OK

OK Annuleren

Bedankt

Sluiten

JE PROFESSIONELE  
HUIDDIAGNOSE

ONTWIKKELD MET DERMATOLOGEN
EEN ALGORITME AANGEDREVEN DOOR KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE
ONTCIJFER JE 7 HUIDKWALITEITEN EN PRIORITEITEN
OM DE JUISTE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR JOU TE VINDEN

START NU

Skin ageing algorithm background

BEST SELLERS

Vichy Mag

Wat is een exfoliant?

Een exfoliant is, naast gezichtsreiniging, een product dat je kunt toevoegen aan je skincare routine. Je kunt dit dagelijks of wekelijks doen, afhankelijk van je huidtype- en wensen. Er worden verschillende soorten exfolianten aangeboden: een fysieke scrub, diverse AHA exfoliants of BHA exfoliants. Er bestaan ook formules die bijvoorbeeld scrub en exfoliant combineren. Het is bij een exfoliant, exfoliating cleanser of exfoliating toner (die laatste twee kun je vaker gebruiken omdat het een lagere dosering van het actieve ingrediënt bevat) heel belangrijk om de juiste optie te kiezen voor jouw huid.
 
In dit artikel lees je alles over de beste exfoliants, wat exfoliatie nu precies is en hoe je de huid doeltreffend kunt exfoliëren.  

Waarom kiezen voor een gezichtscrème met SPF?

Het gebruik van een gezichtscrème met SPF is essentieel, zelfs op bewolkte dagen, omdat ook op die momenten schadelijke UV-stralen je huid kunnen bereiken. Het kan worden opgenomen als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, bijvoorbeeld na het reinigen en vóór het aanbrengen van make-up. Het is belangrijk om te onthouden dat een gezichtscrème met SPF geen vervanging is voor andere zonbeschermingsmaatregelen, zoals het dragen van beschermende kleding en het vermijden van blootstelling aan de zon tijdens piekuren. Het is weliswaar een waardevolle aanvulling op je dagelijkse routine om je huid optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en om een gezonde en jeugdige uitstraling te behouden. In dit artikel lees je daar meer over.

Wat zijn pigmentvlekken?

Wat zijn pigmentvlekken en hoe kun je donkere vlekken tegengaan. In dit artikel krijg je alle antwoorden op je vragen over hyperpigmentatie.

Is resveratrol goed voor je huid?

Resveratrol komt in wijn voor, maar ook in verschillende huidverzorgingsproducten. Het heeft veel voordelen voor de huid. Lees hier meer.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een exfoliant, die onder de AHA’s valt, en de huid effectief reinigt, celvernieuwing bevordert en de aanmaak van collageen stimuleert. Lees meer.

Donkere kringen: hoe kom je ervan af?

Donkere kringen kunnen blauw, zwart of rood van kleur zijn – allemaal met verschillende oorzaken. Lees hier hoe je kringen rond de ogen verminderd.

Wat zijn acne littekens?

Acne littekens, ontstaan door schade aan de huid, kunnen licht of goed zichtbaar zijn. De meeste acne littekens vallen goed te behandelen.

Wat kun je doen tegen een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid kan leiden tot jeuk, schilfering en ongemak. Hier delen we de oorzaken, symptomen en behandelingen om verlichting te bieden.

Wat is een gezichtsreiniger en waarom is het belangrijk?

Gezichtsreiniging (ofwel cleanser, in het Engels) is de eerste stap in een goede huidverzorgingsroutine. Zo houd je de huid schoon en fris en zorg je ervoor dat dode huidcellen verdwijnen, waardoor de huid fris blijft ogen. Nu zijn er talloze soorten van de beste gezichtsreinigers: natuurlijk een melk of een olie, maar ook gezichtsreinigingsdoekjes en gezichtsreinigingsborstels. Een goede gezichtsreiniger voor mannen of vrouwen kan voor de een wat intensiever zijn en voor de ander mild, eventueel zonder alcohol en parfum. Het is belangrijk om voor een cleanser te kiezen voor jouw huidtype – of deze nu droog, gevoelig of meer vet is. In het laatste geval kan een gezichtsreiniger met salicylzuur helpen. Lees er hier alles over en maak kennis met Vichy gezichtsreiniging.

Wat doet collageen voor de huid?

Collageen, het liefst heb je er veel van: dit eiwit zorgt namelijk dat je huid stevig en veerkrachtig blijft. Ontdek hier meer over collageen voor jouw huid.

Dit zijn de beste dagcrèmes per huidtype

Zonder dat we het bewust doorhebben, wordt onze huid dagelijks op de proef gesteld. Externe factoren zoals zonlicht, koud weer en luchtvervuiling kunnen je huid flink beschadigen en het natuurlijke huidverouderingsproces mogelijk versnellen.
Je huid hiertegen behoeden? Dat kan met een dagcrème die niet alleen beschermt, maar ook hydrateert én je huid elastisch houdt. Maar hoe weet je welke dagcrème bij je huidtype past? We selecteerden de beste dagcrèmes speciaal voor alle huidtypes. Van een droge en een gevoelige huid tot een gecombineerde en een vette huid.

Wat is glycerine en waarom moet je het gebruiken?

Glycerine wordt veelvuldig ingezet in huidverzorgingsproducten vanwege de voordelen. Wat doet het voor je huid? Je leest het hier.

Vitamine C: wat doet het precies voor je huid?

Vitamine C of ascorbinezuur is een belangrijk antioxidant voor je huid. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit krachtige ingrediënt.

Keratine voor gladder haar: waarom en hoe?

Keratine voor gladder haar: waarom en hoe?

Keratine kan je haar glad, soepel en pluisvrij maken, maar is niet voor iedereen geschikt. Lees alles wat je moet weten over keratine-behandelingen & producten.

Gezichtsmassage tegen rimpels eenvoudig zelf doen?

Gezichtsmassage tegen rimpels eenvoudig zelf doen?

Van je rimpels af in 1 minuut per dag? Een gezichtsmassage kun je eenvoudig zelf doen met ons stappenplan. Vichy’s massage-expert legt het je uit.