OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Haarverlies bij mannen: 5 tips voor een perfecte look

Om er goed uit te zien, is een goed kapsel essentieel. Als je dunner wordend haar hebt, maak je dan geen zorgen. Met een goede knipbeurt en een paar extra minuten kammen kan je al snel een frisse look krijgen.Hairstylist en blogger Fred Birault deelt zijn tips om zoveel mogelijk uit dun haar te halen.

Je kapsel kan alles veranderen

Als je last hebt van dun haar, let er dan op dat jij je haar niet te kort laat knippen door de kapper. Hierdoor zal je haar alleen maar dunner lijken. Zorg dat de haren rond je slapen kort worden geknipt. Als je daar teveel volume hebt, legt dat extra nadruk op de dunne plekken op je hoofd of kruin.

Een coup à la Donald Trump

Je houdt niemand voor de gek met nep haar. Vermijd haarstukken en toupet. Met een windvlaag ben je alles kwijt. Geef niet toe aan deze verleiding, je houdt niemand voor de gek.

Kies zorgvuldige shampoos voor fijner haar

Shampoos met een speciale formule zullen je haar of hoofdhuid comfortabel aan blijven voelen als je deze vaak gebruikt. Maar ga ook niet te ver: als jij je haar te vaak wast, zal dit leiden tot een vicieuze cirkel van overmatige talgproductie, waardoor jij weer vaker zult wassen.

Go with the flow

Probeer je haar niet 24/7 onder controle te houden. Geef in plaats daarvan toe aan de natuurlijke vorm van je haar en verberg je haar niet in een klodder gel of een overvloed aan mousse met volume-effect. Behalve als je natuurlijk bewust voor de ‘Mad Men-look’ wilt gaan.

In plaats van droge of broze gels, raadt Fred aan om je haar in te spuiten met zeezout spray als je een meer textuur wilt. Het resultaat? Haar met een natuurlijk ogende textuur.

Baard: do or don’t

Als een baard goed bij je gezicht past, ga er dan voor. Houd je baard wel verzorgd en netjes. Een groei van vier dagen is genoeg. Meer baardgroei kan ervoor zorgen dat de verhouding tussen je haar en je baard uit balans is.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top