OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Tips voor een mooie huid

Artikelen Facecare

Een mooie, egale huid die straalt van gezondheid, dat willen wij allemaal. Allereerst is het belangrijk te bepalen wat voor huidtype je hebt (dit kan namelijk ook veranderen met de jaren), wat je pluspunten zijn op huidgebied en waarop je juist wil letten. Samen met dermatologen en met behulp van kunstmatige intelligentie heeft Vichy hiervoor een tool bedacht. Maak een selfie, beantwoord een paar vragen en je weet hoe jouw huid ervoor staat. In dit artikel geven wij verder een aantal huidverzorging tips en leggen je uit waar jij zelf op kunt letten om op natuurlijke wijze een mooie, stralende en egale huid te verkrijgen en te behouden. Ontdek onze tips voor een mooie huid.

1. Begin bij jezelf

Een van de belangrijkste zaken voor een mooie huid is je levensstijl. ‘Je bent wat je eet’, is een bekend gezegde. Friet, cola, alcohol of roken, alles wat impact heeft op onze gezondheid is ook slecht voor de huid. Je kan de huid zien als een spiegel van je levensstijl. Eet je ongezond of slaap je slecht? Dat zie je direct terug aan de huidkwaliteit. Onze tip: houd je levensstijl in balans. Wissel snacks af met gezonde, voedzame maaltijden zoals een vitaminerijke soep en superfoods om te detoxen. Verder doe je er goed aan om niet te veel te drinken of te roken.

2. Reinig je gezicht

Eén van de belangrijkste onderdelen in de huidverzorging is het reinigen van de huid. Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling en talg. Bovendien kan de make-up die je draagt ook poriën verstoppen en de huidveroudering versnellen, als jij je gezicht niet elke avond reinigt. Het reinigen van je gezicht is dus erg belangrijk. Idealiter doe jij dit twee keer per dag. ‘s Ochtends als eerste stap in je huidverzorging om je dagcrème of serum goed te laten werken en ‘s avonds om make-up en vuil te verwijderen van je gezicht, voordat jij je nachtcrème aanbrengt.

3. Houd het schoon

Je huid komt als eerste in aanraking met allerlei verontreinigende stoffen. Je kan dit zelf voor een deel vermijden door te zorgen dat je omgeving hygiënisch is. Verschoon daarom regelmatig je kussensloop, want bacteriën en vuil op je kussen kunnen je poriën verstoppen. Verder doe je er goed aan om altijd schone handdoeken te gebruiken en de kwastjes voor je make-up van tijd tot tijd goed schoon te maken. Nog een tip: gebruik ademend beddengoed, zo voorkom je dat je gaat zweten onder de dekens.

4. Gebruik de juiste producten

Voor het op natuurlijke wijze gezond houden en verzorgen van de huid is het essentieel om je eigen huid te kennen. Heb je een gevoelige huid, een vette huid of een droge huid? Afhankelijk van je huidtype kan je bepalen welke producten jij moet gebruiken. Doe Vichy’s SkinConsult om te ontdekken welk huidtype je hebt. Een droge huid heeft meer behoefte aan een hydraterende crème, zoals Aqualia’s rehydraterende creme. Een vette huid heeft daarentegen meer baat bij een Normaderm dagcrème. Gebruik altijd gepaste producten voor jouw huid, anders kan deze onnodig uitdrogen of geïrriteerd raken. Elk huidtype heeft behoefte aan vocht en producten met hyaluronzuur – dat maar liefst 1000x zijn eigen gewicht in water kan vasthouden – kunnen hierbij helpen. Vichy’s Liftactiv Supreme crème met hyaluronzuur heeft ook een SPF30. Kies voor de oogcontouren, een kwetsbaar deel van de huid, voor een aparte oogcrème met hyaluronzuur. Voor een extra boost heeft Vichy het H.A. Epidermic Filler Serum ontwikkeld, een innovatief en krachtig serum om tekenen van dagelijks hyaluronzuurverlies tegen te gaan.

5. Gebruik altijd een SPF

Op sombere dagen denken wij er niet aan, maar uv-stralen zijn het hele jaar door aanwezig. Om hun invloed op de huid te beperken, doe je er goed aan om je huidverzorging dagelijks af te sluiten met een goede zonnebrandcrème of gebruik een crème met SPF.

6. Work hard, play hard

Ook stress heeft ongelofelijk veel invloed op ons lichaam. Dit is niet altijd makkelijk om te voorkomen, maar het is toch goed om te proberen om dit zoveel mogelijk uit de weg te gaan. We zijn allemaal druk met werken, studeren en het huishouden. Maar het is belangrijk dat je niet te gestresst raakt, dit heeft namelijk ook veel impact op onze huid. Probeer dagelijks even je rust te pakken. Ga een uurtje sporten om je hoofd leeg te maken of doe een hydraterend masker op en ga lekker in bad. Zorg ook dat je voldoende slaap krijgt. Gedurende de nacht krijgt je huid de kans om zich te herstellen. Dit kan alleen optimaal werken als je voldoende slaapt. Zorg er dus voor dat jij zo vaak mogelijk kan genieten van een goede nachtrust.

7. Verwen je huid met mineralen en vitamines

Om goed te functioneren maakt ons lichaam gebruik van vitamines en mineralen. Voor een groot deel halen we deze stoffen uit onze voeding of maakt het lichaam ze zelf aan, maar om ons te verzekeren van een goede dosis vitamines en mineralen zijn we aangewezen op huidverzorging producten. Gebruik Minéral 89 aan het begin van je verzorgingsroutine om je huid te voorzien van een flinke dosis mineralen. Daarnaast kan je op zoek gaan naar producten die vitamine C bevatten of retinol, wat het lichaam helpt bij de aanmaak van vitamine A. Daarnaast kan je gebruik maken van producten zoals de Liftactiv anti-oxidanten booster van Vichy. Deze booster zit boordevol vitamine C om oxidatieve stress te bestrijden en huidveroudering tegen te gaan.

8. Ga sporten

Je hoeft het echt niet elke dag te doen, maar sporten is goed voor je huid. Zoek iets wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld hardlopen, tennis of yoga. Niet alleen vermindert sporten je stress niveau, het helpt ook om de bloedcirculatie te stimuleren. Een tip voor als je veel sport in de buitenlucht: vergeet je zonnebrand niet!

9. Water, water en nog eens water

We hoeven je niet te vertellen dat je huid goed gehydrateerd moet zijn om in topconditie te blijven. Drink daarom dagelijks minimaal 2 liter water om je lichaam en huid van binnenuit te hydrateren.

Voor jezelf zorgen is easy

Het zorgen voor een mooie, egale huid is eigenlijk niet zo moeilijk, maar er zijn een paar simpele dingen die je niet moet vergeten. Als je deze tips gebruikt, kan je huid er al een stuk beter uitzien en is het mogelijk om rimpels, vlekken en onzuiverheden zolang mogelijk buiten de deur te houden.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top