getGeoIPCountryCode = US SiteAppCode = NL Test : 'NL/US'

OK

OKAnnuleren

Bedankt

Sluiten

Acné op latere leeftijd

Acné op latere leeftijd
  • favoriet

30 jaar en nog steeds last van onzuiverheden… Maar wat kan je eraan doen? Iedereen is gewend aan puistjes bij jongeren, maar op latere leeftijd kan het ook nog vervelend zijn en lastig om mee om te gaan. 'De volwassen vrouw met acné', is volgens dermatologen een meer en meer voorkomend fenomeen! Meer dan 40% van de volwassen vrouwen heeft een vorm van acné in het gezicht. En dat kan een behoorlijke impact hebben op ons zelfvertrouwen.

De oorzaak van dit probleem

Een huid die dagelijks te maken heeft met omstandigheden die het ecosysteem van de huid verstoren, produceert talg om zichzelf te beschermen. Wanneer dit in grote hoeveelheden gebeurt, raken de poriën door het talg verstopt. Met als gevolg dat de glans van de huid dof wordt en onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes tevoorschijn komen. Dermatoloog Michel Le Maître weet dat al deze factoren een slechte invloed hebben op de huidkwaliteit, maar ook dat tabak een negatieve impact heeft, en niet zo'n klein beetje ook: “roken tast niet alleen de microcirculatie van de huid aan, maar veroorzaakt ook microcystes.”

Onzuivere huid bij volwassenen

Twee op de drie vrouwen, voornamelijk stadsbewoners, tussen de 30 en 45 jaar lijden aan acné. Onze huid wordt dagelijks onderworpen aan omstandigheden die het ecosysteem van de huid niet ten goede komen (stress, vervuiling, onaangepaste anticonceptie, irrelevante scrubs, te rijke crèmes, etc.), en produceert talg voor een natuurlijke vorm van gezichtsbescherming.

Voedingsmiddelen die acné veroorzaken

Tot op heden is er geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat het gegeven ondersteunt dat junkfood, vleeswaren en chocolade een impact zouden hebben op de ontwikkeling van acné bij volwassenen. Naar één voedingsmiddel wordt echter wel met de vinger gewezen: een te veel aan melkproducten zou ertoe kunnen leiden dat pukkeltjes terug komen op latere leeftijd. Dat is in elk geval wat een studie gepubliceerd in de “American Journal of Dermatology” stelt. Waarom is dit zo? Melk bevat natuurlijke hormonen en die zouden het bevel geven aan de talgklieren om meer talg te produceren.

Voor eens en voor altijd onzuiverheden tegenhouden

Onzuiverheden verbergen, behandelen en verminderen? Dit is zeker mogelijk wanneer je een adequate gezichtsverzorging hanteert.
We hebben drie tips voor je: 


1. Gebruik een crème die effect heeft op alle typen imperfecties: mee-eters, puistjes, poriën, glimmende huid, roodheid, vlekjes en een onregelmatige teint. Voor Diane, make-up artist bij défilés, volstaat het om dagelijks te kiezen voor een gezichtscrème op basis van salicylzuur, met een zuiverende werking.

2. Gebruik make-up om de aandacht te trekken naar dat deel van het gezicht waar geen pukkeltje te zien is
. Voor Diane “schuilt daarin het potentieel van goed aangezette ogen of een prachtmond in koraal of karmijnrood.”

3. Stop met roken!
Dit is veruit de beste manier om je huid opnieuw te laten stralen en het de onzuiverheden moeilijk te maken terrein te winnen.

Stress, onzekerheid en minder zelfvertrouwen door acné

Psychologe Nayla Chidiac vertelt over het verband tussen acné en sociale uitsluiting: “Net als een vingerafdruk, onthult ons gezicht onze identiteit. Dat is omdat via het gezicht het eerste contact met een ander gelegd wordt. Het kan liefde op het eerste gezicht zijn, of juist afkeer. Mensen die moeite hebben met hun acné, zijn toch al vaak onzeker. Door hun puistjes wordt dat alleen maar versterkt. Zodra iemand naar hen kijkt, hebben ze het gevoel dat er naar hun huid gekeken wordt. Deze kwetsbaarheid kan het contact met andere mensen moeilijk maken.”

Welk advies wilt u geven aan vrouwen die last hebben van acne?
“Ik raad deze vrouwen aan om een dermatoloog te raadplegen. De voorgestelde behandeling kan al voldoende zijn. Parallel daaraan kan psychologische hulp ook zinvol zijn wanneer het zelfvertrouwen van de patiënte beschadigd is. Therapie kan een laag zelfbeeld verbeteren, versterken of herstellen.

Welk type psychologische hulp is het beste?
“CGT (Cognitieve Gedragstherapie) werkt erg goed bij te weinig zelfvertrouwen want dat richt zich op een laag zelfbeeld en verbetert het zelfrespect in redelijk korte tijd. Ook analytische therapie kan zeer effectief zijn maar duurt een stuk langer.”

Als je last hebt van een gebrek aan zelfvertrouwen of onzekerheid is dat dus volledig op te lossen?
“Een gebrek aan zelfvertrouwen verandert de relaties met de buitenwereld. In de meest extreme gevallen kan het zelfs zo ver gaan dat iemand zichzelf buitensluit. Misschien val ik in herhaling maar raadpleeg gerust een dermatoloog en misschien ook zelfs een voedingsdeskundige want bepaalde huidproblemen kunnen ook gerelateerd zijn aan voeding. Tot slot, als iemand in zichzelf gekeerd raakt, lijkt een bezoek aan de psycholoog mij zeer belangrijk.”

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

De oplossing van Vichy

  • Reinigingsgel - Tegen puistjes - Vichy Normaderm
  • Verfraaiende verzorging tegen onzuiverheden - Normaderm Anti-Onzuiverheden Dagcrème - Vichy Normaderm
  • Meest gelezen

    go to top