OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Tot rust komen na de overgang

Na een jaar zonder menstruatie, is de menopauze in volle gang en begint de postmenopauze zijn intrede te doen. Maar dat betekent niet het einde. Eigenlijk helemaal nog niet! Langzaam maar zeker verdwijnen bepaalde symptomen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Echter wat overblijft zijn osteoporose, een verhoogde kans op hart- en vaatziektes, urineverlies en een veranderend figuur. Ook de huid verandert. Naast een dunnere huid, nemen lipides in de huid verder af, wat leidt tot een droge, minder soepele huid. De postmenopauze is weer een hele nieuwe fase in je leven, zonder twijfel. De beste aanpak? Middenin het leven staan. Vind innerlijke rust en sta positief in het leven. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar hier volgen een aantal tips om helemaal met jezelf in het reine te komen na de menopauze.

Kom tot rust met meditatie

Meditatie heeft veel voordelen, zowel voor lichaam als voor geest. Het is net wat je nodig hebt om je geest een oppepper te geven en bewuster in het leven te staan. Wist je dat teams van wetenschappers hebben aangetoond dat regelmatige meditatie stress en ontstekingen kan verminderen, waardoor vroegtijdige veroudering van de cellen wordt vertraagd. Na slechts zo’n 15 minuten dagelijkse meditatie zal jij je energieker en relaxt voelen. Meditatie heeft een goede uitwerking op onze mentale gesteldheid. De Boeddhistische monnik en officiële vertaler van de Dalai-Lama, is een van de beste voorbeelden van de geestelijke voordelen van meditatie. In zijn boeken en interviews legt hij uit hoe je met meditatie emoties kan controleren, stemmingswisselingen kan voorkomen en innerlijke kalmte kan vinden. Dit helpt om problemen als stress en zorgen af te laten nemen.
Het is natuurlijk niet zo eenvoudig om de rust en sereniteit te verkrijgen van een Boeddhistische monnik. Maar door elke dag te mediteren, kan je wel degelijk een positieve invloed in je leven krijgen.

10 tips om nu te beginnen aan meditatie

1. Je krijgt er meer energie van
2. Je zenuwstelsel krijgt de gelegenheid om te ontspannen, waardoor je minder angstig of bezorgd bent.
3. Door te mediteren ben je minder geneigd om te snacken of te roken.
4. Je kunt beter nadenken en concentreren.
5. Het verbetert de hersenfuncties.
6. Het helpt je om emoties onder controle te houden.
7. Het vermindert irritaties en daardoor word je toleranter tegen anderen, maar ook naar jezelf toe.
8. Het geeft je het gevoel met beide voeten op de grond te staan.
9. Het geeft je een positievere kijk op het leven.
10. Het verbetert je zelfvertrouwen en je welzijn.

Twee eenvoudige stappen voor meditatie

Stap 1: Concentreer op het ademhalen

Ga rechtop zitten, met je ogen dicht en adem op een natuurlijke wijze. Focus je aandacht op het in- en uitademen en laat de lucht door je neusgaten, je longen en je maag stromen. Denk nergens aan behalve aan je adem.

Stap 2. Focus op je lichaam

Je zit nog steeds met je ogen dicht terwijl je rustig ademhaalt. Verleg je aandacht nu 30 seconden lang op je hoofd. Doe dit ook voor je gezicht, je nek en de rest van je lichaam, tot aan je tenen. Je gedachten moeten volledig bij je lichaam liggen.

Onthoud wel dat mediteren een beetje oefening vergt voordat je het onder de knie hebt. Als je gedachten afdwalen is dat vrij normaal. Met elke sessie zal je merken dat je het iets langer vol kunt houden. Het is slechts een kwestie van het trainen van je geest.

Begin elke ochtend met een paar minuten meditatie en probeer de sessies steeds iets verder uit te breiden. Voor je het weet zit het in je systeem, net als het poetsen van je tanden. Met als resultaat dat jij volledig zen bent.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

go to top