OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Scheren: Gladjes!

 • favoriet

Met 10 minuten scheren per dag, is een man gemiddeld 150 dagen van zijn leven bezig met scheren. Maar scheren verstoort het evenwicht van de huid en kan ook huidproblemen geven als het niet goed gebeurt.

Scheren: Gladjes!

Slecht scheren kan zorgen voor:

*Ingegroeide haartjes: «Wanneer haartjes erg dun zijn en in de verkeerde richting geschoren zijn of de neiging hebben om te krullen, groeien ze niet goed uit de huid. Gevolg, ze ontwikkelen zich onderhuids en veroorzaken puistjes», legt dermatoloog Michel Le Maître uit. Het beste is om 's morgens te scheren en rekening te houden met de groeirichting van het haar - ook bij schuin groeiend haar. Sluit altijd af met het gebruik van een hydraterende verzorging op basis van fruitzuren (AHA's). Deze AHA's, die erom bekend staan dat ze het natuurlijke exfoliatieproces van de huid stimuleren, zorgen dat de huid ontdaan wordt van kleine dode huidcellen die zich ophopen aan het huidoppervlak en dat het haartje naar buiten kan komen.

*Roodheid: «Scheren is per definitie een aanslag op de huid. En scheergels, aftershaves met alcohol of menthol en slecht hydraterende verzorgingsproducten voor na het scheren, verergeren de situatie alleen maar». Ruil al die producten in voor producten zonder alcohol die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

*Een trekkerige huid: «Scheren tast de hydrolipide laag aan het huidoppervlak aan, waardoor de huid niet meer prettig aanvoelt.» Kies elke ochtend voor een scheercrème + dagcrème die verrijkt zijn met hydraterende bestanddelen, om dit onaangename gevoel radicaal te laten verdwijnen.

*Sneetjes: «Begin met het vervangen van de mesjes van uw apparaat! Als de mesjes te oud zijn, snijden ze het haar niet af, maar trekken het uit. Tip: door de huid goed strak te trekken glijdt het scheermes makkelijker over de huid.»

Waarom geen baard…?

Op dit moment is een volledige baard, die kort gehouden wordt, het meest populair, maar elk baardje heeft zijn eigen persoonlijkheid. Een baard gelijkmatig maken en netjes bijhouden met een eenvoudige trimmer kan echter nog best lastig zijn…  Is er kleurverschil? Het heeft geen zin om uw baardhaar te kleuren! Bent u rossig of peper- en zoutkleurig? Accepteer het, temeer daar peper en zout weer een trend wordt! Weinig baardharen? Ga naar een herenkapper die kan spelen met de dichtheid en de kleur, zodat de baard er gelijkmatiger uit ziet. En als de baard echt te erg prikt, geeft u hem af en toe een verzachtend masker met een crèmespoeling.

Tip!

De beste tijd om te scheren is 's morgens na het douchen en voor het ontbijt. Waarom? Omdat na het douchen het warme water de poriën heeft geopend. Het is beter te scheren voor het eten omdat door het kauwen het bloed naar het huidoppervlak stroomt, wat de kans op wondjes weer groter maakt.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Anti-irritatie scheergel - Vichy Homme
 • Dagcreme voor de man met of zonder baard

  VICHY HOMME

  Idealizer-  3 Dagen Baard

  Gezichtscrème voor mannen
 • Anti-irritatie scheerschuim mannen
 • Meest gelezen

  Kapsels voor kalende mannen: hoe je er geweldig uit kunt zien met minder haar

  Mannen

  Kapsels voor kalende mannen: hoe je er geweldig uit kunt zien met minder haar

  Voor mannen is hun kapsel heel belangrijk, een mooie bos haren is de sleutel tot hun charme. En er is geen reden waarom dit anders zou moeten zijn, als mannen last krijgen van dunner wordend haar. Ga voor advies naar een herenkapper en kies niet direct voor een korte stijl als jij merkt dat je kaal begint te worden. Bij korte herenkapsels vallen de kale plekken en inhammen des te meer op.

  lees het artikel

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Advies van Experts

  Inspiratie: 5 ideale vaderdag cadeau’s

  Daar is ie weer.. hét dilemma wat koop je voor een man? En die vraag is nog lastiger te beantwoorden als het om vaderdag gaat. Op moederdag is het vrij gemakkelijk om leuke, originele cadeau ideeën op te doen, maar voor de speciale mannen in ons leven blijft het altijd lastig. Het probleem is dat mannen zelf ook vaak niet weten wat ze willen, laat staan jij. Wij geven je een aantal tips voor een leuk vaderdagcadeau waar jouw vader of man wat mee kan. Vichy heeft een aantal producten die hem zeker zullen bevallen.

  lees het artikel

  go to top