NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

De huid van de man en puistjes

Niet alleen pubers kunnen last hebben van puistjes. Ook volwassen mannen klagen vaak over huidonzuiverheden. Dermatoloog Philippe Deshayes geeft advies om er van af te komen en een mooie gave huid te krijgen.

Een mannending

Ook al horen we het eigenlijk liever niet, sommige huidproblemen komen juist veel voor bij mannen. « Vaak worden deze onvolkomenheden veroorzaakt door een folliculitis, oftewel een ontsteking van een haarzakje met bacteriën, ontstaan door het scheren », legt Dr. Deshayes uit. Maar ook andere factoren spelen een rol, zoals de afscheiding van vetstoffen over het gehele gezicht, door de talgklieren die bij mannen talrijker en actiever zijn.

Goede gewoontes

Hoe kom je van deze onzuiverheden af? Dr. Deshayes is een voorstander van regelmatig scheren, maar wel op een huidvriendelijke manier: « Scheer uitsluitend met de haarrichting mee. Gebruik een zeepvrij scheerschuim of -gel met een antibacteriële werking, om de proliferatie van de bacteriën te helpen stoppen. » En pas op met aftershaves! De meeste bevatten alcohol, waardoor het probleem juist kan verergeren.

Elk probleem zijn eigen behandeling

In de juiste richting scheren is echter maar een deel van de oplossing van het probleem. Als je namelijk puistjes heeft, dien je ook de vette huid te verzorgen die daar vaak de oorzaak van is. Dr. Deshayes legt de procedure uit in twee eenvoudige stappen: « Reinig uw huid met een zeepvrije gel met actieve exfoliërende bestanddelen om te voorkomen dat een teveel aan talg en dode huidcellen de poriën verstoppen. En gebruik tot slot een antibacteriële oplossing met salicylzuur om de bacteriën die de infecties veroorzaken, te laten verdwijnen. Om te zorgen dat de huid de hele dag lang niet weer gaat glimmen, kies je voor een matterende textuur. Zorg ook dat je verzorgingsproduct vochtinbrengende bestanddelen bevat, om de huid te kalmeren en huidirritatie tegen te gaan die de puistjes veroorzaakt. »

Ontspan!

Alleen een juiste verzorging is echter nog niet genoeg om van puistjes af te komen. Bepaalde gewoontes kunnen namelijk het probleem verergeren. Ten eerste, en het kan niet vaak genoeg herhaald worden, is roken slecht voor de gezondheid. Volgens Dr. Deshayes, houdt tabak talg vast, waardoor roken dus kan leiden tot permanente acne. Maar er is ook een meer psychologische factor. De vette huid is te herkennen aan de glimmende huidzones of ontstoken delen met onzuiverheden. « Je huid kan zonder aankondiging zomaar van huidtype veranderen, vaak als gevolg van stress. » Daarom rest je slechts één ding te doen na het reinigen, scheren en verzorgen van je gezicht, en dat is ontspannen!

Bekijk hier het assortiment speciaal voor de man: Vichy Homme.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek, in één van onze goedgekeurde Vichy webshops of via onze nieuwe click & collect service Mijn Vichy Express 24/7.

Meest gelezen

Advies van Experts

Deze 5 cadeaus zijn perfect voor hem, voor Vaderdag, verjaardag, of gewoon zomaar!

Daar is ie weer.. hét dilemma wat koop je voor een man? Op 18 juni is het weer Vaderdag, maar ook bij verjaardagen en andere gelegenheden blijkt het vaak toch niet zo gemakkelijk om een cadeau te verzinnen voor speciale mannen in je leven. Helaas weten mannen vaak zelf niet eens wat ze willen hebben, laat staan jij. Maar de oplossing is in zicht! Wij helpen je met een aantal mooie cadeaus die je veel tijd zullen besparen in je zoektocht naar het perfecte cadeau en hem zeker zullen bevallen.

lees het artikel

Mannen

Kapsels voor kalende mannen: hoe je er geweldig uit kunt zien met minder haar

Voor mannen is hun kapsel heel belangrijk, een mooie bos haren is de sleutel tot hun charme. En er is geen reden waarom dit anders zou moeten zijn, als mannen last krijgen van dunner wordend haar. Ga voor advies naar een herenkapper en kies niet direct voor een korte stijl als jij merkt dat je kaal begint te worden. Bij korte herenkapsels vallen de kale plekken en inhammen des te meer op.

lees het artikel

go to top