Vaarwel gezichtsmassage, hallo gezichtsoefeningen

We weten allemaal hoe goed beweging is voor je lichaam, maar hoe zit het met je gezicht? Een groot aantal nieuwe gezichtsoefeningen combineren massagetechnieken met acupressuur en deze gezichtstraining brengt de voordelen van bloedsomloop en spierversterking een stap verder. Het resultaat van gezichtsoefeningen? Een stralende huid, gebeeldhouwde kenmerken en een natuurlijke lift. Ontdek hoe je gezichtsoefeningen onderdeel kunt maken van je schoonheidsroutine.

Gezichtsoefeningen verhogen de bloedsomloop en helpen voedingsstoffen af ​​te leveren en zo de huid te voeden. Gezichtsoefeningen gecombineerd met een gezichtsmassage kunnen ook de collageenproductie verhogen, waardoor de elasticiteit van de huid behouden blijft voor een jonger ogend, voller gezicht. Een routine van gezichtstraining en gezichtsoefeningen kunnen wallen helpen verminderen en laat de huid gezonder ogen. En dat kun je allemaal zelf in een paar minuten thuis doen.

Gladde fronslijnen

Goed om te weten: de ruimte tussen de wenkbrauwen is een acupressuurpunt voor het opnieuw in evenwicht brengen van de energie in het gezicht. Het masseren van het voorhoofd verhoogt de collageenproductie en helpt lijntjes tussen de wenkbrauwen te voorkomen en te verminderen.

 • Plaats je wijsvinger tussen je wenkbrauwen en druk zachtjes. Sluit je ogen en haal diep adem om je geest te kalmeren, masseer dan voorzichtig in de ene richting en dan de andere.
 • Neem je wijsvinger en veeg hem over het voorhoofd, met de andere vinger, met zachte druk.
 • Strijk de toppen van je twee wijsvingers naar voren over de wenkbrauwen en vervolgens naar buiten over het midden van het voorhoofd en weer naar buiten over de bovenkant van het voorhoofd.

Boost je gloed

Goed om te weten: tikken en strijken verhogen de bloedsomloop en maken het oppervlak van de huid glad, voor een benijdenswaardige stralingsduur na het trainen.

 • Strijk met je wijsvingers het voorhoofd naar boven en naar buiten.
 • Breng de vingers tussen de wenkbrauwen naar beneden langs de hoeken van de ogen en haal ze weg onder de ogen.
 • Knijp in de wangen, beginnend met de neus en werk naar beneden in de richting van de kin, vervolgens naar de haargrens en omhoog naar de jukbeenderen.
 • Strijk met je wijs- en middelvinger stevig over de neuslabels die van de neus naar de mondhoeken lopen.
 • Knijp langs de kaaklijn van de kin naar de oorlellen en laat dan je duimen onder de kaak lopen van kin tot oor.
 • Tik met je vingertoppen over het hele gezicht en de hele nek, wrijf dan de handen in elkaar, beker de ogen en ontspan je gezicht.

Verminder donkere kringen

Goed om te weten: een vegende beweging onder de ogen bevordert lymfatische drainage, waardoor donkere kringen worden verminderd. Het versterken van de spieren rond de ogen zal ook de wallen verminderen.

 • Neem je wijsvingers en tik een paar ogenblikken lichtjes rond de ogen, veeg vervolgens met je vingers onder de ogen en naar buiten.
 • Houd je twee wijsvingers onder elk oog, maak een 'O' met je mond, kijk omhoog en fladder je oogleden gedurende 30 seconden.
 • Beweeg met je ene hand op het voorhoofd je ogen op en neer in een continue beweging en vervolgens van links naar rechts.

Verlicht lachrimpels

Goed om te weten: de 'O'-vorm geeft de spieren rond mond en kaak een kleur en stimuleert het collageen en de bloedsomloop. Versterking van de spieren rond de ogen verstevigt de huid en vermindert fijne lijntjes.

 • Maak een 'O'-vorm met je mond en gebruik je wijsvingers om lichtjes vanaf de kaaklijn naar de neus omhoog te tikken.
 • Plaats je middelvingers op de binnenhoeken van je wenkbrauwen en wijsvingers in een 'V'-vorm naar de buitenste ooghoek, til vervolgens je ogen op naar het plafond en loof de onderste oogleden totdat je voelt dat de spieren pulseren.
 • Sluit in dezelfde houding beide ogen stevig gesloten totdat je de pols voelt.
 • Tik in een cirkel rond de ogen, in beide richtingen.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De redactie

Meest gelezen