OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

Vanaf welke leeftijd met een anti-rimpelcrème beginnen?

Artikelen Anti-Aging

26 jaar, terwijl je nog strak in je vel zit, of misschien toch 32 jaar, als zich een paar lijntjes voordoen, of wie weet pas op je 40e, want met jouw genen zit het wel goed en je moeder heeft ook amper iets gedaan voor haar benijdenswaardige mooie huid op leeftijd – wanneer te beginnen met een anti-rimpelcrème is een veelvuldig gestelde vraag, maar helaas zonder eenduidig antwoord. Enerzijds wil je de huidstructuur niet irriteren met overbodige huidverzorging, maar in landen zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea (wel de ‘heilige graal’ in beauty genoemd) smeren ze al van jongs af aan anti-rimpel crèmes, oliën, serums. The works. Anti-rimpelverzorging is bovendien heel persoonlijk. Wat is nu wijsheid? Er zijn zeker wel een aantal richtlijnen, en wij bij Vichy leggen je graag uit waar je je keuze idealiter op wil baseren.

Waardoor ontstaat huidveroudering?

Het is een tikkende tijdbom, want huidveroudering treedt geheid op. Naarmate jij ouder wordt, veroudert je huid mee. Toch kun je zelf van alles doen om ervoor te zorgen dat je huid zo lang mogelijk mooi en fris blijft terwijl de tijd verstrijkt. In dit artikel tippen wij de juiste anti-rimpelcrème voor elke leeftijd en huidtype. Het leeuwendeel bestaat hierbij uit het voorkomen van uitdroging van de huid (hierdoor wordt huidveroudering namelijk meer zichtbaar) en deze voeden met de broodnodige vitaminen en mineralen. En niet te vergeten: het beperken van zonschade. Stress, ongezond eten, vervuiling en vermoeidheid spelen bovendien een grote rol. Alle externe factoren die de huid beïnvloeden noemen wij ook wel ‘het exposoom’. Het startpunt? Gebruik elke dag een goede zonnebrandcrème of dagcrème met SPF, want UV-stralen geven je huid helaas niet alleen wat meer kleur maar leveren ook behoorlijk wat schade op. Zie hieronder uitgebreid huidadvies per leeftijdsgroep.

Op welke leeftijd beginnen met anti-rimpelcrème?

In je tienerjaren tot halverwege de twintig heeft de huid weinig behoefte aan verzorging, op wat onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters na. Toch vertraagt al vanaf je twintigste (ja, begin twintig!) het proces van vernieuwing van de huidcellen. Hiernaast neemt vanaf je vijfentwintigste verjaardag de hoeveelheid collageen en elastine (waardoor je huid stevig en elastisch blijft) af. Hierdoor kun je vanaf deze leeftijd de eerste tekenen van huidveroudering gaan zien. Denk: wallen na een korte nacht, een futloze teint en fijne lijntjes.

Anti-rimpelcrème: vanaf je 25e levensjaar

Dit is het moment om aan je eerste anti-rimpelcrème te beginnen, volgens Vichy’s huidexperts. Je kunt uit een legioen crèmes en serums kiezen, maar je bent nog niet toe aan een zware anti-rimpelcrème. Niet dat die schadelijk is voor een jonge huid, maar het heeft ook weinig nut. De focus: huidveroudering voorkomen en vertragen. Zwaardere anti-rimpelcrèmes helpen de huid te herstellen en bouwen weefsel op, maar daar hoef je je nu nog niet echt mee bezig te houden. Tegelijkertijd wordt een jonge huid wel blootgesteld aan de schadelijke invloeden van buitenaf. Vrije radicalen (uit onder meer zonnestralen) kunnen de eerste schade veroorzaken. Zoek dus een anti-rimpelcrème die past bij jouw leeftijd.

Welke dagcrème is het beste in je twintigerjaren?

Slow Age is een specifieke verzorgingslijn van Vichy die de opkomende tekenen van huidveroudering tegengaat. Een aangename dagcrème (met desgewenst SPF25) die de huid beschermt tegen externe agressies. Zo blijft je huid mooi, glad en stralend.

Anti-rimpelcrème: vanaf je 30e levensjaar

Vanaf het dertigste levensjaar worden nieuwe cellen pas elke 28 – 35 dagen zichtbaar op het huidoppervlak, waar dat eerder elke 14 dagen was. Hierdoor kan je huid er doffer uit gaan zien, omdat dode huidcellen zich verzamelen op het oppervlak van de huid. Resultaat: het licht kan minder goed worden gereflecteerd. Je kunt hiernaast meer fijne lijntjes zien, plus een slappere huid. Na deze leeftijd is het goed om te overwegen op een andere anti-rimpelcrème over te stappen, die de tekenen van huidveroudering nog gerichter bestrijdt.

Welke dagcrème vanaf je 30e?

Vichy’s Liftactiv is een anti-aging lijn met de meest uiteenlopende producten. Alle anti-aging producten met een corrigerende werking, waardoor rimpels vervagen. Ideaal voor als je in dertig bent. Naast dagcrèmes, zijn er nachtcrèmes, serums en speciale oogcrèmes. Deze producten hebben allemaal een diepe anti-rimpelwerking en met de Liftactiv Anti-Oxidanten booster vol vitamine C bied jij je huid bovendien een verbeteringskuur.

Welke dagcrème vanaf je 35e?

Vanaf je 35e kan je huid wel iets extra’s gebruiken, zoals eerdergenoemde Liftactiv Anti-Oxidanten booster tjokvol vitamine C. Juist vanaf deze levensfase (35 jaar) heeft de huid behoefte aan antioxidanten. Vanaf halverwege je dertigerjaren kan er meer glycatie (verhoogd ‘suiker’ dat zich via de bloedstroom hecht aan het collageen in de huid) in de opperhuid optreden. Naast een Vitamine C-serum, haal je antioxidanten ook uit bepaalde gezonde voeding zoals blauwe besjes. Hiernaast kunnen de effecten van jarenlang onbeschermd zonnebaden zich op deze leeftijd op een presenteerblaadje aan je aandienen: oh hallo, pigmentvlekken. Smeer daarom met een getinte dagcrème met SPF50 die hyperpigmentatie tegengaat. Aan pigmentvlekken valt tegenwoordig gelukkig heel veel te doen.

Anti-rimpelcrème: vanaf je 40e en 50e levensjaar

Hier is het de vraag of je al richting de pre-menopauze gaat; de jaren voor de overgang. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen in de overgang raken is 51 jaar, maar de aanloop ernaartoe kan al jaren eerder beginnen. Deze transitie brengt vele fysieke veranderingen met zich mee – zeker ook in de huid, de spiegel van onze gezondheid. Vraag eens aan je moeder wanneer bij haar de pre-menopauze en de overgang begon? Dit is vaak genetisch bepaald, maar niet altijd. Je kunt altijd een afspraak maken bij de huisarts om te checken hoe jij ervoor staat. Wij hebben ook een platform opgezet, dat geheel in het teken staat van de overgang. Prangende vragen, wetenschappelijk onderbouwde artikelen, persoonlijke verhalen en extra huid- en voedingsadvies? Dit vind je allemaal terug op Vichy’s overgangsplatform. Tipje van de sluier: oestrogeen en collageen in het lichaam neemt af, de huid wordt slapper, dunner en vaak ook aanzienlijk droger.

Welke dagcrème vanaf je 40e?

Vanaf het veertigste levensjaar heeft je huid (wegens genoemde veranderingen, die te maken hebben met de overgang) behoefte aan rijke en voedende crèmes. Tijd om de gedehydrateerde huid te verzorgen en de effecten van de overgang tegen te gaan. De producten van Neovadiol zijn hiervoor in het leven geroepen. Zo krijgt je huid bijvoorbeeld weer een gezonde gloed met een specialistisch product zoals de Neovadiol Rose Platinium dagcrème.

Welke dagcrème vanaf je 50e?

Anti-rimpel verzorging, die bedoeld is voor de huid na de overgang. De overgang kan een aanslag zijn op je huid, waardoor vrouwen na hun 50e vaak last krijgen van het volgende: hangende wangen, een vale teint en diepere rimpels. Het is ineens prominent in het gezicht aanwezig. Vichy heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de effecten van de overgang op het vrouwenlichaam, waarvoor speciale huidverzorgingsproducten zijn samengesteld. Verwennerij voor het post-overgang tijdperk: Magistral dagcrème met essentiële oliën en reconstruerende bestanddelen waardoor onder meer de gezichtscontouren worden verstevigd.

Huidtype en anti-aging: welke huidverzorging is het meest geschikt?

Het is niet mogelijk om te voorspellen op welke leeftijd je rimpels krijgt. Niet alleen leeftijd speelt een rol, maar ook dagelijkse gewoonten én huidtype. Zo is een vette huid meestal wat soepeler, waardoor rimpels minder snel zichtbaar worden. Daar is nog niet alles mee gezegd, want dit vettige tot gecombineerde huidtype moet wel goed gereinigd worden om onzuiverheden te voorkomen. De kans op rimpels is veel groter bij een droge of zeer droge huid. Het devies: hydrateren, hydrateren, hydrateren. Gebruik een moisturizer voor een dorstlessend effect. Of juist een een crème van Aqualia Thermal. Voor een extra boost bieden de crèmes van Nutrilogie uitkomst om de zeer droge, gevoelige huid intensief te voeden.

Anti-rimpel huidtips

Dag- en nachtverzorging is stap één, maar dieet en levensstijl kunnen ook een gunstige of juist negatieve invloed hebben op huidveroudering. Hierbij een aantal extra anti-aging tips voor je dagelijks bestaan. Slaap voldoende en eet gevarieerd (alle kleuren van de regenboog in groenten en fruit), zo simpel is het. Neem ook de tijd voor jezelf, want stress is gelijk van je gezicht af te lezen. Om nog even terug te komen op huidverzorging: het grondig reinigen van het gezicht is belangrijk om alles uit je anti-rimpelcrème te halen. Vergeet tot slot niet om je dagelijks in te smeren met zonnebrand, zodat UV-schade geen kans krijgt.

go to top