OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Waarom voelt mijn huid zoveel droger aan op mijn 50e dan op mijn 30e?

Wie weet bent u een fervent verzamelaar van beautyproducten. Rijen potjes in uw badkamer, die het oog plezieren als stijlvolle objet d’arts. Reinigen en moisturizen zijn onderdelen van een doeltreffend huidverzorgingsritueel. Alleen, één ding is zeker tijdens de overgang: uw lichaam verandert en daarmee ook uw huid. Grote kans dat uw verzorgingsroutine daarom een opfrisser nodig heeft, waaronder skincare die gericht is op de huid in de overgang. Veelvoorkomende symptomen: droogte en een trekkerig gevoel. Dit heeft alles te maken met de transformatie in onder meer de cellen van de opperhuid. Die verandering in de huidcellen tijdens dit nieuwe hoofdstuk in uw leven kunnen wat ongemak oproepen, waaronder een droog gevoel op verschillende delen van uw huid. Wat is hier aan de hand? We zetten het haarfijn voor u op een rij.

Wat er gebeurt als pH-waardes uit balans raken? Dan kan het lichaam mineralen minder effectief opnemen

Hoe hebben pH-waardes van de huid en hormonen invloed op de voelbare veranderingen in de huid? Vooral droogte en jeuk zijn bekende huidverschijnselen rondom de overgang, zoals hierboven al aangestipt. Het heeft alles te maken met veranderingen in de opperhuid als ook alles wat aan de huid gerelateerd is, waaronder haren, nagels en talgklieren. Verwacht dus ook dat bijvoorbeeld uw lokken zich van een andere kant laten zien tijdens deze periode. De functie van de talgklieren, die een beschermend olielaagje produceren alsook de pH-waardes van de huid op peil houden, gaan er ineens op achteruit. Wat gebeurt er eigenlijk als de pH-waardes van het lichaam uit balans raken? Dan kunnen mineralen niet effectief opgenomen worden. De onderliggende oorzaak is hormonaal; de terugval van oestrogeenwaardes en andere hormonen zoals androgenen, die afnemen naarmate vrouwen ouder worden. Dit leidt tot onevenwichtigheid en uiteindelijk ook tot een droge, slappere huid tijdens de overgang.

Huidverzorgingstips

Hecht meer waarde aan uw huidverzorging, met producten die er specifiek op gericht zijn de huidbarrière te versterken en pH-waardes uit te balanceren

Natuurlijk laten we het niet louter bij al deze verschijnselen, waardoor u misschien even moet slikken. Er is een nieuw tijdperk in uw leven aangebroken. Een mooi, nieuw hoofdstuk, dat ook vraagt om een verandering in benadering. Op het gebied van verzorging, voeding, algehele lifestyle. Hiermee helpen wij u graag op weg, met tips van dermatoloog Anne Le Pillouer.

1. Hecht meer waarde aan uw huidverzorging. Het gaat nu om verzorging die er specifiek op gericht is om de huidbarrière te versterken en pH-waardes uit te balanceren.
2. Wees niet laks met uw huidverzorgingsroutine. Pak alle stappen mee: van goed schoonmaken tot een fijne toner (die niet alleen extra vuil verwijdert, maar ook die pH-waarde van de huid uitbalanceert), af en toe een peeling (die niet agressief is) en een goede dag- of nachtcrème. Zorg extra goed voor uzelf.

Meer weten? Lees hier meer over:
Huid & Beauty
Gezondheid
Huid & Voeding
Intimiteit

go to top