OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

Tips tegen een jeukende hoofdhuid

 • favoriet

Heb je last van een jeukende hoofdhuid? Verschillende factoren kunnen hiervan de oorzaak zijn. Ontdek de tips van Vichy en breng je hoofdhuid weer in topconditie.

Tips tegen een jeukende hoofdhuid

De hoofdhuid kan soms erg gevoelig zijn door verschillende factoren, zoals stress, luchtvervuiling, (te) agressieve verzorging en slechte voeding. Hieronder geeft Vichy enkele tips weg om een gevoelige en jeukende hoofdhuid te verzorgen en te voorkomen.

De schoonheid van je haar

De functie van de hoofdhuid is het beschermen van de schedel. Een goede verzorging van de hoofdhuid is van belang om uitdroging, overgevoeligheid en een vette hoofdhuid te voorkomen. Verschillende oorzaken kunnen voor irritatie en jeuk op de hoofdhuid zorgen. De eerste veroorzaker is een talgproductie die uit balans is, waardoor irritatie ontstaat. Daarnaast zijn (lucht)vervuiling en stress grote boosdoeners. Door luchtvervuiling komt vuil op de hoofdhuid terecht, waardoor de structuur verandert. Het haar zal uiteindelijk dof worden en zijn glans verliezen.

Waar komt roos vandaan?

Naast een jeukende hoofdhuid krijgen mensen vaak te maken met roos. De structuur van de hoofdhuid verandert, waardoor micro-organismen zich verveelvoudigen. Roos vormt zich doordat de cellen van de hoofdhuid zich sneller vernieuwen.

De behandeling tegen een jeukende hoofdhuid

De eerste stap om een beschadigde hoofdhuid te herstellen is door een passende en zachte shampoo te gebruiken en deze vervolgens zorgvuldig uit te spoelen. Vichy beschikt over een breed assortiment van gespecialiseerde shampoos. Daarnaast zijn er andere stappen die ondernomen kunnen worden:

- Probeer het haar niet te vaak te wassen
- Föhn het haar niet te warm
- Ga voor een gezonde en evenwichtige voeding
- Zorg voor ontspanning om stress te verminderen
- Masseer de hoofdhuid regelmatig om de bloedcirculatie te bevorderen
- Bind de haren niet te strak samen in een staart, zodat het haar kan ademen
- Bescherm het haar tegen de zon met een pet, hoed of hoofddoekje

Raadpleeg een deskundige voor tips

Externe producten zijn vaak boosdoeners van roos en een jeukende hoofdhuid. Het is van belang om regelmatig van shampoo te wisselen. Vichy heeft een breed assortiment haarverzorgingsproducten om aan alle behoeften te voldoen. Wanneer je last hebt van psoriasis, eczeem of andere ernstige huidaandoeningen is het raadzaam om een afspraak bij de dermatoloog te maken.

Hydratatie

Om een jeukende en gevoelige hoofdhuid tegen te gaan, is het belangrijk om een oplossing voor de oorzaak te vinden. Vaak is een droge hoofdhuid te wijten aan een onevenwichtige talgproductie, die van belang is voor het vochtpeil van de hoofdhuid. Met Vichy is je hoofdhuid snel weer in goede conditie, waardoor je haar er weer gezond en stralend uitziet!

Ben je op zoek naar de juiste haarverzorging? Doe de haardiagnose en ontdek het juiste product voor je haartype.

Wil jij deze producten zelf ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7!

De oplossing van Vichy

 • Anti-roos shampoo droog haar - Vichy Dercos
 • Ultra-Kalmerende Shampoo voor normaal tot vet haar
 • Ultra-Kalmerende Shampoo  voor droog haar
 • Meest gelezen

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Advies van Experts

  Tips voor dikker haar: hoe kan je dikker haar krijgen?

  Dikker haar, hoe krijg je dat? Sommigen dromen al hun hele leven van een volle bos haar. Anderen verlangen terug naar de tijd waarin hun haarbos alle aandacht opeisten. Zowel mannen als vrouwen hebben last van haarverlies en dun haar. Maar hoe kan je dikker haar krijgen? In dit artikel lees je wat voor soort haar jij hebt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dikker haar krijgt.

  lees het artikel

  go to top