OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Wat is een gezichtsreiniger en waarom is het belangrijk?

Gezichtsreiniging (ofwel cleanser, in het Engels) is de eerste stap in een goede huidverzorgingsroutine. Zo houd je de huid schoon en fris en zorg je ervoor dat dode huidcellen verdwijnen, waardoor de huid fris blijft ogen. Nu zijn er talloze soorten van de beste gezichtsreinigers: natuurlijk een melk of een olie, maar ook gezichtsreinigingsdoekjes en gezichtsreinigingsborstels. Een goede gezichtsreiniger voor mannen of vrouwen kan voor de een wat intensiever zijn en voor de ander mild, eventueel zonder alcohol en parfum. Het is belangrijk om voor een cleanser te kiezen voor jouw huidtype – of deze nu droog, gevoelig of meer vet is. In het laatste geval kan een gezichtsreiniger met salicylzuur helpen. Lees er hier alles over en maak kennis met Vichy gezichtsreiniging.

Wat is een gezichtsreiniger?

Een gezichtsreiniger is een product dat speciaal is ontwikkeld om onzuiverheden, vuil, overtollige talg, make-up en andere verontreinigende stofjes (bijvoorbeeld door luchtvervuiling) van het gezicht te verwijderen. Het reinigen van je gezicht is een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, omdat het helpt om de huid schoon, fris en gezond te houden. Daarbij is het belangrijk om een gezichtsreiniger te kiezen die past bij jouw huidtype en behoeften. Doorgaans hoor je een reiniger zachtjes in te masseren op een vochtig gezicht en grondig af te spoelen met water. Dep de huid vervolgens droog met een zachte handdoek. Na het reinigen is het raadzaam om een geschikte toner en moisturizer aan te brengen om de huid verder te verzorgen.

Welke soorten gezichtsreinigers zijn er?

Er bestaan verschillende soorten gezichtsreinigers, afhankelijk van jouw huidtype- en wensen. Denk bijvoorbeeld aan:
 
- Schuimende reinigers  
Zoals de naam al suggereert, deze reinigers schuimen bij gebruik en zijn meestal geschikt voor een vette of gecombineerde huid. Ze verwijderen overtollige talg en onzuiverheden grondig en laten doorgaans een verfrissend gevoel op de huid achter.  
 
- Gelreinigers  
Een gelreiniger heeft een gelachtige textuur en schuimt vaak lichtjes bij contact met water. Het is geschikt voor verschillende huidtypen en kan helpen bij het verwijderen van vuil en overtollige talg zonder de huid uit te drogen. 
 
- Crèmereinigers  
Een crèmereiniger heeft een rijke, romige textuur en deze cleanser is meer hydraterend. Het is geschikt voor een droge of een gevoelige huid, omdat het de huid voedt en hydrateert tijdens het reinigen. 
 
- Oliereinigers 
Reinigers op oliebasis worden steeds populairder. Ze bevatten vaak plantaardige oliën en kunnen effectief zijn bij het verwijderen van make-up en onzuiverheden, zelfs waterproof make-up. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende huidtypen, inclusief de droge huid. 
 
- Reinigingsborstel  
Een reinigingsborstel, ook wel gezichtsreinigingsborstel genoemd, is een apparaatje dat is ontworpen om het gezicht intensief te reinigen. Het bestaat meestal uit een tool met zachte haren of opzetborstels die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op het gezicht. De voornaamste functie van een reinigingsborstel is om de huid dieper en grondiger te reinigen in vergelijking met handmatige reiniging met alleen de handen. Wanneer de borstel op het gezicht wordt aangebracht, roteren of trillen de borstelharen, waardoor het huidoppervlak zachtjes wordt geëxfolieerd en onzuiverheden, vuil, talg en dode huidcellen worden losgemaakt. Dit helpt poriën te ontstoppen, make-upresten te verwijderen en zou een meer effectieve reiniging bevorderen. 
 
- Reinigingsdoekjes  
Reinigingsdoekjes, ook bekend als make-updoekjes, zijn vochtige doekjes die speciaal zijn ontworpen om snel en gemakkelijk make-up, vuil en onzuiverheden van het gezicht te verwijderen. Ze zijn populair vanwege het gebruiksgemak en de snelle reiniging zonder dat er water of extra producten nodig zijn. 

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype?

Veel reinigers zijn geschikt voor elk huidtype, maar kijk vooral op de verpakking om te zien of een reiniger geschikt is voor jouw huidtype. Een aantal cleansers van Vichy die geschikt zijn voor verschillende huidtypes: 
 
- Vichy Pureté Thermale 3-in-1 Reinigingsmelk 
Deze reinigingsmelk is geschikt voor alle huidtypen, inclusief een gevoelige huid. Het verwijdert make-up, onzuiverheden en overtollige olie, terwijl het de huid gehydrateerd en comfortabel houdt. 
 
- Vichy Pureté Thermale Schuimende Reinigingsgel 
Deze schuimende reinigingsgel is geschikt voor de normale tot gemengde ofwel gecombineerde huid. Het reinigt de huid grondig en verwijdert onzuiverheden, terwijl het de huid in een frisse, zachte staat achterlaat. 
 
- Vichy Normaderm Reinigingsgel 
Deze reinigingsgel is speciaal ontwikkeld voor de vette en acne-gevoelige huid. Het helpt overtollig talg te verwijderen, poriën te reinigen en onzuiverheden te verminderen, terwijl het de huid mat en zuiver houdt. 
 
- Vichy Pureté Thermale Micellair Reinigingswater 
Dit micellaire reinigingswater is geschikt voor alle huidtypen, inclusief een gevoelige huid. Het verwijdert make-up en onzuiverheden op milde wijze, zonder de huid uit te drogen, en laat een schoon en verfrist gevoel achter. 

Wat zijn de reinigingsbehoeften van verschillende huidtypes?

Verschillende huidtypes hebben verschillende behoeftes. Zo heeft een droge huid gelijk na het reinigen waarschijnlijk een goede moisturizer ofwel hydraterende dag- of nachtcrème nodig. Terwijl een gevoelige huid vooral een milde cleanser behoeft, eventueel zonder alcohol of parfum. In het geval van een vette huid is het soms raadzaam om niet alleen ’s avonds maar ook ’s ochtends te reinigen. Plus daarbij nog eens extra na intensief sporten zoals hardlopen of HIIT. 

De oplossing van Vichy

Phytosolution - Intensief Zuiverende Gel 200ml

Phytosolution - Intensief Zuiverende Gel 200ml

Reiniger voor een vette huid met neiging tot acne.

( 34 beoordelingen )

go to top