OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

  • favoriet

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

Waarom verandert ons lichaam door de menopauze?

Oestrogenen zijn betrokken bij de vetverdeling in je lichaam, zodra deze verminderen, zijn er nog de androgenen Deze mannelijke hormonen zorgen ervoor dat vet zich meer in het bovenlijf ophoopt. vetcellen (adipocyten) in het onderlijf worden niet langer aangestuurd door oestrogenen en slaan daarom ook minder vet op.

Gewichtstoename en spierverlies

Een van de grootste problemen is gewichtstoename. Geloof niet dat je de enige bent. 90% van alle vrouwen komt aan tijdens de menopauze. Gemiddeld komen vrouwen zo’n 4 tot 7 kilo[1] aan en meestal is dat aan het begin van de menopauze. Naast de gewichtstoename, hebben we ook te maken met ons veranderende figuur. Doordat het vet “verplaatst” wordt van het bovenlijf naar het onderlijf. Met andere woorden, Minder billen en heupen, meer buik en minder taille.

Het ligt aan meerdere factoren, maar met name aan de veroudering. Als we ouder worden, neemt onze spiermassa af en dit wordt versterkt door de menopauze. Minder spieren verbranden ook minder energie. Het metabolisme van je lichaam vertraagt en als we daar niks aan doen door te sporten of anders te eten, zal dit onvermijdelijk leiden tot een gewichtstoename. Daarnaast verandert onze smaak ook nog eens, waardoor wij meer zin hebben in zoete lekkernijen. Die dragen weer bij aan de gewichtstoename.

Een dunne, doffe huid

Je merkt dat je huid verandert, maar laat je niet ontmoedigen. In tegenstelling tot andere organen, kan je dit orgaan wel verzorgen met verschillende producten. De huid is kwetsbaar omdat deze direct met de buitenwereld in contact is, maar daarom kan je de huid wel helpen zich te beschermen en een verschil maken. Terwijl de voedingsstoffen in ons voedingspatroon effect hebben op onze vitale organen, kunnen cosmetische producten de huid voeden. Geen onnodige luxe tijdens de menopauze. Daarom zou jij je verzorgingsroutine moeten aanpassen aan de specifieke problemen van de huid tijdens menopauze, zoals een droge huid. Op deze manier kan je de huid verstevigen, de elasticiteit verbeteren en verruil je jouw doffe teint voor een stralende huid.

Dermatoloog Dr. Shannon Humphrey vertelt ons: “Vrouwen zeggen nooit ‘ik heb een hekel aan mijn rimpels’ of ‘ik wil er niet zo oud uit zien’. In feite willen vrouwen er voornamelijk uitzien zoals zij zich voelen. “Zij willen er stralend en fris uitzien”.

Gelukkig gaat niet alle hoop verloren. Het is mogelijk om sommige veranderingen tegen te gaan en, als je er vroeg bij bent, te voorkomen. Bijvoorbeeld bij de huid, als je deze problemen aanpakt voordat de peri-menopauze is afgerond. Wat moet je weten over de menopauze om de huid fris en stralend te houden?

Wat gebeurt er in de huid tijdens de menopauze?

Dr. Christos Zoubouli, dermatoloog en endocrinoloog, zegt: “Net als de organen in het lichaam, is de huid aan verandering onderhevig. De buitenste lagen worden dunner en in de diepere lagen verandert de huid ook. De huid krijgt rimpels en wordt gevoeliger. Tegelijkertijd wordt de huid ook droger. “Als de huid droger wordt en zijn stevigheid verliest, verliest het ook zijn gloed. Daardoor ziet de huid er dof uit.”, aldus Christus Zoubouli.

Waarom verandert de huid?

Het is een ingewikkelde vergelijking tussen interne en externe factoren. Elke vrouw zal andere ervaringen hebben, maar het huidverouderingsproces ligt aan de omgeving, genetische factoren en het effect dat de hormonen in het lichaam op de huid hebben.

Wat kunnen wij er aan doen om deze symptomen te voorkomen?

Fijne lijntjes, een gedehydrateerde huid, een doffe teint en een dunnere huid zijn allemaal uitdagingen voor ons. Een onderdeel daarvan is een dagelijkse huidverzorging aangepast op de menopauze, maar het heeft ook te maken met een gezondere levensstijl, minder stress, voldoende beweging en slaap en dagelijkse bescherming tegen UV-stralen. Oftewel, het hele pakket.

De juiste make-up kiezen

Om de doffe huid zijn gloed terug te geven, kan je de BB crème van Vichy gebruiken. Dit product is de middenweg tussen een make-up en een moisturizer. Het hydrateert en beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen en geeft je een lichte dekking . Voor een natuurlijke look. Florence Benech, directeur van de Internationale Cosmetische Divisie zegt: “De nieuwe generatie bb crème werkt met nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat je een grauwe huid kunt tegengaan [1].” Vichy is een pionier op het gebied van huidverzorging tijdens de menopauze en heeft verzorgingsproducten voor vrouwen in alle fases van de menopauze met de Neovadiol productlijn. Een andere tip om je huid te laten stralen. Exfolieer de huid eens per week om dode huidcellen te verwijderen en de bloedcirculatie van de huid te verbeteren.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

[1] http://www.vichy.fr/le-vichy-mag/bb-creme-les-reponses-a-toutes-vos-questions/vmag33759.aspx

De oplossing van Vichy

  • Concentraat met revitaliserende verzorgende oliën. Dag na dag een gevoel van jeugdigheid.
  • Dagcrème tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol
  • Nachtcreme tegen huidveroudering - Vichy Neovadiol Substitutief Complex
  • Meest gelezen

    go to top