NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Sinaasappels voor een mooie huid

Oranges-experts-juicy-tips-for-beautiful-skin

We weten allemaal dat het belangrijk is dat je genoeg groenten en fruit eet. Wanneer het aankomt op onze vitamine C inname steekt onder andere de sinaasappel met kop en schouders er bovenuit. Naast dat deze vrucht vol zit met antioxidanten, is het eten van een kleine tot gemiddelde sinaasappel goed voor tot wel twee derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. We vroegen voedingsdeskundige Raphaël Gruman en dermatoloog Dr. Nina Roos hoe en waarom we sinaasappelen moeten eten.

Hoe sinaasappels zorgen voor een gezonde huid

Niet alleen smaakt en ruikt een sinaasappel lekker, hij doet ook nog wonderen voor je teint. Dermatoloog Dr. Nina Roos legt uit hoe al het goede van de sinaasappel te werkt gaat onder de oppervlakte van de huid. Net zoals andere citrusvruchten zijn sinaasappels een goede bron voor vitamine C. Vitamine C heeft namelijk effect op de collageen productie van de huid (verantwoordelijk voor een jeugdige en volle verschijning) en helpt de opperhuid beschermen tegen factoren van buitenaf zoals vervuiling en zonnestralen. Sinaasappels danken hun oranje kleur aan het pigment betacaroteen, ook wel bekend als provitamine A. Dit antioxidant helpt bij het tegengaan van zichtbare tekenen van huidveroudering. Tot slot zijn sinaasappelen ook nog een geweldige bron van antioxidanten die cel reparatie kunnen stimuleren en beschadiging van UV-stralen helpen tegen gaan. Andere ingrediënten die dezelfde hoeveelheden betacaroteen bevatten zijn pompoen, zoete aardappel, citroenen en kiwi’s. Kortom, genoeg keuze!

Koken met sinaasappels: houd het rauw

Wanneer het aan komt op genieten van de kleine dingen hoort de dag beginnen met een glas versgeperst sinaasappelsap daar zeker bij. Daarnaast is het ook beter om zelf je sinaasappelsap te persen dan een pak uit de supermarkt te kopen. Daarnaast is het ook beter om sinaasappelen rauw te eten dan er mee te koken of bakken. Raphaël legt uit dat de vitamine en mineralen in sinaasappelen extreem gevoelig zijn voor licht en warmte. In andere woorden hoe minder je er mee doet hoe beter. Een paar partjes verse sinaasappel door een fruitsalade of een warm dessert zorgen er al gelijk voor dat je een deel van je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen krijgt.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

5 feiten over sinaasappels die je nog niet wist

Ontdek 5 weetjes over sinaasappels en de werking van deze fruitsoort op de huid.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top