OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Tips om de baby te beschermen tegen de zon

 • favoriet

De huid van je baby is erg kwetsbaar, daarom is het belangrijk dat je de baby zonnebrandcrème gebruikt wanneer je met het mooie weer naar buiten gaat.

Tips om de baby te beschermen tegen de zon

Een babyhuidje is erg kwetsbaar. Het wordt daarom aangeraden om je baby uit de zon te houden. Bij zomers weer gaat je uiteraard wel gewoon naar buiten met je baby, en daarom is het belangrijk dat je weet wat verantwoord is en welke kinderen- en baby zonnebrandcrème je het beste kunt gebruiken. Houd er in elk geval rekening mee: hoe jonger je baby, hoe minder lang in contact met de zon!

Omdat het immuunsysteem van baby’s nog niet ontwikkeld is, is de huid dunner en kwetsbaarder en dus een stuk gevoeliger dan bij volwassenen. Als je met lekker weer op pad wilt met je baby, houd je hier natuurlijk rekening mee. Het begint met een goede kinderen- en baby zonnebrandcrème, in elk geval vanaf factor 50 maar liefst SPF 50+. Smeer de babyhuid een half uur voordat je naar buiten gaat in en let goed op plekken die extra gevoelig zijn, waaronder de neus, oren, nek en schouders. Blijf doorgaan met smeren als je buiten bent, bijvoorbeeld een keer per uur.

Voorbereid op pad

Neem behalve de zonnebrand ook genoeg extra drinken mee voor baby’s die geen borstvoeding meer krijgen. Je baby heeft geen extra water nodig als je borstvoeding geeft, het vochttekort wordt door de moedermelk namelijk aangevuld. Zorg voor een parasol op de kinderwagen en ga op zoek naar een lekker plekje in de schaduw. Blijf nooit in de volle zon staan. Baby’s en jonge kinderen blijven idealiter volledig uit de zon, en blijven in de schaduw beschermt door UV-werende kleding, een zonnebril en een petje.

Maatregelen om de zon te mijden

Blijf in de schaduw. Laat uw baby voldoende drinken en smeer de baby zonnebrandcrème minstens een keer per uur (en altijd na het zwemmen) opnieuw. Zorg zoals gezegd ook dat uw baby een petje of hoedje tegen de zon op heeft.

Toch verbrand door de zon?

Is je baby ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een beetje verbrand? Tegen warmte-uitslag helpt een nat washandje en voor extra verkoeling is een lauw badje een oplossing. Tegen verdere irritatie gebruik je talkpoeder en zorg dat je altijd een verkoelende aftersun bij de hand heeft. Die kun je sowieso smeren nadat je buiten bent geweest met je baby, wat extra hydratatie is altijd goed voor de huid. En vergeet niet: ook in de schaduw bestaat de kans dat je baby verbrandt, dus altijd lekker insmeren.

Wil je weten welke zonnebrand optimaal is voor je huid? Doe dan hier een zontypediagnose.
Bekijk hier het volledige aanbod zonbeschescherming voor kinderen van Vichy.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • aftersun Vichy
 • Zonnebrand spray kind SPF 50+ - Vichy
 • Melk kind SPF 50
 • Meest gelezen

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Advies van Experts

  Wat te doen bij een verbrande huid

  Zodra het voorjaar begint, beginnen we te merken dat de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien.  Als het maar even kan trekken wij erop uit om te genieten van het weer. Een barbecue, picknick of lekker ontspannen op het terras of op het strand. Maar het mooie weer kan jouw onverwachts ook verassen en er toe leiden dat je huid verbrandt. In dit artikel vertellen wij wat je kunt doen om de verbrande huid te verzorgen en we geven aantal tips tegen de pijn bij zonnebrand.

  lees het artikel

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Advies van Experts

  Hoe kan je vervellen tegengaan en mooi bruin blijven?

  Is je huid eindelijk mooi bruin, begint je huid te vervellen. Een probleem dat voor veel vrouwen maar al te bekend is. Zodra je begint te vervellen, wordt je bruine huid weer bleker. Om zo lang mogelijk bruin te blijven, moet je proberen het vervellen tegen te gaan. Vichy vertelt je hoe.

  lees het artikel

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Zon

  Alles wat je moet weten over UV-stralen

  Steeds alarmerendere mediacampagnes, steeds vaker voorkomende huidkanker, het wordt steeds enger om jezelf aan de zon bloot te stellen. Michel Le Maître, dermatoloog, en Benjamin Bauquin, oprichter van Cocktail Me, dat 100% biologische en natuurlijke ingrediënten levert voor cocktails, geven antwoord op onze vragen.

  lees het artikel

  go to top