OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

SKINCONSULTAI

Persoonlijk advies in slechts 2 minuten op basis van 15 jaar huidonderzoek, gedreven door kunstmatige intelligentie: tot 97% overeenkomst met het advies van dermatologen.

Start nu!
Skinconsult

Wat is een serum?

Artikelen Facecare

Zie je soms door de bomen het bos ook niet meer in het landschap van gezichtsverzorgingsproducten? Heb je een gezichtscrème of een serum nodig in je dagelijkse verzorging? Of juist allebei? En wat zijn de verschillen tussen deze twee producten voor uw huid? Vichy legt het verschil tussen een serum en crème uit.

Wat is een gezichtsserum?

Een serum klinkt ingewikkelder dan dat het is. In feite kan het dezelfde bestanddelen bevatten als een crème, maar dan op veel geconcentreerdere basis. Daarom is een gezichtsserum vaak kleiner verpakt dan een crème. Je hebt namelijk slechts enkele druppels van het product nodig om je huid te voeden. Daarnaast bevat een serum vaak meer actieve bestanddelen, om specifieke huidproblemen aan te pakken. Van anti-huidveroudering tot extra hydratatie; met een serum kun je je huid geven waar deze op dat moment om vraagt. Een gezichtsserum dient ter aanvulling op je standaard dagelijkse gezichtsverzorging. Je kunt het serum aanbrengen voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Zo geef je je huid de extra boost die deze soms nodig heeft.

Is de textuur van een serum wel geschikt voor mij?

Eerst dien je te kijken of het serum dermatologisch getest is voor gevoelige huid en of het hypoallergeen is. Maar er speelt meer mee. De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en behoorlijk licht. Daarom zijn ze zeer prettig aan te brengen. Hun vloeibare texturen worden snel opgenomen door de huid en laten geen laagje achter op de huid. De gevoelige huid is echter wel vaak droger dan de gemiddelde huid. Daarom adviseren wij om naast een hydraterend serum ook nog een dag- of nachtcrème voor de gevoelige huid te gebruiken, om te voorkomen dat de huid gaat trekken.

De technologie waarmee serums worden samengesteld, maakt in de meeste gevallen een hoger concentraat aan actieve bestanddelen mogelijk, die daardoor meer beschikbaar zijn dan in een traditionele crèmeformule. Wanneer je allebei gebruikt worden, breng je eerst het serum aan en daarna de crème. Een serum is zo samengesteld dat het zeer snel wordt opgenomen door de huid. Als de crème eerst wordt aangebracht, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

De oplossing van Vichy

 • Gezichtsverzorging - Serum - Vichy Idealia
 • Gladmakende crème met stralend effect - Vichy Idealia
 • Intensieve verzorging voor extra droge huid - Nutrilogie Balsem
 • Nachtcrème
 • Intensieve verzorging - Nutrilogie - Vichy - Dagcrème
 • Meest gelezen

  go to top

  Skinconsult

  HUIDVEROUDERING ALGORITME ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN

  1 minuut
  om jouw huid
  te analyseren

  Neem een selfie

  Vul je huidprofiel in

  Ontdek jouw persoonlijke huidverzorgings
  advies

  Fijne lijntjesJouw sterke punten
  Rimpels van
  de oogzone
  Jouw prioriteit
  Verminderde
  stevigheid

  Ontdek
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4