6 tips tegen een droge huid en handen in de winter

Wat is de oorzaak van een winterhuid?

Het winterse weer kan ervoor zorgen dat onze huid droog aanvoelt en er vlekkerig uitziet. Door wind, kou, sneeuw en regen kan de opperhuid oncomfortabel aanvoelen. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter.

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker. Deze huidlaag beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat je absoluut wordt aangeraden te doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe beterde barrièrefunctie is.

Voldoende water drinken isessentieel om je huid te beschermen tegen de winterse kou. In dit artikel gaan wij dieper in op de huidverzorging tijdens de winter. Er zijn producten die hier zeer geschikt voor zijn, we geven je een paar tips bij het kiezen en gebruiken van deze producten.

Onze tips tegen een droge huid in de winter

De volgende tips kunnen enorm helpen bij een droge winterhuid.

Tip 2 tegen een droge huid: sta niet te lang onder een hete douche

Te heet douchen kan de huid flink uitdrogen. Terwijl een bad met zeezout je huid juist beschermt tegen droogte in de winter. Nog een reden voor een uitgedroogd velletje tijdens de winterperiode: een onvermijdbare droge winterlucht. Wapen je hiertegen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te installeren. Een luchtbevochtiger is een vrij goedkope manier om de droge huid het hele jaar door te helpen hydrateren, vooral tijdens de winter.

Tip 4 tegen een droge huid: visolie supplementen

Investeer in kwalitatieve visolie supplementen, mits je ze kunt combineren met de medicijnen die je eventueel gebruikt. Visolie supplementen kunnen helpen bij een droge huid veroorzaakt door de droge winterlucht. Vooral de omega-3 vetten zijn een weldaad voor je lichaam. Er zijn zelfs gevallen gemeld waarbij het zou helpen bij eczeem, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen. Omega 3-vetten uit onder meer zalm, makreel, chiazaadjes en walnoten helpen je huid soepeler maken en bieden tal van anti-aging antioxidanten.

Tip 6 tegen een droge huid: meer en beter slapen

Niks nieuws onder de zon: voldoende slaap is belangrijk voor je huid. Maar zeker in het geval van een droge winterhuid, die nu eenmaal alle liefde en zorg hard kan gebruiken. Wie vermoeid raakt ziet dat vaak als eerste terug bij de oogcontouren. Hiernaast kan een extra uurtje slaap een positieve impact hebben op je jaarlijkse winterdipje.

Ook buiten de winter last van een droge huid?

Een droge huid, en ook droge handen, kunnen natuurlijk het hele jaar door voorkomen. De volgende tips kunnen ook helpen:

- Geef je huid een boost
Ook ideaal voor de droge winterhuid is deLiftactiv Anti-oxidanten Booster met 15% Vitamine C. Dit is Vichy's eerste anti-oxidanten booster die oxidatieve stress helpt aanpakken en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid vermindert en met zichtbaar resultaat al na 10 dagen.


- Vergeet je zonbescherming niet
Als je op zoek bent naar een goede dagcrème die je beschermt tegen schadelijke uv-straling tijdens de koude winterdagen, raden we je aan om Aqualia Thermal UV eens te proberen. Voor een effectieve bescherming tegen uv-stralen biedt deze verzorgende crème een beschermingsfactor van SPF25. Het is wel aan te raden om naast deze dagcrème ook een zonnebrandcrème te gebruiken.

De redactie

De oplossing van Vichy

MINERALISEREND THERMAAL WATER

Mineraliserend Thermaal Water

Gezicht reinigen - Thermaal water

Rijk aan een hoge diversiteit aan mineralen. Maakt de huid sterker en zichtbaar stralend.

Meest gelezen