OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat te doen tegen een vette huid?

 • favoriet

Vette huid tips

Om een vette huid te voorkomen is de keuze voor een passende verzorging van de huid belangrijk. Kies voor een verzorging die de poriën niet verstopt en die de talgproductie reguleert waardoor puistjes, ontstekingen en mee-eters afnemen. Daarnaast is het belangrijk dat de huidverzorging ingrediënten bevat die het ontstekingsproces afremmen en zo de rode huid verminderen. Lees hieronder de belangrijkste stappen voor het behandelen van de vette huid.

Stap 1: begin met het reinigen van de vette huid

Het is belangrijk om de huid goed te reinigen, zodat vuil, make-up en olie de poriën niet kunnen verstoppen. Kies voor producten tegen de vette huid die exfoliërende bestanddelen, zoals LHA, bevatten. Normaderm Reinigingsgel is speciaal ontworpen om onzuiverheden aan te pakken, zonder de huid uit te drogen. Dit zeepvrije product, bevat salicylzuur, totarol, eperuline en glycolzuur en is geschikt voor dagelijks gebruik. In een test gaven 75% van de respondenten aan dat hun huid schoner en zuiverder aanvoelde na het product 28 dagen lang te gebruiken. Nog eens 67% gaf aan dat de textuur van hun huid er op vooruit gegaan was.

De hoge talgproductie van de vette huid zorgt ervoor dat de poriën meer zichtbaar zijn. Gebruik na het reinigen een adstringerende lotion zoals Normaderm zuiverende lotion. De actieve ingrediënten zorgen voor een porie vernauwende werking en verwijderen de laatste restjes van het reinigingsproduct.

Druk zelf geen mee-eters uit! De schade die hieruit ontstaat, leidt meestal tot litteken vorming. Een schoonheidsspecialiste kan de mee-eters op professionele wijze verwijderen.

Stap 2: Hydrateer de vette huid

Een vette huid wordt veel gereinigd en gescrubd om overtollig talg te verwijderen, maar hierdoor worden de poriën en talgklieren gestimuleerd om nog meer talg en olie te produceren. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de beste manier om deze vicieuze cirkel te doorbreken is hydrateren. Als de huid goed gereinigd is, volg je met een dagcrème die de vette huid met onzuiverheden aanpakt. De Normaderm dagcrème bevat het hydraterende glycerine en hydrateert en kalmeert de huid, terwijl de glans van je huid wordt gematteerd. Na een gebruik van vier weken, gaf 90% van de respondenten aan dat hun huid minder vet aanvoelde en dat poriën minder zichtbaar waren terwijl hun huid wel gehydrateerd was. Daarnaast namen 75% van de onzuiverheden af bij dagelijks gebruik.

Toch nog af en toe last van een puistje? Kies dan voor Normaderm Hyaluspot. De anti-spot corrector die het puistje binnen 24 uur laat afnemen.

Dagcrème voor vette huid

Wanneer je huid vet aanvoelt kun je jezelf afvragen of het na het reinigen nodig is om hier een dagcrème op aan te brengen. Een vettig substantie aanbrengen op je vette huid kan onnatuurlijk aanvoelen, maar het is zeker nodig! Een vette huid is vaak het resultaat van een vochtarme huid. Je huid maakt dan extra talg aan om de uitgedroogde huid weer soepel te maken. Het gebruik van agressieve producten tegen een vette huid bevordert daarom alleen maar dat de huid meer talg gaat aanmaken. Wanneer je een hydraterende dagcrème op de vette huid na het reinigen aanbrengt, zorg je er voor dat het vochtgehalte van je huid weer in balans komt. Het antwoord op de vraag of een vette huid een dagcrème nodig heeft is dan ook ja!

Tips voor het kiezen van een dagcrème voor de vette huid

Let er bij het aanschaffen van een dagcrème voor de vette huid op dat deze hydraterend is en op waterbasis. Vichy Normaderm Anti-Onzuiverheden dagcrème is een goede dagcrème voor de vette huid. De crème geeft namelijk tot 48 uur hydratatie voor een stralendere huid!

Ben je er niet zeker van of je een vette huid hebt? Doe de Vichy huidtype test en kom erachter wat voor huidtype je hebt en welke verzorging bij je huid past. Lees hier meer informatie en artikelen over de onzuivere huid.

Wil je zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

 • Zuiverende lotion - verzorging tegen onzuiverheden voor een gezondere huid - Vichy Normaderm
 • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Normaderm Anti-Onzuiverheden Dagcrème - Vichy Normaderm
 • Hyaluspot - tegen puistjes - Vichy Normaderm

  NORMADERM

  Hyaluspot

  Lokale gezichtsverzorging
 • Meest gelezen

  Wat is een serum?

  Gezicht

  Wat is een serum?

  Wat is een serum en wat is het verschil met dagcrème? Ontdek waar een serum goed voor is en hoe je het kunt combineren met je crème.

  lees het artikel

  go to top