OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Slow Âge: getest in dagelijkse situaties

Sabine Laquieze, dermatoloog bij het onafhankelijke centrum van biomedische research dat de cosmetische test voor Vichy’s Slow Âge heeft uitgevoerd, vertelt hoe de klinische studie tot stand is gekomen en wat de resultaten zijn.

Slow Âge: getest in dagelijkse situaties

Slow Âge onderging tests zonder precedent. Kan je hier iets meer over vertellen?

Voor het eerst heeft Vichy de effectiviteit van het nieuwe Slow Âge product onderzocht door een groep vrouwen het product te laten vergelijken met hun dagelijkse gezichtsverzorging.

Wat was de reden achter deze klinische studie? Waar komt het idee vandaan?

Het idee was om de effectiviteit van het product te demonstreren in echte levenssituaties met echte vrouwen in plaats van enkel testen in een laboratorium.

Wat was het doel van deze test?

Het doel was om twee identieke groepen te hebben. Deze groepen moeten allebei aan dezelfde externe factoren (UV-stralen, vervuiling, tabak of klimaat) worden bloot gesteld en dezelfde interne factoren (stress, emotie, slaap en eetgewoontes). Daarnaast was het vooral belangrijk dat zij aan dezelfde hoeveelheid UVA werden blootgesteld. Door deze goede match is de vergelijking valide

Hoeveel vrouwen deden mee aan deze test en wat waren de voorwaarden?

120 vrouwen, verdeeld over twee groepen deden mee aan de test. Eén groep gebruikte Slow Âge en de andere groep bleef hun reguliere gezichtsverzorgingsproducten gebruiken. Ik heb alle vrouwen geïnterviewd om te checken of ze voldeden aan de klinische criteria. Dit gebeurde aan de hand een vragenlijst met vragen over omgevings- en emotionele factoren. De geselecteerde vrouwen kregen allen een armband met een UV-sensor en kwamen elke vijftien dagen langs voor een UVA meting. De studie duurde twee maanden en de klinische evaluaties werden aan het begin gemaakt en daarna aan het einde van iedere maand.

Waarom was het zo belangrijk om de impact van UV-stralen te meten?

Onderzoeken wijzen uit dat UV-stralen een enorme impact hebben op huidveroudering. UV-stralen zijn voor maar liefst 80% verantwoordelijk voor huidveroudering. Een identieke hoofdfactor was nodig om beide groepen te kunnen vergelijken. Normaal gesproken wordt dit getest in een gecontroleerd laboratorium, dus een armbandje dat de blootstelling aan UVA meet was de enige manier om net zo precies te zijn in het echte leven.

Kan je wat van de onderzoeksresultaten met ons delen?

We constateerden dat in vergelijking met de groep die hun reguliere huidverzorgingsproducten gebruikten de Slow Âge groep een sterkere vermindering zag van donkere vlekken, rimpels op hun wangen, verlies van volume en zichtbare poriën. De meerderheid van de groep die het Slow Âge product heeft gebruikt, vond dat hun huid kalmer aanvoelde (97%), gladder was (92%) en meer straalde (81%) direct na het overstappen. Daarnaast rapporteerde 89% na het product acht weken te hebben gebruikt dat hun huid zachteraanvoelde, 87% dat hun huid gezonder leek geworden en 71% dat de huid sterker leek.


Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top