OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Scheren: Gladjes!

Met 10 minuten scheren per dag, is een man gemiddeld 150 dagen van zijn leven bezig met scheren. Maar scheren verstoort het evenwicht van de huid en kan ook huidproblemen geven als het niet goed gebeurt.

Scheren: Gladjes!

Slecht scheren kan zorgen voor:

*Ingegroeide haartjes: «Wanneer haartjes erg dun zijn en in de verkeerde richting geschoren zijn of de neiging hebben om te krullen, groeien ze niet goed uit de huid. Gevolg, ze ontwikkelen zich onderhuids en veroorzaken puistjes», legt dermatoloog Michel Le Maître uit. Het beste is om 's morgens te scheren en rekening te houden met de groeirichting van het haar - ook bij schuin groeiend haar. Sluit altijd af met het gebruik van een hydraterende verzorging op basis van fruitzuren (AHA's). Deze AHA's, die erom bekend staan dat ze het natuurlijke exfoliatieproces van de huid stimuleren, zorgen dat de huid ontdaan wordt van kleine dode huidcellen die zich ophopen aan het huidoppervlak en dat het haartje naar buiten kan komen.

*Roodheid: «Scheren is per definitie een aanslag op de huid. En scheergels, aftershaves met alcohol of menthol en slecht hydraterende verzorgingsproducten voor na het scheren, verergeren de situatie alleen maar». Ruil al die producten in voor producten zonder alcohol die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

*Een trekkerige huid: «Scheren tast de hydrolipide laag aan het huidoppervlak aan, waardoor de huid niet meer prettig aanvoelt.» Kies elke ochtend voor een scheercrème + dagcrème die verrijkt zijn met hydraterende bestanddelen, om dit onaangename gevoel radicaal te laten verdwijnen.

*Sneetjes: «Begin met het vervangen van de mesjes van uw apparaat! Als de mesjes te oud zijn, snijden ze het haar niet af, maar trekken het uit. Tip: door de huid goed strak te trekken glijdt het scheermes makkelijker over de huid.»

Waarom geen baard…?

Op dit moment is een volledige baard, die kort gehouden wordt, het meest populair, maar elk baardje heeft zijn eigen persoonlijkheid. Een baard gelijkmatig maken en netjes bijhouden met een eenvoudige trimmer kan echter nog best lastig zijn…  Is er kleurverschil? Het heeft geen zin om uw baardhaar te kleuren! Bent u rossig of peper- en zoutkleurig? Accepteer het, temeer daar peper en zout weer een trend wordt! Weinig baardharen? Ga naar een herenkapper die kan spelen met de dichtheid en de kleur, zodat de baard er gelijkmatiger uit ziet. En als de baard echt te erg prikt, geeft u hem af en toe een verzachtend masker met een crèmespoeling.

Tip!

De beste tijd om te scheren is 's morgens na het douchen en voor het ontbijt. Waarom? Omdat na het douchen het warme water de poriën heeft geopend. Het is beter te scheren voor het eten omdat door het kauwen het bloed naar het huidoppervlak stroomt, wat de kans op wondjes weer groter maakt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Anti-irritatie scheergel - Vichy Homme

Anti-Irritatie Scheergel

Anti-irritatie Scheergel.

go to top