OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Oogcrème: waarom je gewone moisturizer vaak niet voldoende is.

De grootste fout die je kunt maken bij je oogcontouren: smeren met een gewone dagcrème. Lees hier alles over oogcrème en welke jou gaat helpen bij wallen of rimpels.

‘Bij de oogcontouren ontbreken de nodige vetcellen die je gezicht een volle en daardoor frisse, jeugdige blik geven’

De huid rondom je ogen is flinterdun, heel kwetsbaar, het bevat geen vetcellen en er is sprake van aardig wat activiteit: je knippert wel tienduizend keer per dag. Het is daarom heel belangrijk om de oogcontouren goed te verzorgen. Hier wordt huidveroudering namelijk als eerste zichtbaar. We hebben het allemaal weleens gedaan in de haast: een vleugje moisturizer, bedoeld voor de rest van het gezicht, over de oogcontouren strijken. Dit is niet alleen niet voldoende, maar het kan de oogcontouren ook irriteren en zelfs leiden tot droge oogleden. In dit artikel lees je precies waarom een specifieke oogcrème voor deze gevoelige plek zo belangrijk is, welke oogcrème tegen rimpels of wallen voor jou geschikt is en hoe je deze het beste kunt opnemen in je dagelijkse verzorgingsroutine. Op naar een frisse, stralende blik.

Waarom hebben je oogcontouren een speciale crème nodig?

De huid van je oogcontouren is tussen de drie en vijf keer zo dun dan de rest van je gezicht. Hiernaast ontbreken er bij de oogcontouren de nodige vetcellen die je gezicht een volle en daardoor frisse, jeugdige blik geven. In tegenstelling tot de rest van de huid, heeft de onderhuid van de oogcontouren (waar doorgaans het vet wordt opgeslagen) geen vetcellen. Dit betekent dat je oogcontouren snel volume kunnen verliezen. Een speciale crème voor je ogen kan hierbij helpen.

Wat doet oogcrème?

‘De huid bij de oogcontouren kan sneller gaan hangen of zakken als je deze niet goed verzorgt’

Oogcontouren zijn een van de eerste plekken waar huidveroudering optreedt en juist daarom wil je oogcrème smeren. Het is maar een klein deel van je gezicht, die kijkers, maar je oogcontouren zijn naast dunner en kwetsbaarder een van de actiefste delen in je gezicht. Wist je dat onze oogcontouren bijvoorbeeld 10.000 keer per dag knipperbewegingen maken? Naast deze dagelijkse inspanningen is de huid bij de oogcontouren ook nog eens extra gevoelig voor de zon en daarmee UV-stralen, omdat de huid hier dus flinterdun is. Huidveroudering, zoals rimpeltjes maar ook meer zichtbare wallen, zie je dus meestal als eerste bij de ogen.

Hoe belangrijk is oogcrème?

In een notendop is de huid rondom de ogen gevoeliger, kwetsbaarder en vatbaarder voor externe invloeden. Daarom kan de huid bij de oogcontouren gaan hangen of zakken als je deze niet goed verzorgt. Laten we in het geval van oogcrème eerst eens bekijken wat je vooral níet moet doen, indien jij je oogcontouren wenst mee te nemen in je verzorgingsroutine. Iets wat we zeker wel aanraden! Voor elk huidprobleem bestaat er wel een speciaal product bij Vichy, en hier is ook reden toe. Veel vrouwen denken dat hun dagelijkse dag- of nachtcrème wel voldoende is om oogcontouren te verzorgen. Net als je gezicht wassen met douchegel, heeft dagcrème op de oogcontouren smeren weinig effect (en het kan zelfs schade aanrichten) ten opzichte van een goede oogcrème.

Waarom is oogcrème beter dan moisturizer?

‘De juiste oogcrème in combinatie met een gezichtsmassage is dé manier om het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan’

Je oogcontour heeft vanwege zijn unieke eigenschappen simpelweg andere behoeftes dan de rest van je huid. Daarom voldoet smeren met je gewone moisturizer over je ogen niet. Die dagcrème voor je hele gezicht is er niet toe in staat om de oogcontouren de juiste verzorging te bieden. Hiernaast kan het je oogcontouren zelfs irriteren, en in het ergste geval leiden tot droge oogleden. Zelfs als je een vochtinbrengend product gebruikt. Huidverzorgingsproducten, ontwikkeld om vocht beter vast te houden, zijn geschikt voor bijvoorbeeld droge wangen. Maar word je vaak wakker met gezwollen oogleden dan kan zo’n product er juist voor zorgen dat je hier extra water vasthoudt. Het draait dus om de balans vinden tussen voldoende hydratatie en niet te veel hydratatie.

Hoe oogcrème aanbrengen?

Het geheim: smeer vooral niet te veel oogcrème op! Potjes en tubes met oogcrème zijn niet voor niets kleiner; je kunt ook veel minder van het oogproduct gebruiken. Je verzorgingsroutine ’s ochtends of ‘s avonds goed afronden doe je door een effectieve oogcrème, verrijkt metactieve ingrediënten, te combineren met een gezichtsmassage. Dit is een geweldige manier om het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes helpen tegen te gaan. Bovendien helpt dit ook als je last hebt van gezwollen ogen.

Type oogcrèmes: goede oogcrème voor jou

Naast de beste dagcrème voor jouw leeftijd en huidtype is het ook zaak om de oogcrème voor specifiek jouw huidprobleem erbij te pakken. Vichy biedt een scala aan oogproducten, vind hieronder de beste voor jou. Tip: op zoek naar een oogcrème die doelgericht de meest voorkomende klachten kan helpen tegengaan, zoals wallen, donkere kringen en fijne lijntjes? Probeer dan een dunnere gel of crème die goed over de huid glijdt.

Oogcrème tegen wallen

Wallen kunnen ontstaan als je een nachtje hebt doorgezakt, maar ook doordat je simpelweg ouder wordt. Probeer voldoende water te drinken, leg eens een ijskoude lepel (uit de vriezer) op je ogen, camoufleer die wallen op de juiste manier én breng een oogcrème tegen wallen aan. Zoals Aqualia Thermals frisse oogbalsem die vochtophopingen tegengaat.

Oogcrème tegen donkere kringen

Voor donkere kringen onder de ogen wil je een oogcrème smeren die de huid wat oplicht, met reflecterende pigmenten of een actief en doeltreffend natuurlijk bestanddeel zoals vitamine C. Probeer eens Vichy’s LiftActiv Serum 10 Ogen en Wimpers. Zoals de naam al weggeeft: deze oogcrème helpt je inderdaad ook aan sterkere wimpers. Win, win.

Oogcrème voor een droge huid

Hyaluronzuur is een geweldig ingrediënt tegen droogte, want het kan wel tot 1000 x zijn eigen gewicht in water vasthouden. Een fijne en vernieuwende oogformule met hyaluronzuur: Vichy’s Minéral 89 Ogen, met mineraliserend thermaal bronwater dat de huidbarrière versterkt.

Oogcrème tegen lijntjes

LiftActiv Supreme Ogen is Vichy’s eerste verzorging met 360° liftend effect op de blik, zelfs bij gevoelige ogen. Rimpels of fijne lijntjes, het wordt allemaal doeltreffend aangepakt met deze speciale oogcrème van Vichy.

Oogcrème met SPF

Heel slim, een oogcrème met SPF. Schadelijke UV-stralen van de zon, waar je dagelijks aan blootstaat, zijn namelijk een van de voornaamste redenen waarom je huid (vroegtijdig) veroudert. Handig: Idéal Soleils zonnestick met SPF 50+ voor de gevoelige zones waaronder lippen én ogen.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top