OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

6 tips tegen een droge huid en handen in de winter

Droge, jeukende huid tijdens de winter

Heeft de winter zijn intrede gedaan dan kunnen veel mensen ook last krijgen van een droge huid. Overwinteren in een warmer klimaat? Dat zou toch wel een droomoptie zijn. Maar het beste is om nu je beautyroutine aan te passen om het tekort aan vocht in de koude, droge winterlucht aan te pakken. Voldoende water drinken isessentieel om je huid te beschermen tegen de winterse kou, maar huidverzorging speelt ook een rol. Sommige producten zijn bijzonder geschikt voor een droge huid. Zie hier een paar tips bij het kiezen en gebruiken van deze producten die echt verschil maken voor een droge huid én droge handen.

 

Wat is de oorzaak van een winterhuid?

Het winterse weer kan ervoor zorgen dat onze huid droog aanvoelt en er vlekkerig uitziet. Door wind, kou, sneeuw en regen kan de opperhuid oncomfortabel aanvoelen. Net als in de zomer, wordt de huid droger. Dit komt door de blootstelling aan guur weer en de verwarming die binnenshuis aanstaat. Deze omstandigheden kunnen ertoe leiden dat bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of rosacea, erger kunnen worden gedurende de winter.

Maar wat gebeurt er in de huid als het buiten vriest? Door een overmatige blootstelling aan koud weer, wordt de barrièrefunctie van de opperhuid zwakker. Deze huidlaag beschermt ons tegen vervuiling, uv-stralen, uitdroging. De huid wordt hierdoor vatbaarder voor schade van buitenaf. Om deze negatieve effecten tegen te gaan is er iets wat je absoluut wordt aangeraden te doen in de donkere maanden, namelijk hydrateren. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe beterde barrièrefunctie is.

Voldoende water drinken isessentieel om je huid te beschermen tegen de winterse kou. In dit artikel gaan wij dieper in op de huidverzorging tijdens de winter. Er zijn producten die hier zeer geschikt voor zijn, we geven je een paar tips bij het kiezen en gebruiken van deze producten.

Onze tips tegen een droge huid in de winter

De volgende tips kunnen enorm helpen bij een droge winterhuid.

Tip 1 tegen een droge huid: hydrateer je huid

‘Sla lang heet douchen over en kies liever voor een bad met zeezout die je huid beschermt tegen droogte in de winter’

Belangrijk voor je verzorgingsritueel tijdens de droge wintermaanden: producten die je huid hydrateren. Ingrediënten voor intense hydratatie zijnhyaluronzuur en glycerine. Heb je een vette huid dan is het geen noodzaak om een rijke vochtinbrengende crème te gebruiken. Probeer in plaats hiervan eens een licht hydraterende booster. Denk aan: de Minéral 89 Booster van Vichy. Een unieke combinatie van Vulkanisch Water van Vichy in een concentratie van 89%. Plus hyaluronzuur! Een alles-in-één-formule. Minéral 89 versterkt de huidbarrière-functie waardoor de huid ook weer gaat stralen. Ideaal voor een droge huid tijdens de winter. Minéral 89 is geschikt voor alle huidtypes en het vormt de eerste stap in elke verzorgingsroutine. Zo geef je de huid dagelijks een boost.

Tip 2 tegen een droge huid: sta niet te lang onder een hete douche

Te heet douchen kan de huid flink uitdrogen. Terwijl een bad met zeezout je huid juist beschermt tegen droogte in de winter. Nog een reden voor een uitgedroogd velletje tijdens de winterperiode: een onvermijdbare droge winterlucht. Wapen je hiertegen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te installeren. Een luchtbevochtiger is een vrij goedkope manier om de droge huid het hele jaar door te helpen hydrateren, vooral tijdens de winter.

Tip 3 tegen een droge huid: exfolieer je huid voorzichtig

‘Sla lang heet douchen over en kies liever voor een bad met zeezout die je huid beschermt tegen droogte in de winter’

Exfolieer je huid wat vaker, bijvoorbeeld eens tot drie keer in de week. Maar doe dit wel voorzichtig. Scrubben zal ervoor zorgen dat je huid gladder wordt. Alpha Hydroxyzuren (AHA' s) zijn de anti-aging wonderen van de laatste jaren. Als je op zoek bent naar deze exfolianten, ga dan op zoek naar AHA's zoals glycolzuur en melkzuur.

Tip 4 tegen een droge huid: visolie supplementen

Investeer in kwalitatieve visolie supplementen, mits je ze kunt combineren met de medicijnen die je eventueel gebruikt. Visolie supplementen kunnen helpen bij een droge huid veroorzaakt door de droge winterlucht. Vooral de omega-3 vetten zijn een weldaad voor je lichaam. Er zijn zelfs gevallen gemeld waarbij het zou helpen bij eczeem, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen. Omega 3-vetten uit onder meer zalm, makreel, chiazaadjes en walnoten helpen je huid soepeler maken en bieden tal van anti-aging antioxidanten.

Tip 5 tegen een droge huid: antioxidanten

‘Antioxidanten uit vette vis, visolie-supplementen of huidverzorging zoals de Anti-oxidanten Booster geven een droge huid snel een oppepper’

Antioxidanten, we hebben het er al even over gehad. In datzelfde straatje is ook de Liftactiv Anti-oxidanten Booster met 15% vitamine C ideaal voor een droge huid. Dit is Vichy's allereerste anti-oxidanten booster die oxidatieve stress helpt aanpakken en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid helpt verminderen. Met zichtbaar resultaat na 10 dagen! Wist je dat vitamine C ook geweldig helpt tegen pigmentvlekken en rimpels?

Tip 6 tegen een droge huid: meer en beter slapen

Niks nieuws onder de zon: voldoende slaap is belangrijk voor je huid. Maar zeker in het geval van een droge winterhuid, die nu eenmaal alle liefde en zorg hard kan gebruiken. Wie vermoeid raakt ziet dat vaak als eerste terug bij de oogcontouren. Hiernaast kan een extra uurtje slaap een positieve impact hebben op je jaarlijkse winterdipje.

Ook buiten de winter last van een droge huid?

Een droge huid, en ook droge handen, kunnen natuurlijk het hele jaar door voorkomen. De volgende tips kunnen ook helpen:

- Geef je huid een boost
Ook ideaal voor de droge winterhuid is deLiftactiv Anti-oxidanten Booster met 15% Vitamine C. Dit is Vichy's eerste anti-oxidanten booster die oxidatieve stress helpt aanpakken en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid vermindert en met zichtbaar resultaat al na 10 dagen.


- Vergeet je zonbescherming niet
Als je op zoek bent naar een goede dagcrème die je beschermt tegen schadelijke uv-straling tijdens de koude winterdagen, raden we je aan om Aqualia Thermal UV eens te proberen. Voor een effectieve bescherming tegen uv-stralen biedt deze verzorgende crème een beschermingsfactor van SPF25. Het is wel aan te raden om naast deze dagcrème ook een zonnebrandcrème te gebruiken.

go to top