OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Waarom kiezen voor een gezichtscrème met SPF?

Gezichtscrème met SPF: wat is het?

Een gezichtscrème met SPF, oftewel Sun Protection Factor, is een product dat speciaal is ontworpen om de huid te verzorgen terwijl het hiernaast je huid helpt beschermen. Het bevat actieve ingrediënten die de huid beschermen tegen de ultraviolette straling (UVA en UVB) van de zon. UVA-stralen dringen diep door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken. UVB-stralen vormen de hoofdoorzaak van een verbrande huid. Beide soorten UV-stralen kunnen op lange termijn schadelijke gevolgen hebben, waaronder het risico op huidkanker. Een gezichtscrème met SPF werkt door de zonnestralen te absorberen, te reflecteren of te verstrooien voordat ze de huid kunnen beschadigen. 

Hoe wordt SPF gemeten?

SPF wordt gemeten op een schaal, bijvoorbeeld SPF 15, 30, 50, enzovoort. Het nummer geeft aan hoe lang je beschermd bent tegen de zon in vergelijking met wanneer je geen SPF zou gebruiken. Naast het bieden van zonbescherming, bevatten veel gezichtscrèmes met SPF ook hydraterende en voedende ingrediënten om je huid gezond en gehydrateerd te houden. Dit maakt het product veelzijdig en handig, omdat het zowel bescherming als verzorging biedt in één stap.

Gezichtscrème met zonnebrandcrème: waarom gebruiken?

Het combineren van gezichtscrème en zonnebrandcrème in één product, een crème met SPF dus, heeft verschillende voordelen:
 
- Bescherming tegen de zon 
Het belangrijkste doel van zonnebrandcrème is bescherming bieden tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon. Met behulp van zonnebrandcrème is het gezicht beschermd tegen de zon, zelfs als je geen aparte zonnebrandcrème aanbrengt. 
 
- Dagelijkse bescherming 
Veel mensen gebruiken dagelijks een crème als onderdeel van hun huidverzorgingsroutine. Met dagverzorging met een UV-filter kun je dagelijks bescherming tegen de zon toevoegen.  
 
- Hydratatie 
Gezichtscrèmes hebben vaak hydraterende eigenschappen om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Een gezichtscrème met SPF biedt de voordelen van hydratatie in combinatie met bescherming tegen de zon, wat gunstig is voor de algehele gezondheid en uitstraling van de huid. 

Fysische of chemische filters?

Er zit zeker een verschil tussen fysische (ofwel minerale) en chemische filters. Er zijn verschillende soorten gezichtsverzorging met SPF. Fysische filters werken als een soort schild op je huid. Ze bevatten zinkoxide of titaniumdioxide, filters die de UV-stralen zoveel mogelijk blokkeren – vergelijkbaar met een schild dat je huid beschermt. Minerale filters werken direct na het aanbrengen en bieden onmiddellijke bescherming. Chemische filters daarentegen werken als een soort spons op je huid. Ze kunnen UV-stralen opnemen en omzetten in een minder schadelijke vorm van energie, zoals warmte. 

Wat is het grootste verschil tussen fysische en chemische filters?

Het belangrijkste verschil tussen fysische en chemische filters is dus hoe ze met de UV-stralen omgaan. Fysische filters weerkaatsen de stralen, terwijl chemische filters ze absorberen en omzetten. Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een zonnebrandmiddel met een breedspectrum bescherming, wat betekent dat het zowel UVA- als UVB-stralen blokkeert. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je huid optimaal beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon, ongeacht of je een mineraal filter, een chemisch filter of een combinatie van beiden gebruikt.

Wat is de beste gezichtsverzorging met SPF?

Vichy biedt verschillende gezichtsverzorgingsproducten met SPF (zonbeschermingsfactor). Een aantal doeltreffende crèmes met SPF die ook bestsellers zijn bij Vichy: 
 
- Vichy Capital Soleil Anti-Age SPF 50 
Een zonbeschermende crème met SPF 50 die speciaal is ontwikkeld om te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het bevat ook anti-aging eigenschappen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. 
 
- Vichy Capital Soleil SPF 50+ Fluid 
Deze fluïde biedt een hoge zonbescherming met een lichte textuur. Het is geschikt voor een gevoelige huid en biedt een breed spectrum aan bescherming tegen zonnestralen. 
 
- Vichy Idéal Soleil SPF 50+ BB Cream 
Deze BB-crème combineert zonbescherming met een vleugje kleur. Het biedt SPF 50+ bescherming en egaliseert tegelijkertijd de teint, waardoor de huid er stralend uitziet. 

De oplossing van Vichy

UV-AGE DAILY<br />SPF50+

UV-AGE DAILY
SPF50+

Fluide tegen foto-veroudering SPF 50+.

40ml

( 115 beoordelingen )

BESTSELLER

BB creme dry touch met spf 50

BB crème dry touch SPF50 - Zonnebrandcrème

Hoge zonnebescherming voor een ideale bruine teint.

( 1 beoordelingen )

go to top