NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Thank you

Close

Wanneer beginnen met anti-rimpel crème?

Wat is de ideale leeftijd om te beginnen met anti-rimpel crème? Vichy legt uit waar uw keuze op gebaseerd zou moeten zijn.

Dat uw huid ouder wordt is helaas niet tegen te gaan, maar u kunt er wel voor zorgen dat uw huid gedurende de jaren zo mooi mogelijk blijft. Vichy geeft tips voor het gebruik van een anti-rimpel crème en wat voor invloed uw huidtype heeft op het verouderen van uw huid.

Huidveroudering tegengaan staat voor een groot gedeelte gelijk aan het voorkomen van uitdroging van de huid en het beperken van schade door de zon. Probeer er altijd voor te zorgen dat u goed bent beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-straling van de zon, niet alleen wanneer u gaat zonnen maar ook als u even boodschappen doet of naar uw werk fietst. Door zonnestralen droogt uw huid  tevens uit, en dat is uitstekend te voorkomen door uw huid in te smeren.

Huidveroudering tegengaan

Uw huid verandert rond uw dertigste, gebruik een crème die perfect is afgestemd voor deze veranderingen van de huid. Het te vroeg beginnen met een te zwaar anti-aging product is niet schadelijk maar ook niet nuttig, aangezien dit product voedingsstoffen gaat aanvullen en weefsels gaat heropbouwen die de huid op dat moment helemaal niet mist. Zoek dus een anti-aging crème die past bij uw leeftijd. Een droge huid tekent meer en krijgt dus ook eerder rimpeltjes. Een droge huid kunt u tegengaan met het smeren van het juiste product, kies ook hiervoor een product wat is afgestemd op uw huidtype.

Verschillende anti-rimpel producten

Er is sprake van verschil in anti-aging producten. Wanneer u voor het eerst rimpels in uw gezicht ziet verschijnen, is het niet nodig om meteen de allerheftigste anti-rimpel crème te gebruiken. ‘De zeer rijpe huid’ is zeker niet hetzelfde als een huid waarop net de eerste rimpeltjes verschijnen, en de huid heeft ook andere behoeften naar gelang de levensfase van de vrouw. Een vrouw na de menopauze heeft nu eenmaal vaak een drogere huid dan een vrouw van 30 en daarmee dus ook nood aan een rijkere crème.

Wat voor huidtype heeft u?

Het is onmogelijk om te voorspellen op welke leeftijd u rimpels zult gaan krijgen. Dit hangt onder anderen af van wat voor huidtype u heeft. En dat verschilt bij iedereen. Hoe vetter uw huid, hoe soepeler deze is. En dat is bevorderend voor het wegblijven van rimpels. Bij een droge huid is de kans op het ontstaan van rimpels dus groter als u er niet voor zorgt dat uw gezicht goed verzorgd wordt.

Tips

Vermijd stress zoveel mogelijk. Van zorgen en fronsen krijgen zowel mannen als vrouwen eerder rimpels. Goed voor uw huid zorgen helpt in de tussentijd wel degelijk! Reinig uw gezicht met cleanser en tonic, gebruik een SPF factor, ga niet onder de zonnebank en smeer regelmatig met een hydraterende anti-rimpel crème afgestemd op uw leeftijd. 

Doe hier de huidtypetest van Vichy.

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Advies van Experts

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

lees het artikel

go to top