OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Segment :

Tips tegen een droge huid en droge handen in de winter

 • favoriet

De winter heeft zijn intrede gedaan, wat betekent dat veel vrouwen last krijgen van een droge huid. Als gevolg daarvan moeten we onze beauty routines aanpassen om het tekort aan vocht in de koude, droge winterlucht aan te pakken. Voldoende water drinken is  essentieel om je huid te beschermen tegen de winterse kou. In dit artikel gaan wij dieper in op de huidverzorging tijdens de winter. Er zijn producten die hier zeer geschikt voor zijn, we geven je een paar tips bij het kiezen en gebruiken van deze producten.

We hebben gemerkt dat als de huid droger is, het ook sneller geïrriteerd aan kan voelen. Dit kan liggen aan een zwakkere huidbarrière, echter kunnen sommige ingrediënten de huid oncomfortabel laten aanvoelen. Zo kan er een vicieuze cyclus ontstaan van hydrateren, geïrriteerde, droge huid en vervolgens weer hydrateren. Zorg er dus voor dat je de juiste ingrediënten gebruikt in je dagverzorging als je een droge, gevoelige huid hebt.


Tips om je huid door de winter te helpen


Wat echt helpt verschilt van persoon tot persoon, maar hier volgen een aantal tips en tricks die goed werken.

Hydrateer, hydrateer, hydrateer!

Wat erg belangrijk is om je verzorgingsritueel compleet te maken tijdens de droge wintermaanden is dat je uitkijkt naar producten die je huid hydrateren. Ingrediënten die zorgen voor intense hydratatie zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en glycerine.

Als je een vette huid hebt hoef je niet noodzakelijk een rijke vochtinbrengende crème te gebruiken. Probeer eens een licht hydraterende booster in plaats van je normale vochtinbrengende crème, bijvoorbeeld de Minéral 89 Booster van Vichy. Een unieke combinatie van Mineraliserend Thermaal water van Vichy in een concentratie van 89% en er zit hyaluronzuur in, alles in één formule.

Minéral 89 versterkt de huidbarrière-functie en zorgt dat de huid weer straalt van gezondheid. Ideaal voor een droge huid tijdens de winter. Minéral 89 is geschikt voor alle huidtypes en vormt de eerste stap in elke verzorgingsroutine. Elke dag weer is de huid gehydrateerd, veerkrachtig, stralend en krijgt het een boost.

Blijf niet te lang onder een hete douche staan

Dit droogt de huid alleen maar verder uit. Een bad met zeezout kan je huid ook beschermen tegen de droogte in de winter. Een van de andere redenen dat de huid uitdroogt tijdens de winterperiode is onvermijdbare droge winterlucht. Om je hier beter tegen te wapenen kun je ook overwegen om een luchtbevochtiger kopen. Een luchtbevochtiger is een vrij goedkope manier om de droge huid het hele jaar door te helpen hydrateren, vooral tijdens de winter.

Exfolieer

Exfolieer je huid vaker, maar doe het voorzichtig. Scrubben zal ervoor zorgen dat je huid gladder wordt. Alpha Hydroxyzuren (AHA' s) zijn de anti-aging wonderen van de laatste jaren. Als je op zoek bent naar deze exfolianten, ga dan op zoek naar AHA's zoals glycolzuur en melkzuur.

Visolie supplementen

Gebruik visolie supplementen, maar wel alleen als je ze kunt combineren met de medicijnen die je gebruikt. Visolie supplementen kunnen vrouwen helpen met een droge huid die veroorzaakt wordt door de droge winterlucht. Het zijn vooral de omega-3 vetten die een weldaad zijn voor je lijf, zo kan het bijvoorbeeld ook helpen om de kenmerken van eczeem te verminderen. Sommige beautybloggers zweren bij visolie.

Meer en beter slapen om je huid te ondersteunen

Dit is een vrij algemene tip voor de verzorging van de huid, maar de droge winterhuid heeft alle liefde nodig die het kan krijgen en we weten allemaal dat onze huid de eerste plaats is waar we problemen zien als we vergeten genoeg rust te nemen. Het zijn meestal de oogcontouren die zorgen voor een vermoeide uitstraling. Bovendien kan een extra uurtje slaap een positieve impact hebben op je jaarlijkse winterdipje.

Geef je huid een boost!

Ook ideaal voor de droge winterhuid is de Liftactiv Anti-oxidanten Booster met 15% Vitamine C. Dit is Vichy's eerste anti-oxidanten booster die oxidatieve stress helpt aanpakken en zichtbare tekenen van huidveroudering en vermoeidheid vermindert en met zichtbaar resultaat al na 10 dagen.

Tips tegen droge handen

Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen om droge handen te voorkomen?

 • Let op je voeding. Drink voldoende water. Daarnaast hebben roken, cafeïne en alcohol een negatieve invloed op je huid.
 • Draag handschoenen bij het schoonmaken, afwassen en tuinieren.
 • Was je handen met lauw water en gebruik een milde zeep. Bij voorkeur een pH-neutrale zeep.
 • Meet de luchtvochtigheid in huis. Deze dient tussen de 40 en 60% te zijn. Door bakjes water aan de radiator te hangen kun je de luchtvochtigheid in huis verhogen.

Droge handen verzorgen

Ondanks het feit dat je alle tips tegen droge handen ter harte neemt, is het niet altijd onvermijdelijk. Zorg daarom dat je een goede handcrème in huis hebt. Vichy Ideal Body hand- en nagelcrème hydrateert en voedt de huid en is ook geschikt voor een gevoelige huid.

Hoe kan shea boter helpen bij een droge huid?

Shea boter is heel erg verzachtend en is ook rijk aan antioxidanten. De rijke textuur maakt shea boter tot een gewild ingrediënt in de verzorging van een droge huid. Daarnaast heeft het nog een aantal eigenschappen zoals het verzachten van de huid en het verminderen van een jeukend gevoel

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Liftactiv anti-oxidanten booster | Vichy

  LIFTACTIV SUPREME

  Anti-Oxidanten Booster

  Booster

  Anti-oxiderende huidverzorging met Vitamine C voor de strijd tegen tekenen van huidveroudering en vermoeidheid na 10 dagen.

 • Hand- en Nagelcrème SPF 15 - Vichy Ideal Body
 • Mineraliserend Thermaal Water
 • Meest gelezen

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Ontdek Vichy

  Alles wat je moet weten over salicylzuur

  Salicylzuur is een bekend ingrediënt in de cosmetische industrie en wordt in veel verschillende producten gebruikt. Maar niet iedereen is bekend met deze stof. Als je dit middel op het etiket van je gezichtsverzorgingsproduct ziet staan, zal het je misschien niet zo veel zeggen. Maar dan weet je nog niet wat een geweldig effect producten met dit ingrediënt op de huid hebben, zo kan het bijvoorbeeld helpen bij een huid met neiging tot acné. Wij vertellen je alles wat je moet weten over salicylzuur in je verzorgingsproducten.

  lees het artikel

  go to top