OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Algoritme voor huidveroudering
ontwikkeld met dermatologen.

De gezondheid van de huid wordt aanzienlijk beïnvloed door vele externe en interne blootstellingsfactoren
en verergerd door hun impact.

START NU & ONTVANG JE SAMPLES

7 signs of ageing scanning...

Skin ageing algorithm logo
Skin ageing algorithm background

Wat is micellair water en welke is het beste voor jouw huidtype?

Van modellen tot make-up artists: er bestaat een grote kans dat ze allemaal tenminste één flesje micellair water in het badkamerkastje hebben staan. Dit waterachtige goedje haal je met een watje over je gezicht, et voilà: het gezicht is gereinigd. Naast dat het heel eenvoudig in gebruik is – zonder tussenkomst van een plens water – maakt micellair water ook echt verschil in je huidverzorging. Sleutelwoorden: zuiveren en hydratatie. En laat hydratatie nu belangrijk zijn voor elk huidtype, van droog tot gevoelig en zelfs vet en onzuiver. Wist je namelijk dat een vette huid het resultaat is van een vet huidtype met een gedehydrateerde huidconditie? Zie hieronder alle vragen rondom micellair water voor je beantwoord.

Wat is micellair water nu eigenlijk?

Micellair (spreek uit: mi-se-lèr) water is in feite een combinatie van gezuiverd water, hydraterende ingrediënten zoals Glycerine en lage concentraties van extreem milde oppervlakte-actieve stoffen. Het werkt hierbij als een soort ‘magneet’ op je huid, die alle vuiltjes (van stof- tot verontreinigde deeltjes door de lucht in de stad bijvoorbeeld) uit je poriën trekt. Dat geeft voldoening, niet? Om het nog iets meer toe te spitsen: de moleculen van die milde oppervlakte-actieve stoffen groeperen van nature, waardoor ze microscopische bolletjes vormen genaamd micellen – Micellen, ofwel ‘magneetjes’ voor vuil en olie.

Hoe werkt micellair water?

‘Het mooie aan micellair water: de formules zijn zo licht en mild dat afspoelen met water niet nodig is’

Hoe micellair water precies werkt hebben we hiervoor al deels toegelicht; het is een doeltreffende reiniger voor elk huidtype. Zo haalt het water overtollige olie (ofwel talg) weg bij een onzuivere, naar acne neigende huid die snel puistjes en mee-eters krijgt. Terwijl een droge huid wordt gezuiverd en tegelijkertijd gehydrateerd, middels onder meer Glycerine. Laten we dat ingrediënt gemakshalve nog even onder de loep nemen: Glycerine is een zogenaamde humectant dat zowel het vermogen heeft water aan te trekken als vocht vast te houden. Daarom vind je het terug in talloze verzorgingsproducten voor de huid.

Hoe gebruik je micellair water in je dagelijkse verzorging?

Drenk een watje met micellair water en haal over het gezicht, waarbij de eerdergenoemde ‘micellen’ zich aan het katoen (van het watje) hechten terwijl make-up, overtollig talg en andere onzuiverheden uit de huid worden getrokken. Het mooie aan micellair water: de formules zijn zo licht en mild dat afspoelen met water niet nodig is. Dit betekent ook dat de voedende, hydraterende ingrediënten achterblijven om geabsorbeerd te worden.

Hoewel een micellair water an sich volstaat als reiniging is tegenwoordig een ‘double cleanse’ ook populair, waarbij de huid bijvoorbeeld eerst wordt gereinigd met een zuiveringsgel (bijvoorbeeld onder de douche) en vervolgens afgesloten met micellair water. ‘Dat water als afsluiter geeft ook een fris gevoel’, zegt huidexpert Karin Voorkamp: ‘Maar overmatig reinigen kan de huid te veel “strippen”. In principe zijn alle reinigers van Vichy doeltreffend genoeg om maar één keer te hoeven gebruiken. Tenzij je zeer dekkende make-up gebruikt die er moeilijk af te halen is. In dat geval kan extra reiniging af en toe wel effectief en wenselijk zijn.’ 

Van een vette tot droge huid: waarom micellair water?

‘Micellair water is bij uitstek geschikt voor een normale tot vette huid’, aldus Vichy’s huidexpert Karin Voorkamp: ‘Hierbij kan micellair water de eerste stap zijn in je huidverzorgingsroutine – als blank canvas voordat je andere laagjes huidverzorging zoals een serum aanbrengt. Mensen met een zeer droge huid kunnen een “melk” reiniger wat aangenamer vinden.’ Toch kan dit type water geschikt zijn voor elk huidtype, dat met onzuiverheden kampt. Het verwijdert namelijk vuil dat in de poriën vastzit, zonder de huid uit te drogen. Nog een tip voor de zomerdagen: dep een watje micellair water over de huid tussen het aanbrengen van nieuwe laagjes zonnebrandcrème door. Zo blijft de huid beschermd, maar raken de poriën tussendoor niet onbedoeld verstopt.

Waar komt micellair water vandaan?

‘Het micellair water van Vichy is rijk aan maar liefst 15 mineralen en minerale voedingsstoffen’

Het vindt zijn oorsprong in Europa, waar micellair water al sinds jaar en dag in met name de Franse apotheken ligt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal beautyfenomeen. Make-up artists slaan het en masse in. De reden: backstage zijn er maar weinig wastafels te vinden, dus een reinigingsproduct zonder tussenkomst van water is natuurlijk ideaal. Verder is micellair water mild genoeg voor een gevoelige huid. Modellen, wiens huid gevoeliger is geworden omdat ze continu in de make-upstoel zitten met zomaar vier, vijf modeshows per dag, zijn er ook blij mee. Tegenwoordig hoef je voor micellair water niet meer naar Parijs af te reizen, want het is overal verkrijgbaar waaronder natuurlijk bij Vichy.

Micellair water van Vichy

Het micellair water van (het Franse) Vichy is extra aangenaam, vanwege twee voorname redenen. Dit verzorgingsmerk specialiseert zich in een gevoelig huidtype, en daarom is deze formule non-comedogeen, hypoallergeen en uiterst mild voor elk huidtype. Vichy’s Micellaire Reinigingslotion met drievoudige werking reinigt de huid in één keer voor een helder, glad en gevoed huidoppervlak zonder deze te irriteren. Ten tweede is dit product voorzien van Vichy’s mineraliserend thermaal water, dat wordt geput uit bronnen uit een vulkanisch gebied nabij het plaatsje Vichy.

Dit water vindt langzaam zijn weg door microscopische breuklijnen, waar het in contact komt met een uitzonderlijke diversiteit aan rotspartijen. Tijdens deze reis wordt het Mineralizing Thermal Water van Vichy als het ware ‘geladen’ met maar liefst 15 mineralen en minerale voedingsstoffen, die essentieel zijn voor een mooie huid. Hierbij zorgt dit mineraliserende thermale water in de micellaire reiniging van Vichy ervoor dat de huidbarrière wordt beschermd, zodat agressies van buitenaf geen kans hebben.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek of in één van onze goedgekeurde Vichy webshops.

go to top