. Door met de ogen te knijpen en dit lange tijd vast te houden, buigt de matrix van collageen en elastine. Hoe meer je dit doet hoe meer de huid de neiging heeft om zo geplooid te blijven. Om deze reden kan slapen op je zij of buik, waarbij het gezicht tegen het kussen wordt gedrukt, ook bijdragen aan fijne lijntjes onder de ogen. Rimpels onder de ogen komen het meest voor bij mensen met een slechte bloedsomloop (vaak zie je dan ook donkere kringen), een zeer droge huid en allergieën. Allergieën veroorzaken namelijk ontstekingen. Ontsteking verhoogt de zwelling en vermindert de bloedstroom, wat leidt tot een verhoogde mate van schade aan collageen en elastine. Bovendien kan jeuk of wrijven in de ogen leiden tot herhaalde slijtage van de huid.

Wat kun je doen tegen deze rimpels?

Naast goede huidverzorging en gezond eten kun je voor diepe rimpels bij de ogen ook een afspraak maken met een gerenommeerd huidspecialist. Opties zijn dan bijvoorbeeld injectables en lasers om fijne lijntjes te helpen verwijderen. Kleine hoeveelheden Botox kunnen onder de ogen worden gebruikt om rimpels glad te strijken voordat ze permanent in de huid worden geëtst. Lasers, zoals Fraxel, kunnen worden toegepast om collageen op te bouwen en rimpels glad te strijken. En hyaluronzuurfillers, zoals Juvéderm, kunnen ook helpen om rimpels zichtbaar te verminderen. Verder zijn er dermatologische gezichtsbehandelingen die collageen kunnen stimuleren: behandelingen zoals microneedling of radiofrequentie om het collageen en elastine te helpen remodelleren. Deze werken allemaal op zowel korte als lange termijn, dus je zou het ook kunnen overwegen als preventieve actie tegen rimpels bij de ogen.

De beste manieren om rimpels te verminderen

Er zijn verschillende manieren om rimpels bij de ogen zoals kraaienpootjes te verminderen, waarbij vooral je alledaagse gewoonten van belang zijn.

Gedrag en gewoontes die je kunt aanpassen om rimpels te voorkomen

Hoewel rimpels onder de ogen zoals kraaienpootjes onderdeel zijn van het verouderingsproces kun je wel iets doen om rimpels te voorkomen. Draag 's nachts de juiste huidverzorgingsproducten: gebruik een vochtinbrengende crème en serum speciaal ontworpen voor de oogleden. Bovendien kan een nachtelijke retinol handig zijn voor de preventie van fijne lijntjes en rimpels en voor de vorming van collageen. Draag verder dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème zoals UV-Age en een zonnebril (eveneens tegen het knijpen van de ogen in zonlicht) voor het behoud van een gladde huid. Evenals het gebruik van een crème op basis van antioxidanten die helpt beschermen tegen de schade door vrije radicalen die tekenen van veroudering veroorzaken. Verander tot slot je slaapgewoonten: train jezelf bijvoorbeeld om op je rug te slapen en slaap bij uitstek op een zijden kunnensloop. Een time-out van je laptop maakt ook verschil om rimpels onder de ogen te voorkomen.

Welke ingrediënten in een anti-rimpelcrème bevorderen een strakkere huid in het gezicht?

Kies voor hyaluronzuur en antioxidanten in een anti-rimpelcrème. Hyaluronzuur vult de ruimte tussen het collageen en elastine op, waardoor ze worden ondersteund zodat ze een gladdere huid bevorderen. Kies bijvoorbeeld voor Vichy’s vernieuwende HA Epidermic Filler met pure hyaluronzuur. Andere huidverzachtende ingrediënten in een anti-rimpelcrème zijn onder meer zachte antioxidanten zoals kaviaarextract en resveratrol, die de collageen-beschadigende oxidatie tegengaan. Tot slot kun je ook kiezen voor moisturizers met retinol voor een doeltreffende behandeling van rimpels.

Welke producten en ingrediënten juist niet geschikt tegen rimpels?

Blijf het liefst weg van parfum in oogcrèmes. Vermijd alles met een geur, want de huid onder de ogen kan erg gevoelig zijn en vaker op allergenen reageren dan de huid elders op het gezicht of lichaam. Als je gevoelig bent voor een ingrediënt in een crème zal je dit waarschijnlijk terugzien op de oogleden.

De oplossing van Vichy

Minéral 89 Ogen: Revitaliseert   en versterkt de oogcontouren

Minéral 89 Ogen: Revitaliseert en versterkt de oogcontouren

Jouw dagelijkse versterking voor een frissere blik.

( 71 beoordelingen )

go to top