OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Oogcrème: waarom je gewone moisturizer vaak niet voldoende is.

  • favoriet

We doen het allemaal wel eens als we haast hebben en even snel onze oogcontouren willen verzorgen. Maar als het op onze oogcontouren aankomt is een vleugje moisturizer vaak niet voldoende. Lees hier waarom het zo belangrijk is om een speciaal product te gebruiken voor deze gevoelige plek.

Waarom hebben je oogcontouren een speciale crème nodig?

Het is maar een klein deel van je gezicht, maar je oogcontouren zijn een van de actiefste delen in je gezicht. Wist je dat onze oogcontouren bijvoorbeeld 10.000 keer per dag knipperbewegingen maken? Naast deze dagelijkse inspanningen, is de huid bij de oogcontouren ook nog eens extra gevoelig voor de zon en uv-stralen, omdat de huid hier erg dun is. Daarom zijn de oogcontouren ook een van de eerste plekken waar huidveroudering optreedt.

De huid van je oogcontouren is tussen de drie en vijf keer zon dun dan de rest van je gezicht, daarnaast ontbreken er bij de oogcontouren de nodige vetcellen die je gezicht een volle en jeugdige blik geven. In tegenstelling tot de rest van de huid, heeft de onderhuid van de oogcontouren, waar doorgaans het vet wordt opgeslagen, geen vetcellen. Dat betekent dat je oogcontouren snel volume kunnen verliezen.

Kort gezegd, is de huid rondom de ogen, gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Daarom kan de huid bij de oogcontouren gaan hangen of zakken als je ze niet goed verzorgt. Je oogcontour heeft andere behoeftes ten opzichte van de rest van je huid, daarom is je gewone moisturizer waarschijnlijk niet in staat om de oogcontouren de juiste verzorging te bieden.

Waarom is oogcrème beter dan moisturizer?

Waarom is oogcrème zo belangrijk? Laten we dan eerst kijken naar wat je vooral niet moet doen als jij je oogcontouren wilt meenemen in je verzorgingsroutine.

Terwijl wij voor elk probleem of zorg een speciaal product hebben, denken de meeste vrouwen dat hun dagelijkse dag- of nachtcrème wel voldoende is om de oogcontouren te verzorgen. Net als je gezicht wassen met douchegel, heeft dagcrème op de oogcontouren smeren weinig effect ten opzichte van een goede oogcrème. Huidverzorgingsproducten ontwikkeld om vocht beter vast te houden is goed voor als je last hebt van droge wangen, maar als je vaak wakker wordt met gezwollen oogleden kan het ervoor zorgen dat je watervasthoudt.

Dus, waar is de balans tussen niet genoeg hydratatie en te veel hydratatie? Als je op zoek bent naar een oogcrème die effectief de meest voorkomende klachten kan helpen tegengaan, zoals wallen, donkere kringen en fijne lijntjes. Probeer dan een dunnere gel of crème die goed over de huid glijdt. Het geheim? Smeer niet te veel op. Je gezichtsverzorging goed afronden doe je door een effectieve oogcrème, verrijkt met actieve ingrediënten, te combineren met een gezichtsmassage. Dit is een geweldige manier om het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes helpen tegen te gaan en bovendien helpt dit ook als je last hebt van gezwollen ogen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

  • Dagcrème tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Oogverzorging tegen opkomende tekenen van huidveroudering
  • Oogbalsem tegen wallen en gezwollen oogleden - Aqualia Thermal - Vichy
  • Meest gelezen

    go to top